Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Великобританія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Міністерство закордонних справ України
«Міністерство закордонних справ України вбачає створений під егідою Міністерства економіки України веб-портал «Державна підтримка українського експорту» є дієвим інструментом висвітлення торговельного потенціалу нашої держави та просування вітчизняної продукції на світові ринки»

Украинские нефтепродукты
Українсько-британські торговельно-економічні стосунки (II квартал 2010 р.)  
Параметри: ЗЕД, Економічне співробітництво

Русскоязычный заголовок: Украинско-британские торгово-экономические отношения (II квартал 2010 г.)

Українсько-британські торговельно-економічні стосунки (II квартал 2010 р.)
Основним заходом економічної тематики в другому кварталі стала проведена з 17 по 19 травня 2010 р. у Лондоні 6-а щорічна конференція «Український інвестиційний саміт», організатором якої традиційно виступила компанія «Адам Сміт Конференсиз». Захід відбувся за безпосередньої участі та підтримки Посольства України у Великобританії. Цьогорічний саміт викликав значний інтерес та зібрав понад 500 учасників з 15 країн світу, що представляють приватний сектор, органи державної влади, а також існуючих та потенційних закордонних інвесторів.
 
Офіційна українська делегація була представлена на саміті у наступному складі: перший заступник Голови Адміністрації України Ірина Акімова, заступник Міністра закордонних справ України Віктор Майко, Голова Фонду державного майна Олександр Рябченко, Голова Державної комісії з цінних паперів та фонового ринку України Дмитро Тевелєв, Голова департаменту валютного регулювання і контролю НБУ Анатолій Балюк. Інвестиційний саміт викликав значний інтерес провідних українських та світових ЗМІ. Зокрема, І.М.Акімова дала інтерв’ю телеканалу «Інтер». Заступник міністра закордонних справ України В.А.Майко дав інтерв’ю медіа-агентству «Reuters». Крім цього, у дні роботи саміту для заступника Міністра закордонних справ Майка В.А. було організовано зустрічі з керівництвом IFSL (Міжнародні фінансові послуги Лондона), членами Британсько-української торгової палати, членом Парламенту Великобританії М.Ріфкіндом (окремий детальний звіт надіслано до Центру).
 
10 червня 2010 року у м. Лондон відбулась чергова 31-ша сесія Міжнародної Ради по зерну (МРЗ), в роботі якої взяла участь офіційна делегація від України на чолі з заступником міністра аграрної політики Є.М.Лавровим. Посольство України у Великобританії надало всебічне сприяння роботі офіційної делегації.
 
У рамках засідань виконавчого комітету експортерів МРЗ відбулись дебати з приводу включення України до вказаного комітету. Крім того офіційною делегацією та представником Посольства України були проведені консультації з представниками Єгипту, Саудівської Аравії, Росії, Японії, Австралії, Індії та ін., а також Секретаріатом МРЗ та виконавчим директором Ради Е.Кітахарою, в ході яких було підтверджено взаємний інтерес та важливість подальшої співпраці з Україною на двосторонньому та багатосторонньому рівні.
На запит МЗС забезпечено участь української делегації у консультаціях Генерального директора ЮНЕСКО з національними комісіями (5-9 червня).
 
Надано сприяння делегації України, що взяла участь у Третьому юридичному форумі країн СНД та ЄС «Євролойєр-2010» (квітень).
 
Напередодні саміту «Великої вісімки» у Канаді (25-28.06.2010) співробітниками Посольства було проведено зустрічі у Форін Офісі Великобританії з метою доведення позиції України щодо врахування інтересів нашої держави під час відповідного саміту. Зі свого боку, у ході зустрічі британська сторона передала перелік пріоритетних питань, на яких концентруватиметься делегація Великої Британії під час роботи саміту «Двадцятки».
 
Торговельно-економічною місією значна увага приділялась розгляду запитів британських бізнесменів щодо можливостей імпорту української продукції, налагодження довготермінових бізнесових стосунків та інших питань економічної тематики, а також робота з відповідними запитами від українських суб’єктів щодо просування продукції та розповсюдження відповідної інформації (19 запитів).
 
Активізувалась робота щодо відновлення участі України в Міжнародній організації з цукру (МОЦ). Посольством забезпечено обмін нотами між Мінагрополітики України та МОЦ з цього приводу. На сьогодні Мінагрополітики визначає можливі джерела фінансування для виплати членських внесків.
 
На запит МЗС проведено консультації для з’ясування позиції Великобританії стосовно продовження застосування укладених з Україною двосторонніх угод про співробітництво у митній сфері. Велика Британія висловила згоду на продовження застосування існуючого Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України і Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії про адміністративну взаємодопомогу між митними службами, підписаного 16 січня 1998 р. В той же час було зазначено, що застосування зазначеного Меморандуму не повинно торкатись будь-яких питань, які входять до компетенції ЄС, в іншому випадку буде застосовуватись Протокол про взаємну адміністративну допомогу у митній сфері до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС після набуття нею чинності.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
PR та реклама Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інше машинобудування Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари чорної металургії Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки