Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Лівія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Івано-Франківська обласна державна адміністрація
«Веб-Портал Державна підтримка українського експорту» за умови постійного поновлення інформації забезпечить українським товаровиробникам необхідну інформаційну підтримку в здійсненні ними зовнішньоекономічної діяльності»

Украинские нефтепродукты
Основні економічні, торговельні та інвестиційні події у Лівії (1 квартал 2010 р.)  
Параметри: Економічні новини

Русскоязычный заголовок: Основные экономические, торговые и инвестиционные события в Ливии (1 квартал 2010 г.)

Основні економічні, торговельні та інвестиційні події у Лівії (1 квартал 2010 р.)
 
Лівія-Мальта
 
Лівійське урядове інформаційне агентство «Джана» повідомляє про 26-е засідання лівійсько-мальтійської двосторонньої комісії, яке відбулося 20 січня ц.р. у столиці Мальти м. Валетта під головуванням Секретаря Головного народного комітету зовнішніх зв’язків та міжнародного співробітництва (Міністра закордонних справ) Лівії М.Куси та Віце-прем’єр-міністра, Міністра закордонних справ Мальтійської Республіки Т.Борга.
 
У публікаціях «Джани» зазначається, що у ході засідання Комісії обговорювалися питання, пов’язані з актуальним станом та подальшими перспективами реалізації лівійсько-мальтійського співробітництва у торговельно-економічній,інвестиційній, аграрній, медичній, освітянській, митній, транспортній сферах, а також у галузях боротьби проти нелегальної міграції та спільного використання морських ресурсів.
 
Як зазначає лівійське інформагентство, за результатами роботи Комісії керівниками зовнішньополітичних відомств Лівії та Мальти було підписано відповідний Протокол.
 
Крім того, «Джана» наголошує, що у рамках перебування М.Куси на Мальті відбулися його зустрічі з Президентом країни Дж.Абелою та її Прем’єр-міністром Л.Гонзі.
 
За інформацією «Джани», під час прес-конференції за результатами візиту на Мальту М.Куса повідомив про запланований на березень поточного року візит до острівної країни ЄС Лідера лівійської революції М.Каддафі.
 
Лівія-РФ
 
Лівійська неурядова газета «Оя» повідомляє про телефонну бесіду, яка відбулася 19 січня ц.р. між діючим Главою АС, Лідером лівійської революції М.Каддафі та Прем’єр-міністром РФ В.Путіним.
 
Як зазначає лівійське видання, у ході переговорів лівійський Лідер та Глава російського уряду обговорили актуальні питання двосторонньої співпраці, зокрема, в енергетичній та військово-технічній сферах.
 
У публікаціях «Ої» також наголошується, що у ході бесіди М.Каддафі та В.Путін обмінялися думками щодо низки питань міжнародної політики, які представляють взаємний інтерес для Лівії та Росії.
 
Лівія: кадрові зміни у керівництві парламенту
 
Лівійські ЗМІприсвятили свої публікації подіям, пов’язаним з роботою щорічної сесії Всенародного конгресу (ВНК) (парламенту) Джамагирії, яка розпочалася 26 січня ц.р.
 
Зокрема, лівійська урядова газета «Аль-Фаджр Аль-Джадід» повідомляє про те, що у рамках засідання було обрано нового Секретаря (спікера) ВНК, яким став колишній віце-спікер Мухаммад Абулькасим Аз-Заві.
 
Як зазначає друковане видання, лівійський парламент також призначив нових Секретаря ВНК з питань народних комітетів (віце-спікера з питань виконавчих органів) та Секретаря ВНК з прав жінки Джамагирії, а кількість посад віце-спікерів ВНК було обмежено з 11 до 6 високопосаловців.
 
«Аль-Фаджр Аль-Джадід» інформує, що на ранковому засіданні парламенту 28 січня ц.р. з промовою виступив Лідер лівійської революції М.Каддафі, у ході якої повідомив присутнім про свою точку зору щодо процесів, які відбуваються у Лівії та світі.
 
Лівія-Україна
 
У публікації лівійської газети «Аш-Шамс» від 4 лютого ц.р. повідомляється про розгляд на 4-му черговому засіданні Секретаріату Всенародного конгресу (парламенту) Джамагирії, яке відбулося вчора, 3 лютого, питання щодо ратифікації українсько-лівійської Угоди про співробітництво у сфері розвитку людських ресурсів.
 
Як відомо, Угоду було підписано у Києві, 20 липня 2009 року, в рамках 4-го спільного засідання Українсько-Лівійської двосторонньої комісії зі співробітництва.
 
За інформацією лівійського друкованого видання на засіданні Секретаріату парламенту було ухвалено рішення про направлення документу на затвердження первинними народними зборами (регіональними та муніципальними радами) Джамагирії.
 
Лівія-Україна
 
Низка лівійських ЗМІ приділила на цьому тижні чималу увагу результатам візиту до України наприкінці лютого ц.р. Секретаря з європейських питань Головного народного комітету зовнішніх зв’язків та міжнародного співробітництва (заступника міністра закордонних справ) Лівії у рамках участі делегації Джамагирії у церемонії інавгурації нового Президента України В.Ф.Януковича.
 
Зокрема, урядове інформаційне агентство «Джана» у своїх публікаціях від 2 березня ц.р. повідомляє, що у ході зустрічі лівійського дипломата з Президентом України В.Ф.Януковичем, яка відбулася в рамках церемонії вступу на посаду останнього, Глава Української держави наголосив, що отримав позитивні враження від телефонної бесіди з Лідером лівійського революції М.Каддафі 15 лютого ц.р., під час якої Лідер привітав В.Ф.Януковича з перемогою на президентських виборах.
 
Як зазначає лівійське інформагентство, у ході зустрічі Президент України передав вітання лівійському Лідерові, а також високо оцінив позитивну динаміку розвитку українсько-лівійських відносин та заявив про свої наміри зміцнювати взаємовигідне співробітництво між двома дружніми країнами у різних сферах.
 
Лівія-Казахстан
 
Лівійська неурядова інтернет-газета «Оя»повідомляє про приватний візит до Казахстану сина Лідера лівійської революції, Глави Міжнародного благочинного фонду ім. Каддафі Сейфа Аль-Іслама Каддафі, який відбувся у період з 28 березня по 1 квітня ц.р.
 
Зокрема, у публікаціях «Ої» зазначається, що 29 березня ц.р. у рамках візиту до Астани С.А.Каддафі зустрівся з Президентом Казахстану Н.Назарбаєвим. У ході зустрічі було обговорено актуальний стан та перспективи лівійсько-казахського співробітництва, зокрема, у торговельно-економічній та інвестиційній сферах.
 
Лівійське електронне видання також наголошує, що у ході зустрічі Глава Міжнародного благочинного фонду ім. Каддафі передав казахському президентові вітання від лівійського Лідера. У свою чергу, Н.Назарбаєв подарував С.А.Каддафі видання «Зеленої книги» 1980 року в перекладі казахською мовою.
 
Крім того, «Оя»поінформувала, що у рамках візиту до Казахстану відбулася зустріч С.А.Каддафі з Прем’єр-міністром цієї країни К.Массімовим.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Бельгія Білорусь Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Китай Кувейт Литва Ліван Лівія Македонія Марокко Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Сенегал Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Інші послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Національна символіка Святкові дні Товари агропромислового комплексу Товари деревообробної промисловості Товари фармацевтичної промисловості Точне машинобудування Транспорт

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки