Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Італія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Закарпатська Торгово-промислова палата
«Враховуючи сьогоднішню економічну ситуацію, необхідність у наданні практичної допомоги малому, середньому та крупному бізнесу України в налагодженні, відновленні чи створенні нових виробництв, які в свою чергу будуть сприяти створенню нових робочих місць., збільшенню доходів суб’єктів господарювання та зростання бюджетних надходжень, є одним з найбільш ефективних шляхів стабілізації економічного зростання нашої держави.
Члени Палати, Закарпатська ТПП всілякими ресурсами, всіма наявними можливостями готова підтримати Ваші кроки з популяризації українських товарів, українського товаровиробника не тільки на внутрішньому, але й на зовнішніх ринках»

Украинские нефтепродукты
Зовнішньоекономічна ситуація в Республіці Італія (4 квартал 2009 р.)  
Параметри: ЗЕД, Економічне співробітництво, Економічні новини
Зовнішньоекономічна ситуація в Республіці Італія  (IV квартал 2009 р.)


Протягом звітного періоду зовнішньоекономічна діяльність, як і в попередні періоди, була направлена на розвиток експорту італійської продукції, пошуку нових ринків збуту італійських товарів, розвиток співробітництва в енергетичні галузі, пошуку альтернативних джерел енергії тощо.

Протягом звітного періоду було продовжено співробітництво з Лівією. В жовтні 2009 року відбувся візит ділових кіл Італії, на чолі з заступником міністра економічного розвитку Італії А. Урсо, основною метою якого було залучення підприємців Італії до участі у інфраструктурних проектах у Лівії. Передбачається, що на зазначені цілі буде виділено 150 млрд. євро впродовж наступних 5 років.

***
Під час візиту заступника міністра економічного розвитку А.Урсо до Хорватії, сторони підтвердили наміри й надалі розвивати співробітництво в торговельно-економічній сфері, а також домовилися про створення постійної робочої групи Італія-Хорватія, яка буде одним із інструментів у реалізації інвестиційних проектів за участю двох держав. Італія надає особливої уваги розвитку партнерських стосунків з Хорватією в економічній сфері, особливо з огляду на те, що Хорватія, вже з 2011 року може стати членом ЄС.

***
Протягом звітного періоду були продовжені зовнішньоекономічні зв’язки з Албанією, для якої Італія є головним комерційним та інвестиційним партнером. Пріоритетним для Італії, з точки зору стратегічного партнерства з цією країною, залишається співробітництво в енергетичному секторі.

***
У четвертому кварталі 2009 року були інтенсифіковані зовнішньоекономічні контакти Італії з Кубою. За словами А. Урсо, для Куби Італія є третім за рівнем товарообігу зовнішньоекономічним партнером, саме тому розвиток торговельно-інвестиційного співробітництва є важливим для двох країн. Підтвердженням італійської позиції в цьому питанні стало відкриття на Кубі
відділення Інституту зовнішньої торгівлі Італії.

Щодо внутрішньоекономічної ситуації в Італії, то варто зазначити, що економіка країни починає відчувати перші позитивні сигнали щодо відновлення.

За даними ISTAT, в листопаді 2009 року у порвнянні з аналогічним періодом 2008 року  товарообіг Італії з країнами, які не є членами ЄС, зменшився на 10,3% (експорт) та на 18,5% (імпорт). В листопаді 2009 року торговельне сальдо з країнами, які не є членами ЄС є негативним і становить 30 млн. євро.

За період січень-листопад 2009 року  по відношенню до аналогічного періоду 2008 року  товарообіг Італії з країнами, які не є членами ЄС, зазнав суттєвих змін: експорт зменшився на 19,3%, а імпорт – на 27,7%. Торговельне сальдо Італії за перші одинадцять місяців 2009 року з країнами, які не є членами ЄС, є негативним – 3 592 млн. євро.

В листопаді 2009 року по відношенню до аналогічного періоду 2008 року  збільшення італійського експорту було зафіксоване до наступних країн:

  • Індія (+22,8%),
  • Туреччина (+18%),
  • Китай (8,6%),
  • Бразилія (+6,3%) та
  • країни АСЕАН (1,7%). 
Італійський експорт зменшився до наступних країн:
  • Росія (- 30,7%),
  • Мексика (-27,9%),
  • США (-23,9%),
  • Японія (-23,8%),
  • країни Океанії (-15,8%),
  • країни ОПЕК (-11,5%),
  • Бразилія (-43,3%),
  • країни МУРКОСУР (-36,9%),
  • Китай (-27,1%).
За останніми даними, опублікованими Національним інститутом статистики, у жовтні 2009 року по відношенню до аналогічного періоду 2008 року загальний експорт Італії до країн світу зменшився на 24,6%, а імпорт – на 22,6%. В жовтні 2009 року торговельне сальдо Італії з країнами світу є негативним та становить 710 млн. євро.

За останніми даними Національного інституту статистики, у жовтні 2009 року, по відношенню до аналогічного періоду 2008 року, загальний експорт Італії до країн світу зменшився на 24,6%, а імпорт – на 22,6%. В жовтні 2009 року торговельне сальдо Італії з країнами світу є негативним та становить 710 млн. євро.


 

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Будівництво Вироби з чорних та інших некоштовних металів Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Нетарифне регулювання Товари агропромислового комплексу Товари кольорової металургії Товари легкої промисловості Товари чорної металургії Транспортно-експедиційні послуги Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки