Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Саудівська Аравія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
УКРАВТОПРОМ, Асоціація автовиробників України
«Асоціація підтримує створення порталу вітчизняних експортерів у мережі Інтернет, що безумовно буде сприяти поширенню конкурентоспроможної продукції українського виробництва на міжнародній арені»

Украинские нефтепродукты
2014 – 12 міс. Товарообіг між Україною та Саудівською Аравією  
Параметри: Економічне співробітництво

2014 – 12 міс. Товарообіг між Україною та Саудівською Аравією

Протягом 2014 р. товарообіг між Україною та КСА склав 1 млрд. 236,6 млн. дол. США, що становило 122% від показників 2013 року. При цьому український експорт склав 1 млрд. 31,4 млн. дол. США (132% від показників 2013 р.), імпорт – 205,2 млн. дол. США (111,50%). Позитивне для України сальдо за зазначений період – 826,2 млн. дол. США. Таким чином, після невеликого падіння в 2013 році двосторонній товарообіг та експорт українських товарів до КСА знов почали зростати.

Український експорт  до КСА в 2014 р. складався із зернових культур (53%), чорних металів (34,6%), жирів та олії тваринного або рослинного походження (6,3%). Імпорт з КСА в Україну складався  переважно з пластмас та полімерних матеріалів (72,7%), а також органічних сполук (23,9%).

У січні 2015 року двосторонній товарообіг становив 60,5 млн. дол. США (зростання 151% у порівнянні з січнем 2014 р.). Український експорт товарів до КСА за цей період склав 46,1 млн. дол. США (зростання 177%), в то час як імпорт товарів з КСА – 14,4 млн. дол. США (зростання 124,8%). Позитивне для України сальдо в торгівлі товарами за цей період становило 31,7 млн. дол. США.

Варто також зазначити, що низка товарів (полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них), які належать до переліку товарів українського експорту, наразі стала основною товарною групою саме саудівського експорту в Україну.

Слід очікувати, що зазначена структура товарообігу між двома країнами буде зберігатися і в 2015 році, чому причиною, в першу чергу, є зацікавленість саудівської сторони до імпорту з України сільськогосподарської продукції, передусім ячменю та пшениці, експорт яких став головним фактором зростання обсягів двостороннього товарообігу. Королівство є найбільшим у світі імпортером фуражного ячменю та пшениці, що використовується в тваринницькій галузі. Тенденція збільшення обсягів саудівського імпорту цих продуктів буде постійно зберігатись через те, що саудівський уряд припинив підтримувати національне виробництво зернових культур через його нерентабельність. Крім того, уряд Саудівської Аравії взяв до уваги проблему світової продовольчої кризи та фактор зростання світових цін на харчову продукцію, що спонукало його до формування її національного стратегічного запасу та активізації зовнішніх закупівель.  

Іншою сферою аграрного співробітництва стало тваринництво, зокрема вівчарство. Саудівська сторона виявила зацікавленість до започаткування спільних проектів, які передбачатимуть розвиток вівчарства в Україні з метою експорту живих тварин до КСА. Іншим актуальним напрямом такого співробітництва для саудівської сторони є імпорт з України замороженого м’яса овець. З цією метою сторони погодили та здійснили у серпні 2014 р. проведення саудівськими фахівцями інспекційних перевірок відповідних українських тваринницьких комплексів в рамках робочого візиту до України делегації Міністерства сільського господарства КСА.  

Сприятливим фактором для України є проголошена  саудівська програма щодо стратегічного забезпечення країни харчовою продукцією. Цією програмою передбачається інвестування Саудівською Аравією значних коштів в аграрний сектор обраних для співробітництва зарубіжних країн на підставі підписаних відповідних угод,

Збільшення експорту до КСА українських товарів також можливе за умови розширення номенклатури українського експорту за рахунок передусім наукомісткої продукції, впровадження досягнень українського технологічного розвитку, створення спільних підприємств, а також участі українських товаровиробників у міжнародних ярмарково-виставкових заходах на території Саудівської Аравії.

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Населення Національна символіка Святкові дні Транспортне машинобудування Транспортно-експедиційні послуги Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки