Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Південна Корея
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
УКРАВТОПРОМ, Асоціація автовиробників України
«Асоціація підтримує створення порталу вітчизняних експортерів у мережі Інтернет, що безумовно буде сприяти поширенню конкурентоспроможної продукції українського виробництва на міжнародній арені»

Украинские нефтепродукты
Щодо внутрішньоекономічної ситуації у Республіці Корея (січень - серпень 2009 р.)  
Параметри: Населення, Інвестиції, Макроекономічні показники, Державний устрій, Економічні новини

 

Щодо внутрішньоекономічної ситуації у Республіці Корея (січень-серпень 2009 р.)

 
Korea Development Bank змінив прогноз річного економічного росту країни з 3 % до 1,7 % у зв'язку з триваючою світовою фінансовою кризою та падінням експорту РК. Експерти банку прогнозують темпи росту економіки країни на 3,3% тільки у 2010 р.

За даними Банку Кореї, національний доход країни в другому кварталі 2009 р. підвищився на 5,5
% у порівнянні з першим кварталом. У порівнянні з тим же періодом 2008 року він збільшився на 0,5 %.

ВВП країни в другому кварталі 2009 р. збільшився на 2,6 % у порівнянні з першим кварталом (тоді ріст ВВП склав лише 0,1
%).

Інвестиції у виробництво машинотехнічного та транспортного устаткування в другому кварталі зросли на 10,1 %, а інвестування в будівельний сектор (цивільне житло) склало лише 1,7 %.

На 31 серпня 2009 р. золотовалютні резерви РК склали 245,46 млрд. дол. США, що на 7,95 млрд. дол. США більше, ніж у попередньому місяці. На сьогодні Південна Корея посідає шосте місце у світі по золотовалютних запасах після Китаю, Японії, Росії, Тайваню та Індії.

Індекс споживчих цін у серпні 2009 р. збільшився до 2,2% з 1,6% у липні 2009 р.

Низький рівень інфляції дозволив Банку Кореї знизити відсоток по банківській ставці до 2% у лютому 2009 р. для підтримки економіки країни. Банк Кореї визначає рівень інфляції в країні до кінця року на рівні 2,5%-3,5%.


У липні 2009 р. ціни на продовольчі товари росли швидше, ніж доходи незаможних верств населення. Ціни на продтовари в липні зросли на 6,9% у порівнянні з тим же періодом минулого року на 0,6% вище, ніж у країнах-учасницях Паризького клубу. Найбільший стрибок цін на продовольство відбувся в Ісландії (15,9%), Мексиці (9,3%), Туреччини (8,5%) і Нової Зеландії (8,3%).

За січень-серпень 2009 р. ціни на продукти харчування в РК підскочили в середньому на 9,5%. Така різка зміна цін у країні відбувається вперше за 11 років. У порівнянні з тим же періодом минулого року ціни на продукти харчування підвищилися більш ніж у три рази, а на окремі продукти харчування ціни змінилися ще більше.

Так, ціна на молоко виросла на 31,7%, на м'ясо курей - 28,2%, на ковбасні вироби - 20,4%, на рибу - 19,5%, на минтай в'ялений - 37,5%, на апельсини - 39,3%, на перець зелений - 37,2%. Самий рекордний підйом ціни довівся на імбир - його ріст склав 92,6%.

В 2009 р. темпи росту економіки РК знизилися до 0,7%, від передбачених в травні 2009 р. - 2,3% . ВВП країни знизився з 2,2% у першому кварталі 2009 р. до 1,4% у третьому кварталі 2009 р. Очікується ріст ВВП у четвертому кварталі 2009 р. до 4,9%. Прогнозується, що в 2010 р. ВВП країни складе 4,2%.
На думку експертів, зовнішньоторговельний баланс країни складе в 2009 р. - 31,1 млрд. дол. США, що вище за попередні прогнози (20,8 млрд. дол. США).


***
За даними південнокорейського інституту Korea Research Institute of Human Settlements, загальна кількість населення країни до 2050 р. зменшиться з 49 млн. до 42 млн. чоловік. Національний доход на душу населення буде становити 80 тис. дол. США до 2050 р. (на рівні таких країн, як США, Євросоюз і Японія).

До 2050 р. зміниться віковий склад населення країни, 38,2 % населення будуть становити люди старшого віку. До 2020 р. кількість народжених іноземців у Кореї складе 2,5 млн. чоловік, а до 2050 р. їх буде вже 4 млн.

До 2050 р. очікується, що на корейському півострові відбудеться також зміна клімату - середньорічна температура підвищиться на 4 градуси, а в наступні 100 років, ще на 17 градусів.

Дані огляду "Grand Vision 2050: Analysis on future changes that will affect Korea" будуть використані Урядом країни у підготовці довгострокових планів розвитку до 2050 р. у соціальній сфері, економіці та культури РК.

***

Серед 28 країн учасниць організації Organization for Economic Cooperation and Development за розмахом чорного ринку Південна Корея займає в рейтингу четверте місце. Товари та послуги чорного ринку країни становлять 27,6% від ВВП країни.

Перше місце у світі рейтингу чорного ринку займає Туреччина, де на його частку доводиться 33,2% ВВП, далі Мексика - 31,7%, Португалія - 28,2%, Польща - 27,3%, Греція - 26,3%, Угорщина - 24,3%, Італія - 23,2%, Іспанія - 20,5%, Бельгія - 19,6%, Франція - 13,2%, Англія - 10,3%, Японія - 8,8% і CША - 7,9%.

***
Президент Південної Кореї Лі Мьон Бак 3 вересня 2009 р. зробив перестановки в уряді країни, за якими були призначені на пост прем'єр-міністра РК г-н Chung Un-chan, міністра оборони - г-н Kim Tae-young, міністра юстиції - г-н Lee Kwi-nam, міністра економіки знань г-н Choi Kyoung-hwan, міністра праці г-н Yim Tae-hee, міністра гендерної політики г-жа Paik Hee-young, міністра без портфеля г-н Joo Ho-youg (здійснює координацію між політичними партіями та Національною Асамблеєю).

Заходи, початі Президентом РК Лі Мьон Баком за останні кілька місяців щодо виходу країни з економічної кризи, а також його політичні зусилля, спрямовані на об'єднання націй, посилення центристської спрямованості в політиці та кроки щодо захисту соціальної захищеності громадян привели до зростання рейтингу популярності діючого президента. Так, буквально за кілька місяців 2009 р. він підвищився з 30% до 40%.


Показники прибутковості провідних корейських компаній

Компанії
III квартал 2008 р.
III квартал 2009 р.
Samsung Electronics
1,4 (трлн. вон)
3,8 (трлн. вон)
POSCO
1,9 (трлн. вон)
1,1 (трлн. вон)
Hyundai Motor
104,5 (млрд. вон)
343 (млрд. вон)
Kia Motor
53,7 (млрд. вон)
138 (млрд. вон)
Hyundai Heavy Industries
344 (млрд. вон)
619,9 (млрд. вон)
Samsung Heavy Industries
142,5 (млрд. вон)
277,9 (млрд. вон)
LG Chem
442,9 (млрд. вон)
630,4 (млрд. вон)
Lotte Shopping
149 (млрд. вон)
167,7 (млрд. вон)
Shinsegae
221 (млрд. вон)
246,3 (млрд. вон)
Korea Air
-25,1 (млрд. вон)
213,3 (млрд. вон)

За даними Samsung Securities and fnGuide
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Інші послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Товари агропромислового комплексу Товари чорної металургії Точне машинобудування Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки