Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Польща
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Миколаївська обласна державна адміністрація
«Вважаємо, що сайт є зручним та інформаційно корисним для підприємств, які здійснюють зовнішню торгівлю, державних установ та інших користувачів»

Украинские нефтепродукты
Соціально-економічна ситуація в Республіці Польща (станом на 12.11.2009)  
Параметри: Інвестиції, Кон’юнктура ринків, ЗЕД, Макроекономічні показники, Валюта, Економічне співробітництво, Економічні новини, Транспорт

 

Соціально-економічна ситуація в Республіці Польща
(
0612 листопада 2009 р.)
 
(За даними польської преси)

 
Польські фірми шукають фінансові ресурси серед інвесторів
 
Польські фірми шукають фінансові ресурси серед інвесторів, оскільки банки обмежили можливість отримати кредит. Значну роль почали відігравати польські біржі, які становлять певний механізм фінансування економіки.

За даними експертних оцінок, проведених газетою «Жечпосполіта», у 2009 р. польські фірми отримали фінансові ресурси у розмірі 4,4% від загальної суми усіх інвестицій польської економіки. Передбачається, що у четвертому кварталі ц.р. такі фінансові ресурси становитимуть понад 9,8% усіх інвестицій.

Сприятливій фінансовій ситуації польські фірми завдячують Фонду держмайна РП. Хоча виставити свої акцій вирішило лише 20 підприємств, проте вартість зібраних фінансових ресурсів з ринку сягнула 12,3 млрд. злотих. 49% цієї квоти припадає на пропозицію енергетичної групи PGE. Майже 42% акцій становлять вторинну емісію акцій PKO BP, а також 4% акцій припадає на любельську шахту з видобутку вугілля «Bogdanka».

Серед приватних підприємств найбільшою офертою може похвалитись будівельна фірма «PBG» (190 млн. злотих). За даними Головного статистичного управління РП, за результатами двох кварталів розмір польських інвестицій сягнув 110 млн. злотих.

Міністерство фінансів РП оцінює, що протягом року інвестиційних проектів буде на суму понад 280 млрд. злотих. 
 
 
Величина імпорту товарів до Польщі лише на 4 млн. євро перевищила величину експорту товарів з РП
 
За даними Національного банку РП, за підсумками вересня ц.р. величина імпорту товарів до Польщі лише на 4 млн. євро перевищила величину експорту товарів з РП.

За оцінками експертів, спостерігалось скорочення величини експорту і імпорту РП, однак дані виявились кращими від очікувань аналітиків.

Економісти сподівались на зниження рівня експорту РП на 23%, але насправді зниження рівня експорту відбулось на рівні 17%. Зниження рівня імпорту також виявився нижчим від очікуваного, а саме 27,8%.


Національний банк Російської Федерації купує валюту на внутрішньому ринку Польщі
 
Національний банк Російської Федерації викупив на внутрішньому ринку Польщі, за результатами жовтня ц.р., рекордну суму валюти на рівні 15,2 млрд. доларів і 485 мільйонів євро.

Жовтнева закупівля доларів виявилась в сім разів вищою від закупівель у вересні ц.р. Свої дії російський банк пояснює бажанням втримати процес стрімкого зміцнення російського рубля.       
 
 
Європейська комісія відклала термін розгляду проекту реформ, які виявились невигідними для економіки Польщі
 
Для Республіки Польща з’явилась позитивна новина з Брюсселя. Європейська комісія відклала термін розгляду проекту реформ, які виявились невигідними для економіки Польщі.

Проект реформ закладав, що державний бюджет РП після 2013 р. повинен здебільшого фінансувати інноваційні економічні проекти ЄС, діяльність ЄС по боротьбі із кліматичними змінами, а також діяльність ЄС на міжнародній арені. Водночас, Польща ставила для себе пріоритетними завданнями фінансування сільського господарства РП.

Експерти вважають, що Європейська Комісія взяла до уваги критику польських євродепутатів про те, що в умовах перехідного етапу не варто приймати такі важливі рішення.
 
 
У 2010 р. автосалони Польщі продадуть на 50 тис. автомобілів менше, ніж за результатами 2009 р.
 
Голова Польського об’єднання автомобільної промисловості Якуб Фарись вважає, що в Польщі вдасться втримати рівень зниження величини продажу автомобілів на прийнятному рівні.

Натомість, скептично на ситуацію реагують імпортери, які вважають, що було б добре, якщо б рівень зниження продажу скоротився на 15%, оскільки в іншому випадку передбачається зниження рівня продажу автомобілів на польському ринку навіть на 20%.

На думку експертів, головна причина такої ситуації полягає в нестачі реекспорту. Близько 18% автомобілів, які викуповують в салонах, виїхали закордон завдяки доплатам за брухт старих автомобілів. Проте, у 2010 р. доплат на автомобільному ринку Польщі вже не передбачається. 



 

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації PR та реклама Будівництво Валюта Вироби з чорних та інших некоштовних металів Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари кольорової металургії Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари целюлозно-паперової промисловості та друкована продукція Товари чорної металургії Транспорт Транспортне машинобудування Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки