Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Латвія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Полтавська обласна державна адміністрація
«Структура сайту влаштовує, інформація доступна для зацікавлених користувачів, функціональні можливості сайту відповідають потребам»

Украинские нефтепродукты
ЄС: спрощення системи контролю за продукцією сільського господарства та харчової промисловості  
Параметри: Нетарифне регулювання 

ЄС: спрощення системи контролю за продукцією сільського господарства та харчової промисловості

У другій половині травня 2013 року ЄС оприлюднив повідомлення про розробку Проекту регламенту ЄС щодо офіційного контролю та інших офіційних заходів, які здійснюються з метою забезпечення виконання норм законодавства щодо продуктів харчування, кормів, здоров'я тварин й рослин, рослинного репродуктивного матеріалу та засобів захисту рослин. Проект розроблений з метою спрощення та консолідації чинних норм у сфері контролю за продукцією сільського господарства та харчової промисловості в єдиному документі. При цьому передбачається скасування та внесення змін до низки законодавчих актів ЄС. Термін подачі коментарів – до 14 вересня 2013 року. Дату ухвалення та набуття чинності документу буде визначено пізніше.

17 травня 2013 року Європейська комісія повідомила секретаріат СОТ про розробку Проекту регламенту ЄС щодо офіційного контролю та інших офіційних заходів, які здійснюються з метою забезпечення виконання норм законодавства щодо продуктів харчування, кормів, здоров'я тварин й рослин, рослинного репродуктивного матеріалу та засобів захисту рослин.iii

Головною метою Проекту є спрощення системи заходів з контролю за продукцією сільського господарства та харчової промисловості з одночасним скасуванням попереднього регламенту у цій сфері (зокрема, Регламенту (EC) №882/2004) та внесенням змін до низки інших законодавчих актів ЄС.iv Таке спрощення має відбутися за рахунок консолідації чинних норм у різних областях (зокрема, щодо офіційного контролю за залишками, імпортом товарів та здоров'ям рослин) в єдиному документі.

Проект спрямований на підвищення рівня безпеки у секторі сільського господарства та харчової промисловості шляхом зміцнення механізмів правозастосування відповідних норм ЄС та забезпечення ефективніших заходів з контролю за відходами, а також щодо продуктів харчування та кормів, рослин, насіння рослин і репродуктивним матеріалів тощо.

Звертаємо увагу на те, що консолідація вказаних норм також стосуватиметься контролю за імпортом тварин й іншої зазначеної вище продукції з третіх країн, зокрема й з України.

Термін подачі коментарів – до 14 вересня 2013 року. Дату ухвалення та набуття чинності документу буде визначено пізніше.

Очікується, що заплановані зміни матимуть вплив, в першу чергу, на вітчизняних виробників – експортерів сільськогосподарської продукції та продуктів харчування до ЄС. У 2012 року частка експорту такої продукції у загальному обсязі експорту України до країн ЄС становила близько 18%.

Отже, українським експортерам слід звернути увагу на зміни у системі контролю за продукцією сільського господарства та харчової промисловості при ввезенні їхньої продукції до країн Європейського Союзу.

 

iii Відповідно до нотифікації ЄС G/SPS/N/EU/43 від 17 травня 2013 року

iv З повним текстом Регламенту можна ознайомитись за адресою: http://members.wto.org/crnattachments/2013/sps/EEC/13_1929_00_e.pdf

 

Джерело: Відомості країн членів СОТ, Інформаційний бюлетень №17 (липень), Інститут економічних досліджень та політичних питань

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Бразилія Великобританія Греція Естонія Єгипет ЄС Індія Індонезія Іспанія Італія Казахстан Канада Китай Кіпр Латвія Литва Македонія Мальта Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туреччина Угорщина Україна Фінляндія Франція Чехія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Товари деревообробної промисловості Товари хімічної промисловості Товари целюлозно-паперової промисловості та друкована продукція Точне машинобудування

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки