Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Польща
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Херсонська Торгово-промислова палата
«Переконані, що Портал дозволить створити надійну інформаційну базу для діяльності вітчизняних експортерів та надасть їм всебічну підтримку з боку держави.
Ми впевнені, цей ресурс сприятиме популяризації України серед світової спільноти в якості надійного та стабільного торговельного партнера, поширенню конкурентоспроможної продукції українського виробництва на зовнішні ринки, а також створенню позитивного іміджу нашої країни у межах світового інформаційного простору»

Украинские нефтепродукты
Соціально-економічна ситуація в Республіці Польща (станом на 31.07.09)  
Параметри: Макроекономічні показники, Економічні новини, Енергоносії

Соціально-економічна ситуація в Республіці Польща (31.07)

(Огляд польської преси)


Продаються  акції  шахти «Bogdanka»

Продаж акцій шахти «Bogdanka» - це перша пропозиція Фонду державного майна РП у 2009 р. та шостий цьогорічний дебют на Варшавській фондовій біржі. Передбачається, що до потенційних інвесторів повинно потрапити понад 2 млрд. акцій, тобто 20% суми усіх акцій. Заявки можна подавати до маклерських фірм «BRE», «BZ WBK», «PEKAO SA», «PKO BP». Середня ціна акцій становить 42,0 – 48,0 злотих . Якщо ціну буде встановлено на рівні 48,0 злотих, то шахта «Bogdanka» зможе отримати з емісії цінних паперів максимально 528 млн. злотих.


Польща використала 8,5% фінансових ресурсів із фонду ЄС


Станом на кінець травня 2009 р. Польща використала 8,5% фінансових ресурсів із фонду ЄС, які були призначені Польщі на 2007-2013 р.р. У 2007-2013 р.р. Польща може використати із фонду ЄС 9,7 млрд. євро. Європейська Комісія заявила, що планує фінансувати 100% видатків, про які заявлятимуть країни-члени ЄС. Таким чином, Польща могла б розраховувати на повернення коштів, які їй необхідно було витратити на інвестиції пов’язані з інфраструктурою, а також таке рішення Європейської Комісії сприяло б боротьбі із безробіттям у Польщі.


Міністерство економіки РП планує допомогти сфері бізнесу


Оскільки підприємці зіткнулись з проблемою пошуку банківського фінансування, уряд РП вирішив виплатити їм наперед допомогу ЄС. Водночас, лише 10% польських фірм можуть скористатись програмою підтримки уряду РП під назвою «Інноваційна економіка» у зв’язку із складними бюрократичними процедурами. Відповідно до існуючих положень програми, підприємець, який отримав дотації у сумі 4 млн. злотих , повинен забезпечити аванс лише векселем in blanco. У випадку, якщо сума дотації є вищою, то підприємець повинен викупити в банку додаткове забезпечення у сумі від 2,5 до 10% вартості авансу. Міністерство економіки РП пропонує вирішити питання кількома способами. Насамперед, ліквідувати необхідність додаткового забезпечення, а також дотримуватись рубежу суми дотації на рівні 4 млн. злотих, проте не по відношенню до суми дотації, а відповідно до величини авансу.
Підприємство поштового зв’язку «Poczta Polska» стає об’єднанням Фонду держмайна РП

Протягом найближчих двох місяців підприємство поштового зв’язку «Poczta Polska» стає об’єднанням Фонду держмайна РП. Відповідно до польського законодавства, перехід на комерційну основу найбільшого державного підприємства повинно відбутись з листопада ц.р., що дозволить змінити склад правління підприємства. На думку експертів, на сьогоднішній день державний поштовий зв’язок характеризується дещо застарілими підходами у здійсненні своєї діяльності. Пошта потребує інвестицій для розвитку інформатики перед тим як дійти до повного відкриття ринку у 2013 р. На сьогоднішній день польський поштовий зв’язок підлягає у підпорядкування Міністру інфраструктури РП, але після процесу переходу на комерційну основу підпорядковуватиметься Голові Фонду держмайна РП. Уряд РП планує направити акції комерційного підприємства до загального суспільного обігу капіталу. Проте, на думку експертів, перехід підприємства на комерційну основу не відбудеться раніше, ніж у 2013 р.


Конкурс щодо пошуку покупців гданської паливної фірми «Lotos» перейшов у кінцеву стадію

Термін складання інвестиційних проектів вже минув і 15 червня 2009 р.  спостережна рада (контрольована Фондом держмайна РП та «Nafta Polska») прийматиме рішення щодо запрошення потенційних інвесторів до переговорів. У конкурсі на здобуття «Lotos» взяли участь також й троє сьогоднішніх членів правління підприємства.            


У 2010 р. рівень інфляції РП становитиме 1,5%

За попередніми даними Міністерства фінансів РП у 2010 р. рівень інфляції РП становитиме 1,5%, а приріст ВВП РП буде на рівні 0,5%. Раніше Міністерство фінансів РП прогнозувало приріст ВВП РП на рівні 0,5-1,3%, а рівень інфляції на рівні 1,5-1,9%. Натомість, за прогнозами експертів банку «Merrill Lynch» у 2010 р. передбачається приріст ВВП РП на рівні 2%. За прогнозами інших експертів (економістів 14 банків), приріст ВВП РП складатиме 1,8%. Міжнародний валютний фонд прогнозує, що рівень ВВП РП зростатиме на рівні 1,3%, а Європейська Комісія прогнозує регрес польської економіки на рівні 1,4% ВВП.


Товариство інтернет-порталу «Bankier.pl» продає свої акції

Власники інтернет-порталу «Allegro» і «Gadu-Gadu» планують викупити акції товариства інтернет-порталу «Bankier.pl».  З початку року акції товариства почали втрачати 10% своєї вартості. Нещодавно на аукціоні з продажу товариства «Bankier.pl» була оголошена ціна за одну акцію у розмірі 8,07 злотих. «MCI Management», який володіє 18,4% акцій товариства, вирішив продати свою частину акцій, тобто 1,3 млн. акцій товариства. Інший інвестор, який володіє частиною акцій «Bankier.pl», а йдеться про інвестиційний фонд «BZ WBK AIB TFI» (володіє 22,38% акцій фірми), поки що не відважується продавати свою частину акцій. «Naspers» оцінив вартість «Bankier.pl S.A.» на суму 62,8 млн. злотих.   

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації PR та реклама Будівництво Валюта Вироби з чорних та інших некоштовних металів Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари кольорової металургії Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари целюлозно-паперової промисловості та друкована продукція Товари чорної металургії Транспорт Транспортне машинобудування Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки