Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Франція
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Миколаївська обласна державна адміністрація
«Вважаємо, що сайт є зручним та інформаційно корисним для підприємств, які здійснюють зовнішню торгівлю, державних установ та інших користувачів»

Украинские нефтепродукты
2012 – 12 міс. Співробітництва України з Францією в агропромисловому комплексі  
Параметри: Кон’юнктура ринків

 

2012 – 12 мес. Сотрудничество между Украиной и Францией в агропромыішленном комплексе

2012 – 12 міс. Співробітництва України з Францією в агропромисловому комплексі

Торговельно-економічне та науково-технічне співробітництво у галузі АПК між нашими двома країнами здійснюється у рамках Угоди між Мінагрополітики та продовольства України та Міністерством сільського господарства і рибальства Франції, укладеної у березні 1999 року.

У ході першого (і допоки єдиного) засідання двосторонньої Робочої групи з питань сільського господарства, яке мало місце 30 листопада 2009 року, сторони констатували поступальний характер співробітництва у галузях тваринництва, рослинництва ветеринарної медицини та аграрної освіти.

За результатами 2012 року варто відзначити зростання на 18% (у порівнянні з аналогічним періодом 2011 року) торгівлі сільськогосподарською продукцією, обсяг якої становив 496,4 млн.дол. США.

Триває робота у напрямку розвитку договірно-правової бази у галузі сільського господарства. У 2009 році укладено Угоду між двома міністерствами сільського господарства про співробітництво у галузі насінництва, угоди про співробітництво у галузі тваринництва, а також Угоди про співробітництво у галузі організації стажувань та створення сприятливих умов для взаємного обміну фахівцями сільськогосподарської галузі.

Наразі з французькою стороною тривають консультації на предмет продовження дії міжміністерської угоди про співробітництво у галузі сільського господарства (попередня втратила чинність наприкінці 2011 року) шляхом розробки нового проекту угоди або внесення змін та доповнень до тексту попереднього.

Системно просувається співробітництво сторін у галузі тваринництва. Українські тваринники залишаються зацікавленими у придбанні живої великої рогатої худоби та спермо продукції у  Франції. Просувається взаємодія сторін у питанні розробки механізму обліку порід тварин.

Успішно працює спільне підприємство «Хмельницьк-Інтерплемсервіс» з французькою компанією «Женетік-Франс», завдяки чому було закуплено для головного підприємства 400 голів нетелів голштинської породи та бугаї-плідники французької селекції, що дало можливість створити в Україні масив високопродуктивної худоби.

Комінтернівська птахофабрика в Одеській області активно співпрацює з французькою компанією «Іза-Браун» у завезенні молодняка птиці цього кросу.

Добрим прикладом двостороннього промислового партнерства є співпраця у м.Миколаїв групи «БЕНЬЄ» (молочне виробництво), яка розширює асортимент свого виробництва, віддаючи перевагу місцевому ринку збуту та запроваджуючи зразкову соціальну політику. Набирає обертів діяльність українсько-французьких СП «Лакталіс-Миколаїв» та «Лакталіс-Умань» (виробництво продуктів з незбираного молока, виробництво сирків глазурованих), ВАТ «Звенигородський сироробний комбінат» французької групи «Бонгрен» (виробництво сиру твердого та масла).

У 2013 році планується низка візитів до Франції українських фахівців з метою вивчення французького досвіду у питаннях ведення тваринницького господарства та участі українських операторів у виставках у галузі тваринництва.

Перспективним виглядає співробітництво у галузі насінництва. Як відомо, рішенням Ради ОЕСР від 16 листопада 2009 року Україна приєдналася до Насіннєвих схем ОЕСР (зернові насіннєві схеми та насіннєві схеми кукурудзи сорго). У 2010 році Українську державну насіннєву інспекцію акредитовано у Міжнародній асоціації з якості насіння, що дало змогу українським виробникам насіння експортувати свою продукцію в усі країни.

В Україні вже впродовж кількох років успішно реалізуються двосторонні інвестиційні проекти. Першою стала компанія «Черліс» філіалу групи «ЄВРАЛІС» у галузі насінництва, яка працює у Черкаській області.

Сьогодні французька компанія «Маісадур» у Полтавській та Дніпропетровській областях будує сучасний насіннєвий завод та починає виробляти високоякісне насіння.

Важливим напрямком співробітництва з Францією може стати розвиток інфраструктури аграрного ринку.Мінагрополітики України досягло домовленості з міжнародною біржею ЄВРОНЕКСТ (головний офіс у Парижі) щодо надання з її боку технічної допомоги у створенні ф’ючерсної зернової біржі країн причорноморського регіону. Це матиме великий стабілізуючий вплив як на внутрішні ринки країн-учасниць проекту, так і на світовий ринок зерна у цілому, а також сприятиме зближенню та прозорості відносин аграріїв України та Європейського Союзу у рамках створення зони вільної торгівлі.

До реалізації проекту вже приєдналися французький Індекс-банк та фінансова група Креді-Агріколь, які активно працюють на українському ринку, а також ЄБРР та інші структури країн причорноморського регіону.

Активно просувається наше з Францією співробітництво у галузі ветеринарної медицини та продовольчої безпеки. Зростає кількість (минулого року 25 українських ветеринарів) українських фахівців, які пройшли навчання та підвищили свою кваліфікацію у Франції у галузі ветеринарної медицини. Україна, як і Франція, є членом Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (МЕБ), у рамках якої, головним чином, здійснюється наше двостороннє співробітництво у галузі ветеринарної медицини.

Державним комітетом ветеринарної медицини України погоджено та затверджено спільно з Ветеринарною службою Франції сертифікати, які стосуються : експорту до України ембріонів ВРХ, сперми кнурів, племінних свиней, кнурів-плідників, сперми ВРХ, плідників ВРХ, молочної продукції, призначеної для споживання у їжу, м’яса птиці та продуктів із свинини, добових курчат чи інкубаційних яєць та сперми непарнокопитних.

Просувається двостороннє співробітництво у земельних питаннях, у галузі освіти та обміну студентами. На сьогодні сторони проводять двічі на рік зустрічі експертів (у Парижі та у Києві) з питань розвитку ринку землі та земельних відносин. Французька сторона запропонувала продовжити та поглибити навчання українських студентів з питань земельних відносин у відповідних вишах Франції. У 2013 році заплановано презентацію досліджень французьких експертів у галузі земельних питань в аграрних вишах України.

Триває обмін студентами та викладачами аграрних вишів двох країн, а також реалізується програма підвищення кваліфікації фахівців аграрної галузі.

Набирає обертів проект вивчення в Україні французької мови для полегшення навчання українських студентів та фахівців у Франції. Сторонами домовлено про розміщення електронної версії спеціалізованого підручника французької мови для аграрників на офіційних веб-сторінках аграрних вишів України.

Продовжується двостороннє з Францією співробітництво у цукровій галузі. Активнішою стала співпраця у рамках Угоди між Національною асоціацією цукровиків України «Укрцукор» та Об’єднанням французьких виробників обладнання для цукрової галузі «CODOTEK». Французи надають допомогу у питаннях : оптимізації роботи українських цукрових заводів, енергозберігаючих технологій, зменшення витрат на виробництво, виробництва та використання біопалива та впровадження інших інноваційних технологій.

За результатами грудневої 2012 року зустрічі Посла О.М.Купчишина з Міністром сільського господарства та продовольства Франції С.Ле Фолем Посольством домовлено про проведення другого засідання українсько-французької робочої групи з питань сільського косподарства у Києві у листопада-грудні 2013 року, а також про візит до Києва французького міністра у вересні-жовтні 2013 року.

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Іран Іспанія Італія Казахстан Канада Киргизстан Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Законодавство у сфері ЗЕД ЗЕД Інвестиції Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки