Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
ОАЕ
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
ЕНЕРНОАТОМ, Національна атомна енергогенеруюча компанія
«Інтернет-портал створений на досить високому технічному рівні і містить багато корисної інформації»

Украинские нефтепродукты
Міжурядова комісія (Україна-ОАЕ)  
Параметри: Інвестиції, Міжурядова комісія, Законодавство у сфері ЗЕД, ЗЕД, Будівництво, Транспортно-експедиційні послуги, IT та телекомунікації, Фінансові послуги
Міжурядова комісія
 
Утворення Міжурядової українсько-еміратської комісії з питань торговельно-економічного та технічного співробітництва передбачено Угодою між Урядом України та Урядом ОАЕ про економічне, торговельне та технічне співробітництво від 20 березня 1995 р.
 
27 березня 2007 р. МЗС ОАЕ повідомило про призначення Міністра економіки та планування ОАЕ шейхи Любни бінт Халєд Аль-Касімі головою еміратської частини комісії. При цьому, еміратська сторона запропонувала провести перше спільне засідання комісії протягом четвертого кварталу 2007 року.
Протягом другого півріччя 2007 р. проведено роботу щодо формування порядку денного її установчого засідання. Водночас, засідання Комісії не відбулося через об’єктивні обставини. У лютому 2008 р. відбулась реорганізація еміратського Уряду, у результаті якої шейха Любна Аль-Касімі стала Міністром зовнішньої торгівлі. Наразі українська сторона очікує на рішення ОАЕ щодо голови еміратської частини Комісії.
З українського боку головою Комісії є на сьогодні Міністр економіки України Б.М.Данилишин.
 
Серед основних пріоритетів діяльності Комісії доцільно виділити наступні:
Розгляд можливостей лібералізації двосторонньої торгівлі, збільшення її обсягів, покращення товарної структури та балансу торгівлі шляхом укладення угоди про вільну торгівлю. Відкриття на території ОАЕ оптових складів української продукції. В першу чергу це стосується будівельних матеріалів, зокрема цементу, мінеральних добрив, будівельної сталі, трубної продукції для потреб нафтогазового комплексу Еміратів.
Активізація інвестиційної співпраці. У цьому контексті важливим вбачається більш тісна співпраця українських державних та приватних установ з Абудабійською інвестиційною адміністрацією, спільне визначення пріоритетів для діяльності АДІА в Україні (за наявною інформацією АДІА вже інвестувала за кордон більше 1,2 трлн. дол. США).
Співробітництво в галузі промисловості. Участь українських „індустріальних груп” у формуванні екпортноорієнтованої промислової складової економіки ОАЕ (на сьогодні розвиток промисловості є одним з пріоритетів діяльності Уряду ОАЕ – в країні формується спеціальні вільні промислові зони з відповідною інфраструктурою, певними пільгами і державною підтримкою іноземних компаній, що зацікавлені розміщувати свої виробництва на території ОАЕ). Опрацювання питання щодо спільної реалізації на території ОАЕ проектів у металургійній, нафтогазовій та нафтохімічній, будівельній, авіаційній, аерокосмічній, енергогенеруючій галузях.
Співробітництво у галузі будівництва. Участь українських будівельних компаній у реалізації інфраструктурних проектів в ОАЕ та, зокрема, Еміраті Абу Дабі (амбітні плани керівництва емірату передбачають втричі збільшити його населення протягом наступних 10 років, побудувати туристичний та культурний центр світового масштабу).
Розвиток співробітництва у банківсько-фінансовій сфері (заслуговує на увагу проект утворення українсько-еміратського банку, що сприятиме розвитку торгівлі і взаємному інвестуванню).
Спільна участь у процесі відновлення економіки Іраку та реалізація промислових проектів в третіх країнах (регіон Перської Затоки та Північної Африки).
Розвиток співробітництва у сфері телекомунікацій та укладення Меморандуму про співробітництво у телекомунікаційній сфері (відповідальне Мінтрансзв’язку). Проведення презентації ВАТ „Укртелеком” та планів Уряду України щодо його приватизації.
Розвиток договірно-правової бази. Доцільним вбачається підготувати та підписати під час роботи Комісії угоди економічного блоку, що знаходяться на розгляді сторін, а саме: Угода про співробітництво у галузі інвестування у промисловій сфері (відповідальне Мінекономіки), Угода про співробітництво між Міністерствами фінансів України та ОАЕ щодо співробітництва у бюджетній, податковій та фінансовій сферах (Мінфін), Угода про авіаційне сполучення (Мінтрансзв’язку).
Співробітництво в рамках СОТ (надання технічної допомоги з боку Міністерства економіки та планування ОАЕ при формуванні засад та моделі поведінки України, пов’язаних із членством у міжнародній організації).
Співробітництво в галузі транспорту. Еміратська сторона планує підняти під час засідання Комісії питання щодо отримання національною авіакомпанією „Емірейтс” (Дубай) дозволу на здійснення рейсів до Києва, а також можливостей здійснення інвестицій у портову галузь України.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Гвінея Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Товари агропромислового комплексу Товари чорної металургії Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки