Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Алжир
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Закарпатська Торгово-промислова палата
«Враховуючи сьогоднішню економічну ситуацію, необхідність у наданні практичної допомоги малому, середньому та крупному бізнесу України в налагодженні, відновленні чи створенні нових виробництв, які в свою чергу будуть сприяти створенню нових робочих місць., збільшенню доходів суб’єктів господарювання та зростання бюджетних надходжень, є одним з найбільш ефективних шляхів стабілізації економічного зростання нашої держави.
Члени Палати, Закарпатська ТПП всілякими ресурсами, всіма наявними можливостями готова підтримати Ваші кроки з популяризації українських товарів, українського товаровиробника не тільки на внутрішньому, але й на зовнішніх ринках»

Украинские нефтепродукты
Перспективні напрямки просування української продукції на алжирському ринку  
Параметри: ЗЕД

 

Перспективні напрямки просування української продукції на алжирському ринку
 
 
Щодо продовольчих товарів
  
 
Серед основних позицій, що представляють інтерес для українських експортерів зернові (пшениця, кукурудза), сухе молоко, олія соняшникова.
 
По цих позиціях ТЕМ направлялися окремі огляди ринків імпорту до АНДР.
 
Щодо інших товарних позицій.
 
М'ясо. Обсяги імпорту м’яса до АНДР в 2006 році  дещо зменшилися порівняно з 2005 роком. В т.ч. така тенденція пояснюється нарощуванням внутрішнього виробництва. Основною підгрупою є імпорт м’яса великої рогатої худоби мороженого – близько 60 тис. тон в 2006 році на суму 140 млн. дол. США. Основними постачальниками є Бразилія, Аргентина, Уругвай, Ірландія. Свіжого м’яса великої рогатої худоби до Алжиру було ввезено в 2006 році близько 2 тис. тон – в основному із сусідніх країн Європи. Вартість імпорту мороженої баранини складають близько 20 млн. дол. США. Імпорт птиці до АНДР відсутній. Потреби забезпечуються за рахунок внутрішнього виробництва м’яса та яєць.
Свинина практично не імпортується.
 
Овочі. Імпорт різних груп овочей складає близько 150 млн. дол. США на рік. Примітною групою, що імпортується до АНДР є картопля. Але в основному йдеться про ввезення картоплі на посів. 
 
Другою великою підгрупою є ввезення різноманітних бобових – близько 165 тис. тон на рік на суму 105 млн. дол. США.
 
В 2006 році в АНДР помітно розширився ринок цукру – близько 1 млн. тон на рік на суму 420 млн. дол. США. 97 % цих поставок складають поставки троснікового цукру. Вартість 1 кг цукру у роздріб становить 1 – 1,1 дол. США при максимальному митному оподаткуванні: мито 30 %, ПДВ 17 %. Переробка і торгівля цукром є в Алжирі предметом практичної монополії найбільшої приватної компанії в країні – групи «Cevital».
 
Серед інших харчових продуктів , що імпортуються в Алжир, можна виділити  імпорт дрожів – 24 тис. тон на 55 млн. дол. США. В т.ч. 21 тис. тон на 48 млн. дол. США складає імпорт так званих «живих» дрожів.
 
Серед інших підгруп – кетчупи, концентрати супів, консервовані фрукти та інш.
 
Можливість виходу на ринок солодощів в Алжирі вбачається одним з перспективних питань.
 
Наприклад, що стосується однієї товарної підгрупи 180690 – вироби з шоколаду. Споживання солодощів в Алжирі є традиційно високим. Зараз цю нішу освоюють європейські виробники, в т.ч. і наші найближчі сусіди – польські компанії. Те, що є необхідним вирішити на початковому етапі – це представлення продукції споживачеві, її реклама. Хоча ринок шоколадних виробів в Алжирі навіть при 33 млн. загальної чисельності населення не такий як в Україні. Через розшарування соціальних слоїв, наявність національних традицій виготовлення солодощів, нішу, яка в принципі споживаю час від часу шоколад та вироби з нього можна оцінити на рівні 5 – 10 %. Переважно це мешканці столичного регіону та великих міст. Але це – за умови існуючого асортименту та цін. Наприклад, мінімальна ціна на імпортну стандартну плитку шоколаду, що є аналогічною за якістю українській продукції,  у роздріб -  1,4 – 2 дол. США. Значна частина асортименту – шоколад з домішками та начинкою. Для  шоколаду місцевого виробництва, що є менш якісним – 0,5 дол. США. На думку ТЕМ, дуже перспективним, хоча і невеликим за обсягами ринком, є ринок формових шоколадних цукерок у коробках 150 – 350 грамів. Якщо це цукерки в обгортці – також йдеться що вони мають бути упаковані в невелику упаковку.
 
Також близько 150 млн. дол. США на рік складає імпорт до АНДР відходів харчової промисловості, з них до 130 млн. дол. США – відходи виробництво цукру – в основному з Аргентини, Іспанії, Франції, Нідерландів. Ці відходи використовуються як корми у тваринництві.
 
 
Щодо мінеральних та хімічних речовин.
 
 
 Імпорт цементу складає близько 570 тис. тон на 50 млн. дол. США. В основному йдеться про імпорт цементу так званих «високих» марок, білого центу. Основні його постачальники на даний момент – сусідні з Алжиром Туніс та Єгипет, Іспанія.
Серед номенклатури поставок продукції неорганічної хімії – фосфорна, фторна кислоти, вуглець, оксиди алюмінію, цинку, титану, поварена сіль, гіпохлорити  кальцію, персульфати, три фосфати, карбонати, включаючи технічну соду. Здійснюється імпорт радіоізотопів переважно з європейських країн.
 
До 200 млн. дол. США на рік складає імпорт органічних хімічних речовин. При наявних великих запасах та видобутку нафти і газу, переробка та виробництво органічних речовин розвинуті відносно слабо.
 
До 12 млн. дол. США на рік складає імпорт ациклічних спиртів. До 15 млн. дол. США на рік оцінюється імпорт ациклічних кислот ,в т.ч. з Бельгії, Іспанії, Франції, Великобританії, Німеччини.
 
Імпортується метанол, гліцерил, сорбітом, пропіленгліколь та інш – в основному з європейських країн, а також з Туреччини, Саудівської Аравії, Індії. До 5 млн. дол. США складає імпорт ефірів, до 16 млн. – імпорт складних ефірів неорганічних кислот неметалів. До 8 млн. дол. США – імпорт карбонових кислот. До 10 млн. дол. США – амінозєднання. Імпортуються  на такуж суму з’єднання карбомідної кислоти. 15 млн. дол. США – азот міські з’єднання. До 18 млн. дол. США – імпорт гетероциклічних з’єднань (азот). До 15 млн. дол. США – імпорт нуклеїнових кислот. До 10 млн. дол. США – імпорт сульфаномідів. До 12 млн. дол. США – імпорт антибіотиків.
 
Одна з найбільших груп в алжирському імпорті – це фармацевтична продукція – понад 1,1 млрд. дол. США на рік. Імпорт вивороток та фракцій крові становить до 40 млн. дол. США на рік. До 1 млрд. дол. США складає імпорт різноманітних розфасованих лікарських форм широкої номенклатури.
 
Більше 100 млн. дол. США на рік складає імпорт до АНДР лаків, фарб та інших красячих речовин. До 25 млн. дол. США складає імпорт продукції на основі сполук міді, титану. До 30 млн. дол. США складає імпорт емалей та глазуруй. До 8 млн. дол. США – на основі синтетичних полімерів. 16 млн. дол. США на рік складає імпорт поліграфічних фарб, чорнил та інш.
 
Вагомий ринок імпорту – понад 600 млн. дол. США на рік складає імпорт полімерних матеріалів. Існує великий ринок імпорту поліетилену – 100 тис. тон на 140 млн. дол. США, в основному з платністю понад 0,94. В т.ч. імпортується заготовка для ПЕТ тари.
 
23 тис. тон на 33 млн. дол. США на рік складає імпорт полістеролу. 30 тис. тон на 30 млн. дол. США – поставки полівінілхлориду.
 
Зазначені вище групи хімічної продукції імпортуються в основному з Європи. Існують також поставки з Південної Кореї, США, Саудівської Аравії.
 
До 10 млн. дол. США становлять поставки акрилових полімерів.
 
50 тис. тон на суму 80 млн. дол. США становили поставки полі ацетатів. Поставки здійснюються в основному з Європи, а також з Тунісу, Китаю, Південної Кореї, Індії, Таїланду.
 
Однак, слід відзначити, що ринок первинних хімічних форм в Алжирі не є довгостроково перспективним. Алжир ставить питання про поглиблення переробки власної мінеральної сировини – нафти, використання газу. Зараз здійснюється опрацювання масштабних угод за участю іноземних інвесторів щодо розвитку цієї сфери.
 
Імпорт амін осмол та поліуретанів складає близько 10 млн. дол. США на рік.
 
Імпорт целюлози становить 23 – 25 млн. дол. США на рік.
 
Імпорт  пластмасових труб становить близько 35 млн. дол. США на рік – в основному з європейських країн – Іспанії, Італії, Франції, Німеччини.
 
Понад 50 млн. дол. США складає імпорт листів, плит, плівки з полімерних матеріалів.
 
Імпортуються готові вироби із пластмаси.
 
Ще один великий ринок імпорту – каучук, гума та вироби з них – понад 200 млн. дол. США.
 
Близько 17 млн. дол. США складає імпорт транспортерної стрічки, на пластмасовій, текстильній основі.
 
Розширюючимся сегментом є ринок шин – близько 130 млн. дол. США на рік, в основному для вантажних автомобілів.
До 60 млн. дол. США на рік складає імпорт синтетичних ниток, включаючи нейлонові, поліестерові та інші. Імпорт тканин із штучних ниток складає близько половини від зазначених обсягів імпорту.
 
Ринок паперу становить понад 300 млн. дол. США. До 35 млн. дол. США складає імпорт газетного паперу, 65 млн. дол. США – папір та картон для друку. В той час, основну кількість складає папір та картон для упаковки.
 
 
Щодо поставок будівельних матеріалів
 
 
Окрім деяких позицій, що відзначені в попередньому розділі.
 
Зростаючим ринком є ринок деревини – понад 400 млн. дол. США на рік. В основному йдеться про поставки пиломатеріалів – 320 млн. дол. США. Лідерство в цих поставках утримують Австрія, Швеція, Фінляндія. В основному постачаються хвойні породи. Поставки з Російської Федерації – на рівні 10 млн. дол. США. Імпорт ДСП становить близько 18 дол. США на рік та здійснюється переважно з Європи, Туреччини.
 
Близько 80 млн. дол. США на рік становить імпорт керамічних виробів. В цій кількості понад 30 млн. дол. США припадає на імпорт вогнетривких матеріалів, включаючи цеглу, блоки, плитку. Постачальниками виступають переважно європейські країни, а також Китай, Туреччина.
 
25 млн. дол. США становить імпорт облицовочної плитки.
 
Імпорт посуду становить близько 10 млн. дол. США на рік. Переважно імпорт здійснюється з Китаю. Теж саме стосується і декоративних виробів із кераміки.
 
Понад 80 млн. дол. США на рік становить імпорт скла та виробів із скла. До 15 млн. становить імпорт листового скла. Серед основних постачальників – Китай, Туреччина, Російська Федерація, європейські країни.
 
Ще близько 25 млн. дол. США становить імпорт скляної тари. Серед її основних постачальників – Польща, Франція, Іспанія, Німеччина. Здійснюється імпорт автомобільного скла, дзеркального скла, скляного посуду
 
Близько 15 млн. дол. США становить імпорт скловолокна.
 
 
Імпорт металургійної продукції.
 
 
Обсяги імпорту чорних металів до АНДР в 2006 році мали тенденцію до зростання.
 
За наявними даними митної статистики, в 2006 році до АНДР було імпортовано 2,28 млн. тон загальною вартістю 1,21 млрд. дол. США проти 1,944 млн. тон вартістю 996,6 млн. дол. США в 2005 році. Зростання імпорту чорних металів в натуральних показниках в 2006 році становило 17,3 % - на 336 тис. тон.
 
Основною підгрупою, на яку залишається стабільний високий попит є прутки вуглецеві (7214) (арматура) для потреб будівельного комплексу АНДР. Імпорт цієї підгрупи становив  1,6 млн. тон на суму 784 млн. дол. США.  В кількісних показниках частка  імпорту арматури склала  70 % від загальних обсягів імпорту до АНДР. Порівняно з показниками 2005 року (імпорт арматури - 1,25 млн. тон на суму 542,6 млн. дол. США) імпорт арматури збільшився на 28 %.
 
Другою за значенням підгрупою є катанка. Її імпорт в 2006 році склав 250 тис. тон на суму 257 млн. дол. США. Порівняно з 2005 роком імпорт катанки збільшився на 15 %.
 
Загалом асортимент товарних підгруп чорних металів, що використовуються у будівництві, в 2006 році склав 81,4  % від  загальних обсягів імпорту до АНДР.
 
Цей ринок в Алжирі є основним. З одного боку, в АНДР є відсутнім розвинутий машинобудівний комплекс. Імпорт арматури і катанки стимулюють значні державні інвестиції в будівництво житла, об’єктів інфраструктури, водогосподарських об’єктів.
 
Загальна ємність імпортної ніши при домінуванні двох підгруп – арматури і катанки не є великою – близько 420 – 450 тон. В той же час, можна взяти до уваги досвід входження української арматури на алжирський ринок, яка в 2004 році посіла понад 60 % усіх імпортних поставок до Алжиру.
 
Зростаючою товарною підгрупою в 2006 році був прокат із гальванічним покриттям (7210) – 33 тис. тон. Стабільно високим залишається попит на кутки та профілі (7216) – близько 150 тис. тон. Ця товарна підгрупа посідає також значущу позицію в загальних обсягах імпорту до Алжиру, оскільки йдеться про забезпечення виробництва сталевих конструкцій для будівництва. Україні зараз належить не більше 5 % на цьому вагому сегменті алжирського металоринку. Однак, профілі та кутки є достатньо поширеним асортиментом у виробництві українських підприємств. Активізація їх просування на алжирському ринку потребує відповідних маркетингових зусиль. Серед конкурентів в цьому сегменті, що вже здійснюють поставки подібної продукції  – Туреччина, Іспанія, Чехія, Польща.
 
Що стосується традиційних для українських металовиробників  товарних підгруп гарячекатаний та холоднокатаний лист (7208) та (7209), їх імпорт до АНДР в 2006 році мав тенденцію до скорочення.
 
В плані пошуку перспективних ніш для просування української металопродукції, слід зазначити, що в 2006 році значно розширився ринок виробів з чорних металів. Вартість їх імпорту до Алжиру в 2006 році становила 1,8 млрд. дол. США проти 954 млн. дол. США в 2005 році.
 
В основному йдеться про розширення ринку труб, що пов’язано із реалізацією великих інвестиційних проектів в нафтогазовій сфері, будівництвом водогосподарських об’єктів.
 
Майже у 2,5 рази збільшилися поставки труб з чавунного литва. Серед великих проектів, що були розпочаті в 2006 році – будівництво водоводу довжиною 700 км на півдні Алжиру. Ці поставки здійснювалися із Франції, Китаю, Індії.
 
В 2 рази в 2006 році збільшилися поставки до Алжиру безшовних труб. Це – одна з найбільш перспективних ніш, враховуючи наявність в Україні виробництв відповідного профілю. Її об’єм – 600 млн. дол. США. Сполучені Штати, Китай, Франція, Туреччина, Чехія, Японія, Італія, Мексика, Аргентина.
 
Майже в 4 рази до рівня 312 млн. дол. США збільшився імпорт до АНДР труб великого діаметру, в т.ч. для будівництва газопроводів. Серед постачальників цієї групи, яку в Україні представляє Харцизький трубний завод – Греція, Індія, Туреччина, Німеччина.
 
Імпорт фітингів становить близько 90 млн. дол. США на рік та також знаходиться у зростанні.
 
В 2 рази збільшився імпорт металевих конструкцій – 245 млн. дол. США, що також обумовлено активізацією будівництва.
 
Серед інших підгруп, що імпортуються до АНДР – резервуари, цистерни, метизні вироби, сталеві канати, печі.
 
За повідомленням в щотижневій алжирській газеті «Le Quotidien d’Oran», відома єгипетська металургійна група «IZZ» оголосила про своє бажання інвестувати  700 млн. дол. США у будівництво заводу з виробництва арматури в АНДР. Про це заявив президент групи Ахмед Абдельазіз Ізз під час зустрічі з міністром промисловості Алжиру.
 
Потужність заводу має скласти 1,5 млн. тон  арматури та іншої металургійної продукції на рік. 
 
Цими ж днями відбулася  також пресконференція генерального директора металургійного заводу «Mittal Steel El-Hadjar», що є на даний момент єдиним  металургійним підприємством в  АНДР з повним циклом металургійного виробництва.
 
Після злиття з європейської групою «Alcelor»,  «Mittal Steel» оголосив про спільні плани забезпечити вкладення інвестицій в завод в Ель – Ходжарі з метою збільшення обсягів виробництва з нинішніх 1,2 млн. тон до 2 – 2,5 млн. тон.
 
Якщо взяти до уваги плани «IZZ» і «Mittal Steel», розвиток їх виробництв може повністю покрити потреби АНДР в арматурі з урахуванням очікуваного подальшого зростання  внутрішнього попиту.
 
цей чинник має бути взятий до уваги українськими виробниками експортерами металопродукції.
 
Одним з напрямів роботи з метою недопущення втрати алжирського ринку є доцільним забезпечити в середньостроковій перспективі диференціацію металоекспорту з України, в т.ч. за рахунок розширення поставок профілів, труб та іншого асортименту металургійної продукції.
 
Інша рекомендація – це реорганізація системи збуту, створення прямих власних представництв в АНДР з метою підвищення рентабельності та конкурентоспроможності українського метало експорту на алжирському ринку.
 
Щодо імпорту кольорових металів.
 
Імпорт алюмінію становить близько 150 млн. дол. США на рік. В той же час, йдеться в основному про імпорт не первинного алюмінію, а алюмінієвого прокату. До 30 млн. дол. США становить імпорт труб і профілів. Близько 15 млн. дол. США – імпорт алюмінієвої проволоки. В аналогічний обсяг оцінюється імпорт алюмінієвих листів. Імпорт алюмінієвої фольги – 30 млн. дол. США. До 25 млн. дол.  США складає імпорт алюмінієвих металоконструкцій. Існує ринок імпорту алюмінієвих цистерн та інших ємкостей ,кабелів, тросів.
 
В той же час є необхідним взяти до уваги підписану угоду з дубайською алюмінієвою компанією щодо будівництва заводу в АНДР з виробництва алюмінію потужністю 700.000 тон на рік при невисокій внутрішній ціні в АНДР на енергоносіїв. Отже, Алжир може перетворитися з імпортера на експортера алюмінію у середньостроковому періоді.
 
Другим за значенням ринком в АНДР є ринок міді.
 
Обсяги імпорту міді до Алжиру становлять 130 млн. дол. США на рік. До 60 % цього ринку – імпорт проволоки мідної. До 40 млн. дол. США на рік становить імпорт мідних трубок.
 
 Ринок імпорту інструментів становить близько 130 млн. дол. США на рік. Імпортується практично вся номенклатура.
 
Однак, найбільш значущою є підгрупа 8207 (інструмент змінний ручний з приводом чи без, бурильний інструмент) – 80 млн. дол. США.
 
 
 Щодо імпорту машин та обладнання.
 
 
Найбільшою товарною групою алжирського імпорту, що динамічно збільшується з року в рік, є імпорт машин і обладнання – 3,6 млрд. дол. США на рік. Зростання імпорту по цій товарній позиції в 2006 році склало 12,5 %.
 
Імпорт двигунів внутрішнього згорання – 30 млн. дол. США на рік. Однак ще більший ринок становлять запчастини для двигунів – 80 млн. дол. США імпорту на рік. Постачальниками є країни, що постачають автомобілі на ринок АНДР, насамперед, Німеччина та Франція. Серед незалежних (нефірмових) постачальників виділяються турецькі підприємства.
 
Основу алжирської економіки становить видобування та експорт вуглеводнів. Одна з найбільших товарних підгруп – імпорт турбореактивних двигунів та газових турбін – 250 млн. дол. США на рік.
 
З них до 100 млн. дол. США складає імпорт турбін понад 5 000 кВт. Серед основних постачальників цих турбін Італія і Німеччина. Інші типи турбін та авіаційних двигунів постачають Сполучені Штати Америки. Серед інших постачальників – Франція та Великобританія, Швейцарія. 
 
Ще одна велика товарна підгрупа – насоси для рідини – до 160 млн. дол. США на рік. Серед основних постачальників – Франція, Німеччина, США, Італія. На цей ринок також активно виходить Китай.
 
В таких же обсягах оцінюється ринок компресорів. Серед основних постачальників – Франція, Італія, США, Німеччина, інші європейські країни, Китай.
 
Імпорт гідротурбін поки є незначним – 5 млн. дол. США на рік. Розвиток гідроенергетики в АНДР лише у перспективних планах.
 
Імпорт установок для кондицінування повітря – 80 млн. дол. США на рік. До 80 млн. дол. США становить імпорт холодильного обладнання, насамперед промислового призначення, в т.ч. для енергетичного сектору.
 
Імпорт центрифуг – 120 млн. дол. США на рік. Насамперед, для очищення води, мастил, інших потреб енергетичного комплексу.
 
Ще одна з великих груп в основному для потреб енергетичного комплексу, а також у зв’язку із активізацією будівництва водогосподарських об’єктів – запорна арматура – понад 200 млн. дол. США на рік. Серед основних постачальників - Франція, США, Іспанія, Німеччина. Активно в цю сферу входить Китай.
 
Імпорт підшипників складає до 25 млн. дол. США на рік. Серед постачальників – Франція, Італія, Японія, Китай. До 60 млн. дол. США становить імпорт передаточних механізмів. До 25 млн. дол. США – імпорт технічних прокладок.
 
Ринок імпорту печей промислових неелектричних – 30 млн. дол. США, в т.ч. для випічки хліба, інших потреб.
 
Імпорт талей та підйомників – 20 млн. дол. США. Імпорт навантажувачів – 30 млн. дол. США на рік. В основному до 8 – 10 тон.  В той же час, значним є ринок імпорту бульдозерів – 220 млн. дол. США. Це пояснюється значною активізацію будівельного сектору АНДР, насамперед, будівництва доріг при відсутності внутрішнього виробництва гусеничної техніки.
 
Цими ж причинами зумовлюється зростання імпорту машин для трамбування та забивання свай. До 300 млн. дол. США на рік становить імпорт запасних частин для зазначених груп техніки.
 
Велику підгрупу в імпорті до АНДР – до 300 млн. дол. США на рік складає обладнання для просіювання дробління, провики, сортировки мінералів, промислових речовин, що використовується у видобуванні мінералів, виробництві будівельних матеріалів та інш.
 
Доїльне обладнання – 15 млн. дол. США імпортується в основному з Європи. До 18 млн. дол. США складає імпорт іншого сільськогосподарського обладнання. 12 млн. дол. США – машини для очищення та калі бровки семян.
 
До 70 млн. дол. США на рік становить імпорт обладнання для харчової промисловості, включаючи  обладнання для хлібопекарен, переробки м’яса.
 
Імпортується ткацьке, друкарське обладнання, побутова техніка в асортименті. В той же час, існує внутрішнє виробництво холодильників, кухонних плит та інш.
 
Імпорт токарних верстатів не перевищує 4 млн. дол. США на рік. В аналогічних обсягах інші групи станків (в цілому) – фрезерувальні, сверлільні, шліфувальні. Більш значущім є імпорт штамповочних машин – 20 млн. дол. США на рік _ Іспанія, Бельгія, США, Франція, Китай. До 12 млн. дол. США становить імпорт станків для обробки кераміки, бетону. До 18 млн. дол. США – імпорт пакувальних станків. До 20 млн. дол. США – інструменти з електричним або пневмодвигуном. Обладнання для обробки резини – 60 млн. дол. США. Імпорт піддонів та ливарних форм становить 20 млн. дол. США на рік.
 
Імпорт котлів парових складає 10 млн. дол. США на рік. В т.ч. представлені поставки з Польщі. Імпорт газогенераторів – 15 млн. дол. США. До 8 млн. дол. США становить імпорт парових турбін, в основному із Європи та США. Окремі поставки здійснюються з Китаю.
 
Імпорт електричних машин та обладнання до АНДР становить 1,8 млрд. дол. США на рік.
 
Вартість електродвигунів становить 40 млн. дол. США, переважно потужністю більше 75 кВа, імпортуються також двигуни понад 750 кВа – в основному для потреб енергетичного комплексу. Понад 50 млн. дол. США становить імпорт електрогенераторів, переважно до 75 та до 375 кВа. Основними постачальниками є США, Німеччина, Іспанія, Франція. Здійснюються поставки з Лівану, Туреччини. Близько 15 млн. дол. США на рік становить імпорт запчастин для зазначених товарних позицій.
 
Один з найбільших ринків електрообладнання – ринок імпорту трансформаторів – біля 150 млн. дол. США на рік. Серед основних підгруп – до 16 кВА та понад 500 кВА. Серед основних постачальників – Франція, США, Німеччина, Бельгія, Португалія. Здійснюються поставки з Лівану, Хорватії.
 
Імпорт електроакумуляторів становить близько 30 млн. дол. США на рік ,в т.ч. з Італії, Індіх, Туреччини, Тунісу.
 
Великої товарною підгрупою є імпорт комутаційного обладнання – понад 110 млн. дол. США на рік. Понад 160 млн. дол. США становить імпорт пультів, консолей. Ще до 140 млн. дол. США на рік становить імпорт проводів та кабелів, в т.ч. кабелів високої напруги, з’єднувальних кабелів, оптиковолоконих. Понад 30 млн. дол. США на рік складає імпорт ізоляторів, насамперед, скляних.
 
Імпорт паяльного обладнання – 12 млн. дол. США. Імпорт  освітлювального обладнання – 10 млн. дол. США. Водонагрівального обладнання – 12 млн. дол. США.
 
 Друга за обсягами імпорту до Алжиру зростаюча товарна група – транспортні засоби – понад  2,2 млрд. дол. США. До 650 млн. дол. США на рік становить імпорт вантажних автомобілів. Імпорт автобусів становить до 150 млн. дол. США на рік. Імпорт тракторів – понад 200 млн. дол. США.
 
Імпорт судів становить близько 60 млн. дол. США на рік. З цієї кількості – 2/3 – імпорт невеликих судів до 25 м для рибної ловлі. Їх основні постачальники - Іспанія, Туреччина, Туніс, Італія, Південна Корея. Ще близько 12 млн. дол. США становить імпорт буксирів.
 
Імпорт меблів до Алжиру становить 150 млн. дол. США на рік. Імпорт меблів деревяних – 40 млн. дол. США.
 
 
 ЩОДО ІНШИХ ТОВАРНИХ РИНКІВ
 
 
Ринок імпорту мінеральних добрив – 40 - 45 млн. дол. США на рік. Україні належить лідируюча позиція в сфері поставок азотних мінеральних добрив. Імпортуються калійні, фосфатні добрива. В той же час, ближчими роками очікується пуск внутрішніх виробництв.
 
Ринок імпорту парфумерних засобів становить 60 млн. дол. США на рік, включаючи 32  млн. дол. імпорт сумішей для виробництва парфумів по 10 млн. дол. США – імпорт шампунів, засобів для гоління та зубів.
 
Імпорт одягу становить 40 млн. дол. США та стільки ж – імпорт взуття   . В той же час, крім занадто дорого марочного одягу, для більшості верств населення імпортний одяг в основному китайського виробництва. Також слід відзначити помітну роль ісламської традиції в одязі.
 
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Каміння, скло, кераміка Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Національна символіка Святкові дні Товари агропромислового комплексу Товари деревообробної промисловості Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари чорної металургії Точне машинобудування Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки