Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Алжир
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Закарпатська Торгово-промислова палата
«Враховуючи сьогоднішню економічну ситуацію, необхідність у наданні практичної допомоги малому, середньому та крупному бізнесу України в налагодженні, відновленні чи створенні нових виробництв, які в свою чергу будуть сприяти створенню нових робочих місць., збільшенню доходів суб’єктів господарювання та зростання бюджетних надходжень, є одним з найбільш ефективних шляхів стабілізації економічного зростання нашої держави.
Члени Палати, Закарпатська ТПП всілякими ресурсами, всіма наявними можливостями готова підтримати Ваші кроки з популяризації українських товарів, українського товаровиробника не тільки на внутрішньому, але й на зовнішніх ринках»

Украинские нефтепродукты
Основні внутрішні податки і збори в АНДР  
Параметри: ЗЕД, Економічне співробітництво

 

Основні внутрішні податки і збори в АНДР
 
Податок на загальний дохід (IRG)
 
Податковою базою для оподаткування цим податком визначено чисті доходи від наступних категорій:
  • доходи від виробничої, комерційної діяльності та діяльності в сфері народних промислів;
  • доходи від некомерційних професій;
  • доходи від оренди майна;
  • доходи з капіталу;
  • заробітна плата, пенсія, рента;
  • інші доходи.
Серед платників цього податку визначені особи, що визначені, як постійно проживаючі в АНДР, або такі, центр діяльності яких знаходиться в Алжирі.
 
Від сплати податку звільняються  доходи від діяльності, що здійснюється отримувачами коштів з національного фонду підтримки зайнятості молодих протягом перших 3-х років діяльності; діяльність, яка проводиться в зонах пріоритетної підтримки, що визначаються в законодавчому порядку – протягом 6 років з моменту початку діяльності; підприємства, створені при асоціаціях інвалідів; суми доходів театральних труп.
 
Оподаткування цим податком може здійснюватись на заздалегідь встановлену суму, якщо загальні обсяги доходів платника не перевищують 1 500 000  алжирських динарів (близько 20 тис. дол. США) на рік в сфері торгівлі, громадського харчування, або 800 000 алжирських динарів (близько 11 тис. дол. США) в інших сферах.
 
Для осіб, суми доходів яких перевищують зазначені обсяги, розрахунок податку здійснюється, виходячи із поданої щорічно до 1 квітня  податкової декларації. Розрахункова сума податку зменшується на 25 % для діяльності із виготовлення хліба, а також протягом перших двох років діяльності для осіб, що були членами визвольного руху АНДР.
 
Крім того, не включаються до суми оподаткування доходи від вирощування зернових, а також від сільськогосподарської діяльності в гірських зонах, що визначені чинним законодавством, протягом 10 років з початку такої діяльності.
 
Звільняється від оподаткування заробітна плата  іноземців-добровольців, що працюють в Алжирі згідно із укладеними міждержавними угодами; заробітна плата в межах програм підтримки зайнятості молоді; заробітна плата інвалідів до 12000 алжирських динарів (164 дол. США); відшкодування збитків. Щодо пенсій, звільнені від оподаткування лише пенсії осіб, що приймали участь у визвольному русі, а також пенсії, що сплачуються за рішенням суду.
 
Сума оподатковуваного доходу зменшується на суму оренди приміщень для проведення своєї діяльності, суму амортизації основних засобів, які при цьому використовуються, суми сплати інших податків та обов’язкових платежів.
 
Оподаткування здійснюється за прогресивною шкалою, що визначається наступним чином, виходячи з річної суми доходу (переведено в долари США): 
  • не вище 820 дол. США – не 0 %;
  • від 820 до 2460 – 10 %;
  • від 2460 до 4930 – 20 %;
  • від 4930 до 14790 – 30 %;
  • від 14790 до 44380 – 35 %;
  • вище 44380 – 40 %.  
Податок на прибуток підприємств (IRS)
 
Нараховується на суму річних прибутків або доходів, що отримуються підприємством. Серед виключень від оподаткування податком – діяльність в рамках забезпечення зайнятості молоді за рахунок національного фонду підтримки зайнятості молодих; споживчі товариства; підприємства інвалідів; сільськогосподарські товариства, що є отримувачами державної допомоги; туристичні компанії – на 10 років з моменту їх створення, а також компанії, що експортують послуги (крім банків, перестрахування та наземного, морського та повітряного  транспорту) – за умови реінвестування прибутку в свою діяльність.
 
Сума оподатковуваного  прибутку зменшується на суму оренди приміщень для проведення своєї діяльності, суму амортизації основних засобів, які при цьому використовуються, суми сплати інших податків та обов’язкових платежів. Не включаються суми пені та штрафів.
 
Рівень ставки оподаткування складає 25 %.
 
В той же час, реінвестований прибуток обкладається за ставкою 15 %.
 
Прибуток, отриманий від боргових вимог та депозитів в банківських установа
х оподатковується за ставкою 10 %.
 
За ставкою 20 % обчислюється податок із сум, що перераховуються управлінській компанії за кордоном.
 
Для іноземних підприємств, які не мають постійного представництва в АНДР, ставка оподаткування становить 24 %. За цією ж ставкою оподатковуються прибутки від використання ліцензії або товарного знака.
 
Податок на додану вартість (TVA)
 
Базою оподаткування цим податком є додана вартість на всіх етапах обігу. Серед виключень з оподаткування ПДВ: м’ясні продукти, які оподатковуються спеціальним непрямим податком (збір за забій), вироби із дорогоцінних металів, які оподатковуються специфічним непрямим податком (гарантійний збір)
 
Також звільняється від оподаткуванням ПДВ: продаж хліба, муки для виробництва хліба, зерна для виробництва муки; продаж молока; продаж фармацевтичної продукції, яка фігурує в національному переліку; відкриття пунктів недорогого харчування, студентських столових; реалізація автомобілів для інвалідів та учасників визвольного руху; товари та послуги, що реалізуються для діяльності, пов’язаної із пошуком та видобуванням вуглеводнів національної алжирської компанії „SONATRACH”; операції з обов’язкового страхування, видача кредитів на житло тощо.
 
Від сплати ПДВ у внутрішньому обігу звільняються товари та послуги, що мають таке звільнення при імпорті (В основному звільнення від сплати ПДВ при імпорті стосується продуктів харчування, потреба в яких не задовольняється за рахунок внутрішнього виробництва: м’ясо великої рогатої худоби, м’ясні консерви; молоко (включаючи свіже молоко, вершки, згущене та сухе молоко); пшениця, мука. ряд груп медикаментів та лікарських засобів.  Звільняється від оподаткування ПДВ  золото. Звільняється ряд товарних позицій машинобудівної продукції, включаючи, літальні апарати (літаки), судна військові, для транспортування товарів та пасажирів,  риболовні; засоби пересування (у т.ч. автомобілі)  для інвалідів.)
 
Ставка оподаткування ПДВ складає 17 %.
 
В той же час, для ряду продуктів застосовується зменшена ставка 7 %, включаючи:  живі тварини; дерева та саженці. До цього переліку входять ряд злаків, включаючи овес, рис, сорго, продукція борошномельничної промисловості промисловості, за виключенням ряду позицій, у т.ч. що  в загалі звільнені від ПДВ; інсектициди, прутки з вуглецевої сталі; турбіни, автомобілі для будівельної галузі, медичне обладнання.
 
Серед інших податків, які застосовуються в Алжирі. Прямі податки: податок на професійну діяльність, комунальний податок на споруди, податок на наслідування. Непрямі податки: збір з обігу –  на алкоголь, на тютюн, на вироби з дорогоцінних металів (гарантійний збір), нафтопродукти, м’ясо великої рогатої худоби (збір за забій).

 

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Каміння, скло, кераміка Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Національна символіка Святкові дні Товари агропромислового комплексу Товари деревообробної промисловості Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари чорної металургії Точне машинобудування Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки