Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Іспанія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Миколаївська обласна державна адміністрація
«Вважаємо, що сайт є зручним та інформаційно корисним для підприємств, які здійснюють зовнішню торгівлю, державних установ та інших користувачів»

Украинские нефтепродукты
Огляд іспанських ЗМІ з економічних питань (26-29 квітня 2010 р.)  
Параметри: Економічні новини

Русскоязычный заголовок: Обзор испанских СМИ по экономическим вопросам

(за период с 26.04.10 по 29.04.10)
 
 
ОГЛЯД ІСПАНСЬКИХ ЗМІ З ЕКОНОМІЧНИХ ПИТАНЬ
 
(за період з 26.04.10 по 29.04.10)
 
26.04.10, EL PAÍS 1,20,21/EL MUNDO 42/ABC 35,36/PÚBLICO 1,24,25/LA VANGUARDIA 1,26,54,67/CINCO DÍAS 1,3/ EL ECONOMISTA 58
МВФ попереджає, що темпи зростання ВВП Іспанії не зможуть бути більшими за 2% аж до 2016р., що може призупинити процес відновлення робочих місць в країні.
Водночас на думку Першого Віце-прем'єр-міністра, Міністра економіки та фінансів Іспанії Е.Сальгадо, "МВФ в черговий раз помиляється, а її передбачення є вірними". Урядові джерела підтверджують, що прогнози МВФ дійсно не враховують відповідні реформи в країні, доки вони не будуть затверджені.
 
Відносно Іспанії МВФ прогнозує складнощі з експортом її продукції в Європу та проблеми конкурентоздатності. Міжнародна фінстанова вважає, що вихід з економічної кризи в країні та відновлення обсягів споживання ускладнюються суттєвим зростанням норми накопичення та вважає складним покращення інвестиційних тенденцій в Іспанії в умовах суттєвої обмеженості кредитних ресурсів.
 
28.04.10, EL PAÍS 24/EL MUNDO 35/CINCO DÍAS 36/EL ECONOMISTA 40
За інформацією Державного секретаря з фінансів Іспанії К.Оканья, фіскальні надходження в Іспанії, включаючи прямі та непрямі податки, у І кв. ц.р. збільшились на 0,8% в порівнянні до І кв. 2009р., що є першим зростанням цього показника за останні два роки та свідчить про стабілізації економіки (надходження від справляння ПДВ та податку з доходів фізичних осіб зросли відповідно на 2,2% та 1,1%).
 
Водночас продовжується збільшення обсягів бюджетного дефіциту, який за результатами І кв. ц.р. становить вже 8,9 млрд. євро (0,85% ВВП), що на 15% більше, ніж за аналогічний період 2009р. За системою національних рахунків бюджетні надходження Іспанії у І кв. ц.р. зросли на 5,5%, а видатки - на 7,5%. За касовим методом бюджетний дефіцит склав 15,6 млрд. євро, що на 37% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Поточні бюджетні видатки збільшились на 5,8%, а витрати на персонал – на 6,8%, що перевищило урядовий прогноз (2,7%).
 
29.04.10, EL PAÍS 1,18-21/EL MUNDO 1,36-39/ABC 1, 36-38/EL ECONOMISTA 1, 6-14
Рейтингове агентство "Standard & Poor´s" знизило показник кредитної платоспроможності Іспанії з "AA+" до "AA", що говорить про зростання відсоткових ставок, пов'язаних із емісією країною боргових зобов'язань. При цьому Агенція зберігає негативний прогноз розвитку ситуації, що не виключає чергове зниження відповідного рейтингу в разі погіршення фіскальної ситуації в Іспанії.
Водночас "Standard & Poor´s" до 2016р. прогнозує дуже повільне економічне зростання в Іспанії, практично на рівні стагнації. Так у 2010-2013р.р. передбачається зростання ВВП на рівні 0,6% (урядове – 1,9%) та 0,7% протягом наступних трьох років (2014-2016). Агенція також попереджає про великий рівень заборгованості приватного сектору (178% ВВП) та "негнучкість" ринку праці, що призводить до значних дисбалансів в економіці країни.
 
Уряд Іспанії пов'язує зниження "Standard & Poor´s" кредитних рейтингів з кон'юнктурною ситуацією, пов'язаною із кризовим фінансовим становищем в Греції.
 
З іншого боку, міжнародні рейтингові агентства як "Moody´s" та "Fitch" зберігають максимальні рейтинги щодо іспанських боргових зобов'язань, що ставить країну майже на рівні Бельгії та попереду Ірландії, Італії та Португалії.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Бельгія Білорусь Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Китай Кувейт Литва Ліван Лівія Македонія Марокко Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Сенегал Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Географічне розташування Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Нетарифне регулювання Товари агропромислового комплексу Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки