Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Малайзія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Полтавська обласна державна адміністрація
«Структура сайту влаштовує, інформація доступна для зацікавлених користувачів, функціональні можливості сайту відповідають потребам»

Украинские нефтепродукты
2012 – 8 міс. Торговельно-економічне співробітництво між Україною та Малайзією  
Параметри: Економічне співробітництво

 

2012 – 8 мес. Торгово-экономическое сотрудничество между Украиной и Малайзией

2012 – 8 міс. Торговельно-економічне співробітництво між Україною та Малайзією

Аналіз показників двосторонньої торгівлі товарами та послугами між Україною та Малайзією свідчить, що на сьогодні Україна є другою після Російської Федерації за обсягом двосторонньої торгівлі з цією державою серед країн СНД та Центрально-Східної Європи, випереджаючи Угорщину, Чехію, Польщу (за підсумками 2011р. – 417,9 млн.дол.США).

Разом з тим, впродовж січня-серпня 2012р. спостерігаються суперечливі тенденції щодо обсягів двосторонньої торгівлі за українськими та малайзійськими даними статистичних відомств.

Так, за даними Державної служби статистики України впродовж січня-серпня 2012р. загальний товарообіг зменшився на 21,7% та склав 210,8 млн.дол.США. При цьому, імпорт України з Малайзії зменшився на 21,8% і склав 133,1 млн.дол.США, а експорт нашої країни до Малайзії зменшився на 21,5%, або до 77,7 млн.дол.США в порівнянні з аналогічним періодом 2011р. При цьому, негативне сальдо зменшилося на 22,4% і склало 55,4 млн.дол.США.

У той же час, за даними Департаменту статистики Малайзії загальний товарообіг між нашими країнами за січень-серпень поточного року становив 460,9 млн.дол.США (зріс на 11,6%). У тому числі імпорт України з Малайзії - збільшився на 36,6% та склав 304,6 млн.дол.США, а український експорт до Малайзії – зменшився на 21,7% і становив 156,3 млн.дол.США. Негативне сальдо відповідно збільшилося до 148,3 млн.дол.США.

Розбіжності у статистичних даних є наслідком відмінності підходів статистичних відомств двох країн, малайзійська сторона враховує - місце походження товару, а українська - державну приналежність суб’єктів підприємницької діяльності.

Позитивним фактом залишається те, що питання антидемпінгових розслідувань в Малайзії щодо української експортної продукції за 20 років дипломатичних відносин між країнами жодного разу не порушувалося. В цілому, як Україна, так і Малайзія не застосовують додаткових обмежувальних заходів щодо імпорту або експорту товарів та не виявляють намірів застосувати такі заходи.

Разом з цим, заслуговує на увагу збереження негативного торговельного сальдо України у двосторонній торгівлі. Причиною цього фактору є імпорт пальмової олії в обсягах, які перевищують загальний експорт українських товарів до Малайзії (за інформацією Департаменту статистики Малайзії, за підсумками 2011р. Україна є одним з найбільших імпортерів малайзійської пальмової олії у світі – 7 місце, та 2 у Європі, після Нідерландів). Вирішення зазначеного питання можливе за рахунок збільшення обсягів груп товарів, які традиційно формують основу українського експорту, а також розширення номенклатури товарів за рахунок збільшення частки високотехнологічної та наукоємної продукції.

Відповідно до статистичної інформації Держмитслужби України, основними товарними групами у структурі експорту товарів України до Малайзії впродовж січня-серпня 2012р. були продукція металургійних підприємств (41,8 млн.дол.США - 53,9%), з них – напівфабрикати з вуглецевої сталі – 38,3 млн.дол.США, або 49,3%, прокат плоский – 2,4 млн.дол.США, або 3,1% та феросплави – 1,1 млн.дол.США, або 1,4%; хімікати та хімічна продукція (17,5 млн.дол.США, або 22,6% від всього обсягу експорту); зернові (7 млн.дол.США, або 9,0%), з них – кукурудза – 6,6 млн.дол.США, або 8,5% та пшениця – 322 тис.дол.США, або 0,4%; соняшникова олія – 6,9 млн.дол.США, або 8,9%; овочі, зокрема бобові (3,1 млн.дол.США, або 4,0%).

Основу структури імпорту товарів з Малайзії до України становили: рослинні олії, жири/масла (пальмова, кокосова) – 33,8 млн.дол.США, або 25,4% від всього імпорту; прилади/апарати зв’язку та частини до них - 16,9 млн.дол.США, або 12,7%; промислові електроприлади та вироби машинобудування - 11,5 млн.дол.США - 8,6%; меблі та частини до них – 8,9 млн.дол.США, або 6,7%; електронні інтегровані схеми та мікромодулі - 8 млн.дол.США, або 6,0%; харчові продукти, зокрема какао – 6,7 млн.дол.США, або 5,1%.

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Географічне розташування Довідкова інформація Економічне співробітництво Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Інші послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Національна символіка Святкові дні Товари агропромислового комплексу Товари деревообробної промисловості Товари кольорової металургії Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари чорної металургії Точне машинобудування

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки