Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Південна Корея
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Міністерство закордонних справ України
«Міністерство закордонних справ України вбачає створений під егідою Міністерства економіки України веб-портал «Державна підтримка українського експорту» є дієвим інструментом висвітлення торговельного потенціалу нашої держави та просування вітчизняної продукції на світові ринки»

Украинские нефтепродукты
Огляд соціально-економічнного становища Південної Кореї (1 півріччя 2009 р.)  
Параметри: Інвестиції, Захист внутрішнього ринку, ЗЕД, Економічне співробітництво, Довідкова інформація, Економічні новини, Фінансові послуги

Огляд соціально-економічнного становища Південної Кореї (1 півріччя 2009 р.)

 
Корейський інститут розвитку понизив прогноз економічного росту в 2009 році не менш ніж 1%, у той час як ще два місяці назад його експерти передбачали, що він складе 3,3%. В опублікованій доповіді 21 січня 2009 р. говориться, що у І півріччі, через глобальну фінансову кризу, економічний ріст буде негативним. Разом з тим, ІІ півріччі буде більш успішним, і в цей період економічний ріст складе не менш 3%, а за підсумками року в цілому він виявиться порядку 1%. На думку експертів інституту, через зниження світових цін на нафту обсяг експорту за підсумками року понизиться в середньому на 17%, а імпорту - на 21%. У той же час профіцит поточного платіжного балансу може скласти близько 20 млрд. дол. США.
 
За даними ОЭСР, у січні 2009 року зростання споживчих цін у Південній Кореї виявився в 7 разів вище, ніж у країнах «Великої сімки». У цілому по країнах ОЭСР споживчі ціни в січні знизилися в порівнянні із січнем минулого року. Середній показник січневого росту цін по країнах «Великої сімки» склав усього 0,5%, тоді як у Кореї ціни в першому місяці поточного року збільшились на 4,1%. За інформацією Міністерства стратегії та фінансів РК, ріст цін у країні повинен стабілізуватися в другому півріччі 2009 року.
 
Валютні резерв РК на кінець травня 2009 року склав 260,77 млрд. дол. США, що складає максимальний показник вересня 2008 року. Валютні резерви РК у квітні 2009 року складав 246,48 млрд. дол. США. По величині валютного резерву на кінець квітня РК займала 6 місце у світі після Китаю, Японії, Росії, Тайваню та Індії.
 
У І кварталі 2009 року РК зайняла 11-е місце у світі за обсягом експорту, обігнавши Росію. Обсяги південнокорейського експорту за січень-березень склала 74,7 млрд. дол. США.
 
У травні нинішнього року профіцит торговельного балансу РК склав 5,15 млрд. дол. США. Таким чином, у Південній Кореї триває «депресійний профіцит», коли індекс скорочення імпорту більше, ніж індекс скорочення експорту. У травні 2009 року обсяг експорту склав 28,23 млрд. дол. США, скоротившись на 28% у порівнянні із травнем 2008 року. Обсяг імпорту склав 23,80 млрд. дол. США, що на 40% нижче торішнього показника. Профіцит торговельного балансу країни спостерігається 4 місяці підряд, і протягом п'яти місяців 2009-го року загальний обсяг профіциту досяг 14,5 млрд. дол. США.За даним Національного статистичного агентства РК, лише 61,8% громадян країни у віці 20-30 років мають постійну роботу. Це найнижчий показник з лютого 1988 року, коли рівень зайнятості представників даної вікової категорії становив 61,3%.
 
Виплати державної допомоги по безробіттю досягли в лютому поточного року рекордного рівня. За даним Міністерства праці РК, загальна сума виплаченої минулого місяця допомоги склала 310 млрд. вон (213 млн. дол. США), що на 41% більше, ніж у 2008 році, дана сума на 12% перевищує січневі виплати. Загальне число зареєстрованих безробітних збільшилося в лютому на 50 тис. чоловік, склавши більше 400 тис. чоловік.
 
Таїланд приєднався до Угоди про вільну торгівлю, яка була укладена між РК і АСЕАН у червні 2006 року. Таким чином, Таїланд став останньою, десятою країною, що входить до складу АСЕАН, яка приєдналася до торговельної Угоди із РК. Раніше цьому перешкоджали двосторонні протиріччя в області торгівлі рисом і відкриття відповідних ринків для імпортної продукції. Відповідно до Угоди, РК і Таїланд у 2010-2017 р. зменшать імпортні тарифи на 90%. Торік товарообіг між РК і АСЕАН склав 90,2 млрд. дол. США, що становить 10,5% обсягу південнокорейської зовнішньої торгівлі. Раніше РК уклала Угоди про вільну торгівлю із Сінгапуром, Чилі і Європейською асоціацією вільної торгівлі.
 
Уряд РК і Євросоюз зустрілися 19 січня 2009 р. в Сеулі у черговому раунді переговорів по підготовці Угоди про вільну торгівлю. Раніше передбачалося завершити переговори до кінця 2008 року, але по ряду питань, включаючи тарифи на промислові товари, сторонам поки ще не вдалося домовитись.
 
Уряд РК планує значно підвищити цінність «національного бренду» країни. На сьогодні Корея займає 33-е місце у світі по «національному бренду». Мета Уряду - вивести країну на 15-е місце до 2013 року. А також Уряд РК планує створити фонд у розмірі 40 трлн. вон (або 27 млрд. дол. США за поточним курсом) для викупу проблемних кредитів у фінансових організацій і активів компаній, що перебувають у важкому положенні. Для установи фонду державна компанія Korea Asset Management Corp (KAMC) випустить п'ятирічні облігації на цю суму під гарантії держави.
 
Південна Корея планує у 2009 році значно збільшити обсяги запасів алюмінію і міді. Урядом РК вирішено створити резерви на тлі нинішнього падіння цін на сировину до самого мінімального показника за останні 7 років. Як очікується, резерви алюмінію виростуть на 46% у порівнянні з минулим роком і складуть 114 тис. тонн, а резерви міді - на 23% до 55 тис. тонн. Однак запаси цинку і свинцю навпаки зменшаться на 28% і 21% до 9 тис. тонн і 7 тис. тонн відповідно. Крім цього в Південній Кореї передбачається зниження запасів олова і нікелю. Ціни на метали на сьогоднішній день знизилися до мінімального рівня. Це пояснюється ослабленням попиту від автовиробників через дію світової кризи. Разом з тим завдяки кризі можна збільшити запаси сировини при найменших витратах.
 
У березні ц. р. в ході зустрічі, що відбулася в Джакарті, із главами південнокорейських дипломатичних представництв в 25-ти азіатських країнах, що РК буде розвивати відносини з усіма країнами Азії. План нової азіатської дипломатії Сеула передбачає активізацію співробітництва із країнами Тихого океану, Південно-Східної, Південно-Західної та Центральної Азії. Дипломатична активність Сеула, обмежується Північно-Східною Азією, пошириться на весь Азіатський регіон. Сеул активно працює над підготовкою угод про вільну торгівлю із ключовими партнерами у регіоні, розвиває регіональний фондовий ринок.
 
Ряд державних корпорацій РК планують одержати у 2009 році з різних закордонних джерел кредити на загальну суму порядку 10 млрд. дол. США в рамках забезпечення валютної ліквідності. Зокрема,
  • Корейська нафтова корпорація поставила мету одержати 1,7 млрд. дол. США.
  • Корейська електроенергетична корпорація, Корейська корпорація гидро- та атомної енергетиці, Корейська газова корпорація та ряд інших корпорацій енергетиці мають намір забезпечити себе закордонними кредитами на суму від 500 до 600 млн. дол. США кожна.
  • Державні корпорації, які підкоряються Міністерству сухопутних і морських територій, у тому числі Корейська корпорація швидкісних автодоріг, підготували плани залучення кредитування з-за кордону в цілому на 4 млрд. дол. США.
Банки РК погодилися продовжити строки погашення кредитів, наданих компаніям малого і середнього бізнесу, на загальну суму 160 трлн. вон. Таким чином, кредити, строк погашення яких закінчувався в нинішньому році, можуть бути погашені до кінця 2010 року. Це рішення прийняте 15 лютого в Сеулі на нараді за участю представників Фінансового комітету, Корейської банківської ради і глав найбільших банків країни. Рішення про відстрочку виплат не поширюється на компанії, що припинили свою діяльність і оголосили про банкрутство. Загальна сума невиплачених кредитів, наданих компаніям малого і середнього бізнесу, становить 424 трлн. вон.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ ООН Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Інші послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Товари агропромислового комплексу Товари чорної металургії Точне машинобудування Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки