Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Південна Корея
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
УКРАВТОПРОМ, Асоціація автовиробників України
«Асоціація підтримує створення порталу вітчизняних експортерів у мережі Інтернет, що безумовно буде сприяти поширенню конкурентоспроможної продукції українського виробництва на міжнародній арені»

Украинские нефтепродукты
Щодо зовнішньоекономічної ситуації у Республіці Корея (січень-серпень 2009 р.)  
Параметри: Інвестиції, ЗЕД, Макроекономічні показники, Економічне співробітництво, Економічні новини, Фінансові послуги

 

Щодо зовнішньоекономічної ситуації у Республіці Корея (січень-серпень 2009 р.)

 
Експорт країни в другому кварталі виріс на 14,7%, а в першому кварталі відбулося його зниження на 3,4% у порівнянні з тим же періодом минулого року. Особисте споживання збільшилося на 3,6 % у другому кварталі 2009 р. у порівнянні з першим кварталом.

Експерти вважають, що південнокорейський експорт сільськогосподарської рибної та харчової продукції у 2009 р. може досягти 5,3 млрд. дол. США, незважаючи на світову фінансову кризу. В 2008 р. експорт даної продукції склав 4,4 млрд. дол. США.

Обсяги експорту продовольства та продукції сільського господарства
РК за січень-липень 2009 р. скоротилися в порівнянні з тим же періодом минулого року. У 2009 році було поставлено на експорт продтоварів на суму 2,43 млрд. дол. США (у січні-липні 2008 р. - 2,46 млрд. дол. США).

Поставки в Японію скоротилися на 6 %, у США на 3,5 %, у Європу на 6,4%, у Китай на 15,4 %, у Росію на 15,4 %, а в Україну - в 6 разів.

У серпні 2009 р. експорт товарів склав 29,08 млрд. дол. США, що на 20,6 % нижче рівня минулого року, а імпорт - 27,41 млрд. дол. США, що на 32,2 % нижче рівня 2008 р.

Сальдо торговельного балансу склало 1,67 млрд. дол. США. За вісім місяців 2009 р. експорт РК склав 226,57 млрд. дол. США, а імпорт - 199,73 млрд. дол. США.

***
Експорт Південної Кореї в Китай у липні 2009 р. збільшився на 12,9% у порівнянні з тим же періодом минулого року та склав 7,86 млрд. дол. США.

***
За даним Банку Кореї, за перше півріччя 2009 р. етнічними корейцями, що проживають за межами своєї країни, було переведено в Південну Корею 1,61 млрд. дол. США, що в 3,5 рази більше, ніж у за першому півріччі 2008 р.- 460 млн. дол. США.

***
Два японських банки - Japan Bank for International Cooperation і Mizuho Financial Group надали південнокорейському банку Korea Development Bank позику на загальну суму в 20 млрд. ієн (217 млн. дол. США). Корейський банк використовує наданий кредит для допомоги південнокорейським компаніям-імпортерам для покупки японських товарів.

***
Південнокорейська торговельна асоціація The Korea International Trade Association (KITA) з 1 вересня 2009 р. розпочала проводити акцію по підбору талановитих кандидатів на роботу в корейські компанії. Претенденти відбираються із числа південнокорейських громадян і іноземців. Для цього асоціацією створений web-site:
http://tradejobe.kita.net, безкоштовний для користування та реєстрації, що дозволить корейським компаніям вибрати найбільш гідних здобувачів.

***
31 серпня 2009 року Південна Корея та Австралія почали другий раунд переговорів з вільної торгівлі між двома країнами. Під час зустрічі в Сеулі були обговорені питання тарифних знижок, туризму та інвестицій (перший раунд переговорів відбувся в травні 2009 р. в Австралії). Взаємний товарообіг між країнами в 2008 р. досяг 23,2 млрд. дол. США з дефіцитом балансу для РК в 12,8 млрд. дол. США.

Корея експортувала в Австралію автомобілів і електронних товарів на суму 5,2 млрд. дол. США, а імпортувала на 18 млрд. дол. США сирої нафти, вугілля, залізної руди та м'яса.

За 8 місяців 2009 року корейський експорт становив 3,2 млрд. дол. США, а імпорт – 9,3 млрд. дол. США.

***
Південна Корея та Нова Зеландія почали переговори щодо підписання угоди про вільну торгівлю між двома країнами. В 2008 р. товарообіг між двома країнами досяг 1,95 млрд. дол. США.

Нова Зеландія перебуває на 48 місці по товарообігу з Південною Кореєю. В 2008 р. РК експортувала товарів на 825 млн. дол. США, а імпортувала на 1,12 млрд. дол. США. За вісім місяців 2009 року РК експортувала товарів на 532 млн. дол. США, а імпортувала на 543 млн. дол. США.

***
Передбачається, що угода про вільну торгівлю між РК та Перу може бути укладене вже в листопаді 2009 р. У цьому випадку, Перу може стати другою країною в Латинській Америці, з якою РК (після Чилі) буде діяти угода про вільну торгівлю. Країни зацікавлені надалі співробітництві в енергетичному секторі.

Прямі інвестиції РК в економіку Перу у 2008 р. склали 1,18 млрд. дол. США.

Південнокорейські компанії хочуть брати участь у проекті спорудження заводу з виробництва етилену, а також розробляти поклади урану в Перу.

***
На сьогодні Південною Кореєю укладені угоди про вільну торгівлю з Чилі, Сінгапуром, асоціацією європейських країн вільної торгівлі, включаючи Швейцарію, Норвегію, Ірландію та Ліхтенштейн, а також з Індією та країнами Південно-Східної Азії. РК проводить переговори стосовно ратифікації угоди про вільну торгівлю зі США, Канадою та Мексикою.


 


 

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Інші послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Товари агропромислового комплексу Товари чорної металургії Точне машинобудування Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки