Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Південна Корея
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Міністерство закордонних справ України
«Міністерство закордонних справ України вбачає створений під егідою Міністерства економіки України веб-портал «Державна підтримка українського експорту» є дієвим інструментом висвітлення торговельного потенціалу нашої держави та просування вітчизняної продукції на світові ринки»

Украинские нефтепродукты
Макроекономічні показники Республіки Корея (грудень 2009 р.)  
Параметри: Макроекономічні показники, Економічні новини

Макроекономічні показники Республіки Корея  (грудень 2009 р.)

 
Сальдо торговельного балансу  РК у жовтні 2009 р. склало 3,63 млрд. дол. США за рахунок росту імпорту на 1,8%.
 
За інформацією адміністрації президента РК, в 2010 р. очікується збільшення експорту на 11% до 393,5 млрд. дол. США, а імпорту - на 16% до 383,7 млрд. дол. США. Відповідно сальдо торговельного балансу складе 9,8 млрд. дол. Сальдо торговельного балансу за період із січня по жовтень 2009 р. склало 34,58 млрд. дол. США, що відповідає сальдо торговельного балансу за той же період у 1998 р.
 
У рамках урядової програми «Global Korea» в 2010 р. на фінансування участі в міжнародних організацій, включаючи ООН, буде виділено 365 млрд. вон. Допомога іншим державам буде збільшена на 19,4% і складе 427 млрд. дол. США.
 
Дохід на душу населення в 2009 р. скоротився на 11% і склав 17 100 дол. США (у 2010 р. планується приблизно 20223 дол. США, що буде пов'язане з ростом ВВП).
 
За розрахунками міністерства планування і фінансів РК, економічний ріст країни в 2010 р. може перевищити прогнозовані 4%. У третьому кварталі 2009 р. ВВП зріс на 2,9%, а протягом останніх чотирьох кварталів країна виходить із кризи.
 
Зараз у РК працює 57,4% жінок. Однак їхня заробітна плата становить лише 70% від заробітної плати чоловіків.
 
Борги південнокорейських домогосподарств перевищили в третьому кварталі 2009 р. суму в 700 трлн. вон, склавши 712,8 трлн. вон (616,7 млрд. дол. США). Сума боргів збільшилася на 2,2% у порівнянні з попереднім кварталом. Найбільш швидкими темпами росла заборгованість перед банками.
 
За інформацією національного митного управління РК, майже 60% південнокорейської зовнішньої торгівлі доводиться на 10 країн, у числі яких Китай, США і Японія. На сьогодні торговельними партнерами РК є приблизно 230 країн. Однак за перші 10 місяців 2009 р. 61% загального обсягу південнокорейського імпорту та експорту довелися на 10 країн, а 75% - на 20 країн. Головним імпортером товарів південнокорейського виробництва є Китай, на його частку за цей період довелося 23,6% загального обсягу південнокорейського експорту. За Китаєм йде США, Японія, Гонконг.
 
Уряд РК збирається інвестувати 300 млрд. вон (або ~250 млн. дол. США) у розвиток технології видобутку рідких металів - літію та магнію. За інформацією міністерства економіки знань РК, планується до 2018 р збільшити кількість вітчизняних підприємств, зайнятих у даній галузі, з 25 до 100 і збільшити рівень самозабезпечення цими металами з 12% до 80%.
 
Міжкорейський товарообіг росте два місяці підряд завдяки поліпшенню економічної ситуації у світовому масштабі і ослабленню напруженості у відносинах між РК і КНДР. За повідомленням митної служби РК, обсяг міжкорейського товарообігу склав у жовтні 2009 р. 172,6 млн. дол. США, що на 5,9% більше показника аналогічного періоду 2008 р. Експорт з РК у КНДР склав 71,9 млн. дол. США, а імпорт 100,7 млн. дол.

РК і КНДР сформували спільну групу для огляду закордонних промислових комплексів. 12 грудня 2009 р. спільна міжкорейська делегація, у яку вийшли по 10 представників Півдня та Півночі, відправилися в поїздку по індустріальних зонах Китаю та В'єтнаму. У ході поїздки, що протриває по 22 грудня, вони побувають у портовому місті Циндао на півдні Китаю, центрі китайської текстильної промисловості Сучжоу та фінансовому центрі Шеньчжень. 19 грудня міжкорейська експертна група відправиться у В'єтнам, де запланований огляд вільної економічної зони Йонфонг, розташованої на околицях Ханоя. Основна мета поїздки - знайомство з організацією виробництва та керування ВЕЗ, вивчення нормативно-правової бази, що регулюють керування комплексами, залучення інвестицій, систему в'їзду, виїзду та митного оформлення щоб згодом використовувати закордонний досвід у роботі Кесонського індустріального комплексу. Уряд РК включив до складу своєї делегації представників міністерства у справах возз'єднання та міністерства економіки, корейської земельної та житлово-будівельної корпорації, а також комісії з керування Кесонським індустріальним комплексом. Подібні поїздки делегації були у 2005 і 2007 роках.
 
23 листопада 2009 р. у Сеулі відбулася південнокорейсько-сенегальський саміт. Президенти двох країн - Лі Мйон Бак і Абдулай Вад - обговорили питання активізації співробітництва в галузі економіки. Президент РК звернувся до свого сенегальського колеги із проханням підтримати південнокорейські компанії, що бажають взяти участь у будівництві соціально значимих об'єктів, одночасно пообіцявши продовжити надання Сенегалу допомоги в підготовці фахівців у сферах сільського господарства та освіти. Південнокорейська сторона пообіцяла збільшити розміри економічної допомоги Сенегалу. Зі своєї сторони, Абдулай Вад виразив зацікавленість у південнокорейських інвестиціях.
 
24 листопада 2009 р. відбулася Друга корейсько-африканська конференція. По її підсумках була підписана Спільна декларація, де обмовляється збільшення розмірів допомоги країнам Африки. Станом на кінець 2008 р., південнокорейська допомога Африканському регіону склала 108 млн. дол. США, у тому числі 78 млн. дол. США надані у вигляді пожертвувань, 34 млн. дол. США склала кредитна допомога. У спільній декларації зафіксована також домовленість РК і 53 африканських країн про спільну роботу з реалізації проектів соціально-економічної допомоги, боротьби з голодом і зміною клімату. Окрема домовленість передбачає напрямок за яким до 2012 р. 5 тис. громадян країн Африки будуть проходити професійне навчання в РК.
 
Спеціальна нарада учасників Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) відкрилася 25 листопада 2009 р. у Парижі, де РК підтвердила бажання вступити в Комітет по сприянню розвитку даної організації. До складу Комітету входять 23 країни-донора, на частку яких доводяться більше 90% економічної допомоги, надаваної країнам, що розвивається. РК стане першої з моменту заснування ОЕСР в 1961 році країною-членом Комітету сприяння розвитку, що раніше була одержувачем закордонної економічної допомоги. Наприкінці жовтня 2009 р. Секретаріат Комітету сприяння розвитку ОЕСР оголосив про те, що РК відповідає всім вимогам, для участі у роботі комітету.

Уряд РК планує виділити 8,8 млрд. дол. США на розвиток туристичного центра світового рівня в 280 км к півдню від м. Сеул.
 
Мер Сеула О Се Хун заявив, що до 2020 р. буде закінчене будівництво водного шляху довжиною 15 км, який з'єднує м. Сеул з м. Інчхон. В 2012 р. по ріці Ханган почнеться рух круізних судів, які, вийшовши в море, зможуть доставляти пасажирів у закордонні порти. Перше круізне судно водотоннажністю 5 тис. тонн буде ходити за маршрутом, що з'єднує м. Сеул з портами Китаю. Надалі маршрут планується продовжити до Макао і Токіо.
 
Уряд РК планує виділити на розвиток індустрії 864 млн. дол. США до 2018 р., це дозволить РК увійти в четвірку світових гігантів-виробників.
 
За повідомленням міністерства економіки РК, країна зіштовхується із серйозною проблемою залежності від імпорту технологій.
 
В 2010 р. Уряд РК планує збільшити видатки на НДДКР з 3,47% до 5% (ВВП).
 
Урядом РК вирішено скоротити викиди вуглекислого газу до 2020 р. на 30%. Південною Кореєю досі не підписаний Кіотський протокол, але держава висловила готовність боротися зі змінами клімату та стати прикладом для інших країн.
 
З метою стабілізації торгівлі сировинними матеріалами та дорогоцінними металами, включаючи золото, в 2011 році в РК буде створена товарна біржа. Свої кандидатури на розміщення товарної біржі висунули район Семангім у провінції Чолла-Пукто та місто Кванчжу.
 
Президент РК Лі Мйон Бак оприлюднив проект відновлення 4 рік Південної Кореї: Хан, Накдон, Геум і Йонсан. Його планується реалізувати до 2012 р., на це виділено 19 млрд. дол. США.
 
Компанія POSCO підписала 16 листопада 2009 р. угода з адміністрацією м. Пусан про будівництво заводу по переробці сміття для виробництва електроенергії. Відповідно до угоди щодня буде перероблятися в паливо та електроенергію 900 тон сміття.
 
У США почала виробництво автомобілів дочірня компанія Kia Motors Corp. Будівництво підприємства почалося у 2006 р. і обійшлося компанії в 1,2 млрд. дол. США.
 
По даним дослідження компанії iSuppli, південнокорейська компанія Samsung Electronics посіла перше місце по продажах телевізорів LCD у США.
 
3 іноземних фонди висловили бажання придбати контрольний пакет акцій південнокорейської компанії Deawoo Engineering & Constraction. Якщо компанії не вдасться знайти спонсора в РК, то новим хазяїном стане іноземець. Поки не відомо точне ім'я покупця, однак названі претенденти. Серед них Асоціація російських бізнесменів.  
 
Південнокорейська компанія GS Engeniering & Constraction одержала замовлення на будівництво портових споруджень в ОАЕ, 250 км від столиці Абу-Дабі вартістю 520 млн. дол. США, а також замовлення на будівництво нафтовидобувних споруджень вартістю 3,1 млрд. дол. США.
 
Компанія Hyundai Motor Co. ухвалила рішення щодо припиненні продажу своєї продукції в Японії. Точна дата буде визначена після консультацій з дилерами. Технічне обслуговування вже проданих автомобілів буде тривати. Hyundai Motor Co. продає свою продукцію в Японії з 2001 року, реалізувавши в цілому 15 тис. автомобілів. За 10 місяців 2009 р. в Японії було продано лише 764 автомобіля.
 
Російська «Східна енергетична компанія» (СЕК) підготувала технічне завдання на розробку техніко-економічного обґрунтування будівництва лінії електропередач із Приморського краю до Сеула. Документ переданий на узгодження фахівцям Корейської електроенергетичної корпорації (КЕРСО). Його затвердження заплановане до кінця 2009 р. Ген. директор СЕК Юрій Куль повідомив, що передбачається будівництво лінії електропередач постійного струму напругою 500 кВ через територію КНДР. Із північнокорейською стороною вже досягнута домовленість щодо відводу землі під будівництво ЛЕП, який буде оплачено поставками електроенергії з Росії. Технічна можливість і економічна доцільність взаємних поставок електроенергії між РК і Росією доведена дослідженнями в рамках програми NEAREST. Ця програма припускає послідовну інтеграцію енергосистем країн Північно-Східної Азії в єдиний енергетичний простір з метою підвищення надійності електропостачання споживачів за рахунок трансграничного обміну енергією та потужністю.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Інші послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Товари агропромислового комплексу Товари чорної металургії Точне машинобудування Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки