Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Сінгапур
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Миколаївська обласна державна адміністрація
«Вважаємо, що сайт є зручним та інформаційно корисним для підприємств, які здійснюють зовнішню торгівлю, державних установ та інших користувачів»

Украинские нефтепродукты
Співробітництво між Україною та Республікою Сінгапур у торговельно-економічній галузі  
Параметри: Економічне співробітництво

Співробітництво між Україною та Республікою Сінгапур у торговельно-економічній галузі

Упродовж кількох останніх років обсяги двосторонньої торгівлі між Україною і Сінгапуром відзначалися суттєвими коливаннями. Передусім вони були обумовлені світовою кон'юнктурою, на яку вирішальним чином вплинула остання глобальна фінансово-економічна криза.

Протягом 2007-2008 рр. торговельно-економічне співробітництво (ТЕС) між Україною та Сінгапуром розвивалося по висхідній. Згідно з інформацією Держкомстату України, у 2008 р. двосторонній товарообіг склав $531,65 млн. (за сінгапурськими даними - понад $1 млрд.). Через кризу товарообігміж двома країнами у 2009 р. скоротився у порівнянні з 2008 р. у 3,1 рази або на $330,5 млн. та становив $156,2 млн. При цьому відбулося скорочення обсягів українського експорту у 3,5 рази, який склав $129,3 млн., та сінгапурського імпорту у 1,5 рази, який склав $26,9 млн.
 
Відповідно до даних Держкомстату України за 2010 рік, товарообіг становив $171,8 млн. та збільшився у порівнянні з аналогічним періодом 2009 р. на $13,8млн. Експорт становив $147,2 млн. (113,9% до 2009 р.), імпорт – $23,9 млн. (88,9% до 2009 р.).
 
Сальдо залишилося позитивним та склало $123,3 млн.
 
Наразі на території України діє 26 підприємств з сінгапурським капіталом. Відомими бізнес-структурами Сінгапуру, присутніми в Україні, є компанії "Фуд Емпайє" (торговельна марка "МакКофі"), "Манзаро" (торговельна марка "Кофі-Кофі"), СП "Дельта-Вілмар СНД" (побудувала в Одеській області завод з переробки пальмової олії), "Сітра Холдінгс" (торгівля меблевими виробами), "Флекстронікс" (СП з випуску офісного обладнання у мм. Мукачеве та Берегове), "Амтел Проперті Девелопментс" (нерухомість).
 
У листопаді 2005 р. Сінгапур відвідала делегація Торговельно-промислової палати (ТПП) України, взявши участь у бізнес-семінарі. Крім того, було підписано Угоду про співробітництво між ТПП України і Сінгапурською бізнес-федерацією, а також меморандуми про взаєморозуміння між ТПП України та, відповідно, індійською ТПП, китайською ТПП і міжнародною ТПП Сінгапуру.
 
У вересні 2006 р. ТПП України спільно з Сінгапурською бізнес-федерацією провела перший бізнес-форум в Україні.
 
Упродовж 2007 - 2008 рр. відбулося три раунди українсько-сінгапурських консультацій з питання укладення Угоди про вільну торгівлю (УВТ). Четвертий раунд переговорів неодноразово переносився; передбачається, що він пройде у Києві у березні 2011 року.
 
У червні 2007 р. у Сінгапурі відбувся бізнес-семінар за участі делегації Міжнародної торговельної палати (МТП). Було підписано Угоду про співробітництво між МТП та Сінгапурською бізнес-федерацією, а такожУгоду про співробітництво між МТП та Сінгапурською міжнародною торговельною палатою.
 
У квітні 2008 р. у Сінгапурі пройшов українсько-сінгапурський бізнес-семінар Можливості ділової активності в Україні за участі керівників Державного агентства України з інвестицій та інновацій, Українського центру сприяння іноземному інвестуванню, Державної інноваційної фінансово-кредитної установи та ВАТ "Укрексімбанку". У семінарі взяли участь близько 150 представників ділових кіл України та Сінгапуру з фінансово-банківського та сільськогосподарського секторів, сфери будівництва і нерухомості, галузі новітніх технологій тощо. Було обговорено низку перспективних проектів співробітництва, у т.ч. у контексті підготовки до проведення в Україні фінальної частини Євро-2012, підписано два меморандуми про взаєморозуміння - між Українським центром сприяння іноземному інвестуванню та агенцією Міністерства торгівлі і промисловості Сінгапуру, а також між ВАТ "Укрексімбанк" і сінгапурською компанією зі страхування інвестицій ЕКІКС лтд.
 
У 2009 р. велася робота з залучення вітчизняних виробників сільськогосподарської та харчової продукції до участі у відповідних регіональних виставкових заходах, опрацьовувалися можливості проведення в Сінгапурі тематичних українських виставок. Зокрема, українська Сан Веллей Вайнері взяла участь у виставці Вайн фор Ейша, яка пройшла у жовтні 2009 р. в Сінгапурі. Продукція української Відеосольюшинс Груп вчетверте була представлена на виставці Бродкаст Ейша 2009 (Сінгапур, червень 2009 р.).
 
Сінгапурські бізнесові кола, зі свого боку, виявляли інтерес до налагодження співробітництва з партнерами у нашій країні. У травні 2009 р. відбувся візит в Україну представників "Чангі Ейрпорт Інтернешнл". Йшлося про встановлення багажних систем у новому пасажирському терміналі Міжнародного аеропорту "Харків". Компанія вивчає можливості залучення до інших аналогічних проектів в Україні.
 
У червні 2009 р. Україну відвідала група представників ділових кіл Сінгапуру, що представляла місцеву Асоціацію виробників меблів. Було налагоджено ділові контакти з українськими компаніями меблевої галузі. За результатами візиту в серпні 2009 р. сінгапурська компанія Сітра відкрила в Києві мережу меблевих магазинів під брендом MOS. Компанія планує відкриття магазинів ще у п'ятьох містах. 
 
У червні 2010 р. відбувся візит до України сінгапурської бізнесової делегації, до складу якої увійшли представники дев’яти логістичних компаній. Сінгапурські бізнесмени відвідали Одеській та Іллічівський порти, порт Південний, мали численні зустрічі з представниками українських компаній, що надають транспортні та логістичні послуги. Йшлося про співпрацю у сферах контейнерних перевезень в Україні (зокрема, щодо інвестування у будівництво інфраструктури морських та річкових контейнерних терміналів); експорту до ПСА українського обладнання для нафтогазовидобувної та нафтопереробної галузі; обміну досвідом щодо транспортування та зберігання продовольчої продукції тощо. Було домовлено про подальшу взаємодію шляхом реалізації спільних інвестиційних проектів в Україні.
 
У жовтні 2010 р. відбувся візит до України представників "Сінгапур Пауер" – провідної сінгапурської компанії, що спеціалізується на транспортуванні та розподілі газу й електроенергії.    Було проведено зустріч представників "Сінгапур Пауер" з керівництвом Мінпаливенерго, під час якої обговорено можливості залучення сінгапурського досвіду управління електроенергетичною та газотранспортною інфраструктурою.
 
Можна передбачити, що з призначенням українського підприємця М.Корсака представником ТПП України у РС (серпень 2010 р.) обміни між діловими колами двох країн отримають додатковий імпульс та інструментарій. Дієвість представника ТПП засвідчили його зусилля по організації перебування у РС у листопаді 2010 р. делегації КМДА, яка вивчала досвід управління господарством мегаполіса та планування його розвитку.
 
Наразі сінгапурська сторона готує до направлення в Україну у другій половині лютого ц.р. групу з числа представників влади та бізнесу. Ставиться завдання визначитися з конкретними напрямами практичної взаємодії, в яких був би зацікавлений Сінгапур у співробітництві з Україною.
 
Розвитку ТЕС також сприятиме укладення Угоди про повітряне сполучення, яка наразі знаходиться на опрацюванні сінгапурської сторони. Інтерес до встановлення прямого - Київ-Сінгапур - рейсу виявляє компанія Аеросвіт.
 
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво ЗЕД Макроекономічні показники Населення

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки