Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Бразилія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Івано-Франківська обласна державна адміністрація
«Веб-Портал Державна підтримка українського експорту» за умови постійного поновлення інформації забезпечить українським товаровиробникам необхідну інформаційну підтримку в здійсненні ними зовнішньоекономічної діяльності»

Украинские нефтепродукты
Щодо змін у законодавчому середовищі Бразилії (ІІІ квартал 2009 року)  
Параметри: Законодавство у сфері ЗЕД, ЗЕД, Економічні новини, Енергоносії

 

Щодо змін у законодавчому середовищі Бразилії (ІІІ квартал 2009 року)


Спостерігається тенденція щодо акцентування урядом уваги громадськості на необхідності посилення фіскального навантаження на економіку, після періоду більш гнучкої податкової політики в період з кінця 2008 до середини 2009 року, з метою пом’якшення наслідків світової фінансової кризи для споживачів та виробників Бразилії.

Так, на розгляді в парламенті ФРБ знаходиться законопроект урядової коаліції, яким пропонується запровадити оподаткування дебетових операції на банківських рахунках. Передбачається, що новий податок матиме назву «Соціальний Внесок на охорону здоров’я» та буде стягуватися за ставкою у 0,1 відсотка від кожної дебетової операції на банківських рахунках фізичних та юридичних осіб. Слід зазначити, що до запровадження зазначеного податку фактично означатиме часткове повернення до режиму оподаткування банківських транзакцій, який діяв до 31 грудня 2007 року (0,38 відсотка на банківські транзакції).

Така ініціатива вже викликала різку критику ділових кіл Бразилії та протести парламентської опозиції, які наголошують на недоречності збільшення податкового навантаження в умовах прискореного нарощування темпів економічного зростання країни та подолання наслідків світової фінансової кризи.

В той же час, уряд аргументує необхідність запровадження нового податку, стягнення від якого направлятимуться виключно на розвиток системи охорони здоров’я, недостатніми ресурсами в боротьбі з вірусом грипу A (N1H1). Слід врахувати, що на сьогодні Бразилія посідає перше місце у світі за кількістю громадян, що померли від цієї хвороби.

***

Помітною подією, що в майбутньому може мати значний вплив на модель соціально-економічного розвитку ФРБ стало оголошення 31 серпня 2009 р. президентом ФРБ Л.І. Лулою да Сілва своїх законодавчих ініціатив в нафтовидобувній сфері, які мають забезпечити інтенсивне освоєння перспективних глибоководних родовищ нафти та газу на атлантичному шельфі ФРБ.

Ці чотири законопроекти охоплюють наступні питання: впровадження моделі розподілу продукції, створення Соціального фонду, додаткова капіталізація «Petrobras» та створення державної кампанії «Петро-Саль», яка буде представляти уряд в управлінні контрактами з розподілу продукції.
 
Запропоновані законодавчі зміни обумовлюються необхідністю створення нового регуляторного середовища, яке б дозволило освоїти значні запаси «пресольових» (presalt) вуглеводнів, виявлених фахівцями бразильської національної компанії «Petrobras» в 2007-2008 роках, та забезпечити приток іноземних інвестицій.

Уряд вбачає головною метою вказаних законодавчих змін  посилення енергетичної безпеки країни, пришвидшення зростання національної економіки, створення нових робочих місць та направлення додаткових ресурсів на пріоритетні напрямки розвитку освіти та культури, здійснення інфраструктурних проектів, захист навколишнього середовища та інновації в науково-технічній сфері.

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Гвінея Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Нетарифне регулювання Товари агропромислового комплексу Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари чорної металургії Транспорт Транспортне машинобудування Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки