Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Єгипет
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Запорізька обласна державна адміністрація
«Структура та можливості створеного Вами інформаційного порталу, на наш погляд, цілком відповідають завданням державної політики з розвитку експорту та будуть корисні як підприємствам, так і фізичним особам»

Украинские нефтепродукты
Стан виконання Плану заходів щодо реалізації домовленостей, досягнутих під час П’ятого спільного засідання Міжурядової українсько-єгипетської комісії з економічного та науково-технічного співробітництва (станом на 01.07.2010)  
Параметри: Міжурядова комісія

Русскоязычный заголовок: Состояние выполнения Плана мер относительно договоренностей, достигнутых во время Пятого совместного заседания межправительственной украинско-эгипетской комиссии по экономическому и научно-техническому сотрудничеству (по состоянию на 01.07.2010)

 
Стан виконання Плану заходів щодо реалізації домовленостей, досягнутих під час П’ятого спільного засідання Міжурядової українсько-єгипетської комісії з економічного та науково-технічного співробітництва (станом на 01.07.2010)

№ п/п
Питання
Відповідальний/
термін
Стан виконання українською стороною
Стан виконання єгипетською стороною
1.
Торговельно-економічне та інвестиційне співробітництво.
1.1.     Вжити практичних заходів для вирівнювання дисбалансу у двосторонній торгівлі з урахування правил СОТ, у т.ч. щодо поліпшення умов взаємного доступу на ринки товарів і послуг обох країн.
 
Мінекономіки, МЗС, Мінпромполітики Держспожив-стандарт
постійно
 
З метою вирівнювання дисбалансу у двосторонній торгівлі Посольство на постійній основі забезпечує інформування галузевих асоціацій та зацікавлених представників бізнес кіл України щодо експортного потенціалу Єгипту, готує інформаційне наповнення інтернет-порталу ukrexport@gov.ua щодо особливостей ведення бізнесу в Єгипті.
Єгипетська сторона бере активну участь у агропромислових та туристичних виставках в Україні
1.2. Сприяти регулярному обміну візитами делегаціями на міжурядовому, міжвідомчому та міжрегіональному рівнях, а також бізнесменами двох країн.
Співвиконавці – ТПП, УСПП, обласні державні адміністрації, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації).
ІІ півріччя 2008 р.
З України в Єгипет:
Прем’єр-міністр України М. Азаров на запрошення Прем’єр-міністра Єгипту А.Назіфа підтвердив свій візит до АРЄ у другій половині листопаду 2010 р.
22-25 березня 2009 Єгипет з офіційним візитом відвідав Міністр аграрної політики України Юрій Мельник, який провів переговори з Міністром сільського господарства і освоєння земель АРЄ Аміном Абазою та Міністром міжнародного співробітництва АРЄ.
 
 
 
 
 
 
 
Міністр агропромислової політики України М. Присяжнюк на запрошення Міністра сільського господарства АРЄ А. Абаза підтвердив свій візит до АРЄ у другій половині 2010 року.
 
З Єгипту в Україну:
Міністерство юстиції України на виконання домовленостей опрацьовує питання запрошення Міністра юстиції АРЄ відвідати України для підписання Угоди про правову допомогу і правові відносини в цивільних та комерційних справах.
Посольство на постійній основі надає сприяння урядовим та приватним делегаціям для відвідування промислових та агропромислових виставок в Україні.
 
МЗС АРЄ опрацьовує Ноту ПУ від 23.06.2010 щодо згоди Прем’єр-міністра України відвідати Єгипет і визначається з конкретною датою зустрічі глав Урядів.
За підсумками візиту був підписаний відповідний Меморандум, а також парафуваний Меморандум про співробітництво у галузі карантину рослин. Була підписана також робоча Програма науково-технічного співробітництва на 2009 – 2010 роки між Українською Академією наук та Центром сільськогосподарських досліджень АРЄ, яка передбачає, проведення спільних досліджень якості і умов переробки зерна. Домовлено також про навчання українських фахівців на курсах підвищення кваліфікації спеціалістів аграрного сектору в Єгипті.
Міністерство сільського господарства АРЄ опрацьовує лист ПУ від 21.06.2010 щодо згоди Міністра агрополітики України відвідати Єгипет і визначається з конкретною датою зустрічі Міністрів.
 
Єгипетська сторона під час парафування Угоди про правову допомогу і правові відносини в цивільних та комерційних справах у грудні 2009 року в Каїрі погодилась на візит Міністра юстиції АРЄ в Україну у травні-червні 2010 року.
 
1.3. Надати на розгляд Єгипетської сторони перелік інвестиційних проектів.
 
постійно
Інвестиційні пропозиції регіонів України передавалися на розгляд та опрацювання до керівництва Єгипетської частини українсько-єгипетської бізнес ради.
Під час П’ятого спільного засідання єгипетська сторона надала українській стороні інформацію про інвестиційні проекти в Єгипті.
 
1.4. Вжити заходів щодо проведення Шостого спільного засідання Комісії у 2009 році у м. Каїрі.
 
2009 рік
Під час зустрічі Посла України в АРЄ О. Микитенка з Міністром міжнародного співробітництва АРЄ Файзою Абульнагою 17.02.2010 було досягнуто згоди щодо проведення Шостого спільного засідання Комісії у листопаді 2010 року в м. Каїрі. Посольство Нотою від 30.06.2010 передало пропозицію Української сторони провести засідання під час візиту Прем’єр-міністра України М. Азарова до АРЄ у другій половині листопаду 2010 р. (Згода Прем’єр-міністра України на візит – лист МЗС від 25.06.2010 № 630/6163-114-2813).
Міністерство міжнародного співробітництва АРЄ разом з МЗС Єгипту опрацьовує питання проведення Шостого спільного засідання Комісії під час візиту Прем’єр-міністра України М. Азарова до АРЄ у ІІ половині листопаду 2010 р.
 
1.5. Опрацювати питання щодо можливості укладання виконавчої програми співробітництва у сфері стандартизації, метрології та сертифікації в рамках відповідної Угоди.
 
Держкомспожив-стандарт України,
ЄОСКЯ Єгипту
ІІ півріччя 2008 р.
ПУ в АРЄ з нотою від 11.04.2010 № 6163/23-612/1-576 надіслало до Міністерства міжнародного співробітництва АРЄ проект Програми реалізації Угоди про співробітництво у сфері стандартизації, метрології та сертифікації між Держспоживстандартом України і Єгипетською організацією стандартизації і контролю якості на 2010 р.
Міністерство міжнародного співробітництва АРЄ передало ПУ в АРЄ лист Єгипетської організації стандартизації і контролю якості (№ 4 червень 2008) з пропозицією розробити робочу програму шляхом створення спільної комісії між компетентними відомствами. Листом ПУ в АРЄ від 09.10.2008 № 6163/14-210-1098 пропозиція була надіслана до Мінекономіки.
2
Банківська та фінансова сфери
2.1. Вжити заходів щодо розвитку співробітництва у сфері банківських та фінансових послуг, підтримувати обмін банківськими даними з метою сприяння проведенню банківських операцій. З метою пошуку нових сфер співробітництва активізувати обмін делегаціями представників ВАТ «Укрексімбанк».
 
ВАТ «Укрексімбанк», Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку, Держфінпослуг, НБУ (за згодою)
 протягом 2008 року
 
Пропозиції Національного банку Єгипту щодо співробітництва з банками України у сфері розвитку торгівлі та інвестицій були надіслані на адресу Мінекономіки України (лист ПУ в АРЄ від 09.10.2008 № 6163/14-210-1098).
 
Міністерство міжнародного співробітництва АРЄ передало ПУ в АРЄ лист Національного банку Єгипту від 22.06.2008 № 31/2973 з пропозицією співробітництва з банками України у сфері розвитку торгівлі та інвестицій.
 
2.2. Опрацювати надані Єгипетською стороною проекти Меморандумів про взаєморозуміння щодо співробітництва у галузі фондового ринку між Єгипетським фондовим ринком та Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку України, а також про страхування та перестрахування між Україною та Арабською Республікою Єгипет.
 
 
ІІ півріччя 2008 року
 
Держкомісія цінних паперів та фондового ринку України листом від 02.07.2008 № 08/02/11591 повідомило Голову Фондової біржі Каїру, що підписання Меморандуму не відповідає положенням чинного законодавства України щодо форм взаємодії Комісії з іноземними установами, оскільки Комісія здійснює державне регулювання ринку цінних паперів в Україні. У зв’язку з цим було запропоновано укласти Меморандум з одним із організаторів фондових торгів в Україні.
ПУ в АРЄ надіслало зазначену інформацію на адресу Міністерства міжнародного співробітництва АРЄ (№ 6163/23-290-722 від 17.07.2008).
Відповіді єгипетської сторони не отримано.
Під час засідання Комісії єгипетська сторона передала на розгляд української сторони:
1) проект Меморандуму про взаєморозуміння щодо співробітництва у галузі фондового ринку між Єгипетським фондовим ринком та відповідною українською установою з метою обміну інформацією та досвідом у цій сфері;
2) проект Меморандуму про страхування та перестрахування між Україною та Арабською Республікою Єгипет.
 
3. Підтримка підприємництва
3.1. Здійснити обмін інформацією у сфері регулювання підприємницької діяльності.
3.2. Провести двосторонні консультації з питань підтримки малого та середнього підприємництва в обох країнах з метою сприяння підвищенню обізнаності ділових кіл обох країн щодо регулювання підприємницької діяльності.
Держкомпідприємництва, ТПП, УСПП (за згодою)
ІІ квартал 2008 р.
 
 
протягом 2008 р.
 
 
На адресу ПУ в АРЄ відповідні пропозиції не надходили.
 
 
3.3. Вжити заходів щодо проведення у 2009 році в м. Каїрі Четвертого спільного засідання Українсько-Єгипетської Ділової Ради.
ІІ півріччя 2008 р
 
З головою Українсько-Єгипетської Ділової Ради Гамалем Агізі досягнуто домовленості щодо проведення Четвертого засідання Ради під час Шостого спільного засідання комісії у листопаді 2010 р
 
4
Паливно-енергетична сфера, ядерна енергетика
4.1. Продовжити роботу щодо реалізації спільного проекту з розвідки та експлуатації покладів нафти і газу на Східному блоці Алам Ель Шавіш на території Західної пустелі Єгипту у рамках Концесійної Угоди між Урядом АРЄ, Єгипетською державної нафтогазовою корпорацією (ЄДНК) та НАК „Нафтогаз України”.
 
 
 
Мінпаливенерго, НАК «Нафтогаз України», НАЕК «Енергоатом»
 постійно
Філія НАК “Нафтогаз України” у Єгипті успішно продовжує реалізацію проекту з пошуку, розвідки і розробки родовищ нафти і газу на східній території Алам-ель-Шавиш в Західній пустелі Єгипту.
Відповідно до Виробничої програми станом на 01.07.2010 пробурено 12 пошукових свердловин, 9 з яких, продуктивні. Загальні ресурсні та видобувні запаси відкритих родовищ складають близько 9 млн. тонн умовного палива (нафта, газ, газовий конденсат).
У квітні 2010 р. філією НАК в Єгипті розпочато ранній видобуток нафти в обсязі 700 барелів на добу.
Міністерство нафти АРЄ опрацьовує План розвитку концесійної ділянки і заснування компанії – оператора, спільного підприємства НАК та ЄДНК. Затвердження Міністром нафти Їгипту цих документів дозволить компанії – оператору розпочати комерційну експлуатацію свердловин та повномасштабний промисловий видобуток нафти.
 
4.2. Сприяти започаткуванню інших спільних проектів у нафтогазовій сфері.
 
 
постійно
На липень-серпень ц.р. у м. Каїрі заплановане підписання угод щодо концесії на 8-у та 9-у ділянку Східної пустелі площею 9 000 та 11 000 км. кв. Відповідно до ухвалених Парламентом АРЄ проектів двох угод між НАК «Нафтогаз України» і єгипетською Холдинговою нафтовою компанією «Південна долина» (Ganoub El Wadi Petroleum Holding Company - GANOPE), які були парафовані 19.04.2010., українська компанія має виконати розвідку і пробурити 27 пошукових свердловин на концесійних блоках загальною площею близько 20 тис. кв. км та інвестувати 40 млн. дол. США лише на перших етапах геологорозвідувальних робіт.
На засіданні Парламенту Єгипту, 10.06.2010 були ухвалені проекти двох угод Єгипту з Україною про видобуток вуглеводнів на 8-й та 9-й ділянці Східної пустелі (Гануб Аль-Ваді).
 
За даними Міністра нафти АРЄ Самеха Фагмі, угодами передбачається пошук і розвідка нафтових родовищ у зазначених районах, в які іноземні нафтовидобувні компанії зобов’язуються інвестувати щонайменше 50 млн. дол. США.
 
4.3. Здійснити заходи із започаткування переговорного процесу щодо включення України до списку імпортерів єгипетського скрапленого газу.
 
 
ІІ півріччя 2008 р.
У ході візиту до Єгипту 16-20 лютого 2009 р. заступника Голови правління НАК «Нафтогаз України» створено Робочу групу з питань постачання в Україну єгипетського скрапленого природного газу. Під час зустрічі з заступником Міністра нафти АРЄ Ісмаїлом Карарою було досягнуто домовленості про проведення 1-го засідання двосторонньої Робочої групи (РГ), визначені організаційні питання діяльності РГ.
Перше засідання двосторонньої РГ відбулось 29.04.2009 в м.Каїрі на рівні експертів НАК «Нафтогаз України» та Єгипетської газової холдингової компанії «EGAS». За підсумками засідання був підписаний протокол.
 
4.4. Вжити заходів щодо започаткування співробітництва у галузі мирного використання атомної енергії відповідно до вимог та пріоритетів національних програм обох країн у цій сфері.
 
НАЕК «Енергоатом»
протягом 2008 р.
Інформація щодо ядерно-енергетичної програми АРЄ буда надіслана до МЗС листом ПУ від 29.03.2010 № 6163/414-210-526є
 
5.
Гірничовидобувна сфера та геологія
5.1. Здійснити обмін інформацією про наміри щодо започаткування спільних проектів у гірничовидобувній сфері та у сфері геологічної розвідки.
 
 
Мінприроди, Мінпромполітики, Державна геологічна служба
ІІ півріччя 2008 р.
 
 
Відповідних пропозицій до ПУ від визначених ЦОВВ не надходило.
 
 
5.2. Підготувати до підписання двосторонню Угоду про співробітництво у галузі геології.
 
ІІ півріччя 2008 р
Проект угоди на адресу Посольства не надходив.
 
6.
Промисловість
6.1. Здійснити заходи щодо започаткування співробітництва в галузі відновлювальних джерел енергії (сонячна, вітрова енергія тощо).
6.2. Налагодити двостороннє співробітництво у хімічній галузі шляхом надання послуг з проектування, спорудження та запуску підприємств із виробництва хімічної продукції, а також експорту хімічної продукції.
 
Мінпромполітики, НКАУ, Національне агентство України з питань забезпечення ефективного використання енергетичних ресурсів (НАЕР)
ІІ півріччя 2008 р.
 
 
 
Відповідних пропозицій до ПУ в АРЄ від визначених ЦОВВ не надходило.
 
 
 
 
 
Відповідних пропозицій до ПУ в АРЄ від визначених ЦОВВ не надходило.
 
 
 
 
6.3. Опрацювати питання щодо заснування спільних підприємств між державними установами та комерційними компаніями в обох країнах у сфері виробництва тракторів, обладнання, невеликих риболовних човнів та транспортних холодильників, а також виробництва важких вантажних автомобілів (ВАТ «КрАЗ»).
 
 
 
ІІ півріччя 2008 р.
 
ПУ в АРЄ Нотою від 07.06.2010 № 6163/23-210-849 надіслало пропозиції Мінпромполітики України на адресу Міністерства міжнародного співробітництва АРЄ для передачі до Міністерства оборонної промисловості з метою їх подальшого опрацювання.
 
 
 
Міністерство міжнародного співробітництва передало лист Міністерства військової промисловості Єгипту від 10.02.2010 № 154/2110/150/15 зі згодою міністерства щодо спільного інвестування у виробництво с/г тракторів і техніки, суден, рефрижераторів, вантажівок, контейнерів.
Єгипетська сторона опрацьовує технічні характеристики української техніки і обладнання.
 
 
7.
Транспорт та зв'язок
7.1. Опрацювати питання щодо започаткування переговорного процесу з укладання нової міжурядової Угоди про співробітництво в сфері авіаційного транспорту.
 
 
 
Мінтрансзв’язку
ІІ півріччя 2008 р.
 
ПУ в АРЄ нотою від 09.02.2010 № 6163/22-013-252 передало Міністерству цивільної авіації АРЄ на опрацювання проект Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом АРЄ „Про повітряне сполучення”.
Єгипетська сторона опрацьовує проект міжурядової Угоди „Про повітряне сполучення”.
 
7.2. Розробити План заходів з метою активізації виконання положень Меморандуму про взаєморозуміння між Державним комітетом зв’язку та інформатизації України та Міністерством комунікацій та інформативних технологій АРЄ про співробітництво у галузі поштових послуг.
7.3. Здійснити обмін візитами експертів з поштових відомств обох країн з метою обміну досвідом.
 
ІІ півріччя 2008 р.
 
 
 
 
 
ІІ півріччя 2008 р.
 
Відповіді від української сторони не надійшло.
Довідково: Меморандум про взаєморозуміння між Державним комітетом зв‘язку та інформатизації України та Міністерством комунікацій та інформативних технологій АРЄ про співробітництво у галузі поштових послуг підписано 20.12.2005 р.
 
ПУ в АРЄ отримало 16.07.2008 лист від Міністерства зв’язку та інформаційних технологій Єгипту, в якому пропонується українським компаніям у сфері інформаційних технологій ознайомитись з учбовими програмами єгипетських інститутів у сфері інформаційних технологій, які розміщуються на їх веб-сторінках, а також запропонувало надіслати перелік українських учбових центрів, зацікавлених у налагодженні співробітництва.
 
 
8.
Вища освіта та наукові дослідження
8.1. Активізувати співробітництво у сфері вищої освіти шляхом укладання двосторонніх угод між вищими закладами обох країн.
8.2. Вжити заходів щодо проведення Другого спільного засідання Українсько-Єгипетського Комітету з науково-технічного співробітництва з метою продовження Програми українсько-єгипетського науково-технічного співробітництва на 2009-2010 роки.
 
 
 
 
 
МОН, МЗС
ІІ півріччя 2008 р.
 
 
 
 
 
ІІ півріччя 2008 р.
 
 
 
 
З метою розширення співробітництва між вищими навчальними закладами України та Єгипту та збільшення кількості обмінів викладацькими кадрами МОН розробило і направило до Міністерства вищої освіти АРЄ проект Угоди про співробітництво у сфері вищої освіти. Відповіді від єгипетської сторони не отримано.
 
 
 
8.3. Провести двосторонні переговори щодо умов обміну стипендіями в рамках міжвідомчої Робочої програми про співробітництво у сфері вищої освіти та активізувати обмін студентами між двома країнами з метою ознайомлення з культурами країн та вивченню мов на 2008-2009 навчальні роки.
 
 
ІІ півріччя 2008 р.
 
Зазначені пропозиції Єгипетської сторони були надіслані Міністру промислової політики України, Співголові Міжурядової українсько-єгипетської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва В.С. Новицькому листом ПУ в АРЄ від 19.02.2010 № 6163/14-210-315.
17.02.2010 під час зустрічі з Послом України Міністр міжнародного співробітництва АРЄ Файза Абульнага запропонувала із виділеної у 2009 році Україною квоти у 20 стипендій для АРЄ залишити 10, але забезпечити належний рівень проживання та життєвих стандартів, а також розглянути питання відшкодування українською стороною вартості авіаперельоту Каїр-Київ, орієнтовною вартістю 500 дол. США на одного студента.
9.
Космічні та дистанційні дослідження
Продовжити роботу щодо реалізації спільного проекту “EgyptSat-1” та визначити напрями подальших дій щодо реалізації спільних проектів “EgyptSat-2” та “DesertSat”, а також щодо пропозицій єгипетської сторони стосовно реалізації інших напрямів для розширення співробітництва у космічній галузі.
 
 
 
НКАУ
постійно
 
 
Реалізація проекту “EgyptSat-1” успішно продовжується. Перший єгипетський супутник, виготовлений на КБ Південне, виведено на орбіту українським ракетоносієм Дніпро.
У травні 2009 р. ДП Південмаш передало єгипетській стороні повний контроль над космічним супутником. Наразі головними завданнями, які виконує «ІджиптСат-1», є ведення геологорозвідки, пошук нових сільськогосподарських земель, визначення морських кордонів АРЄ тощо.
Нотою від 11.01.2009 № 6163/22-612/1-25 ПУ в АРЄ поінформувало МЗС та Кабінет Міністрів АРЄ, Парламент АРЄ та Національне агентство космічних і дистанційних досліджень АРЄ про завершення українською стороною внутрішньодержавної процедури щодо ратифікації Рамкової Угоди між Урядом України і Урядом АРЄ про співробітництво у сфері дослідження та використання космічного простору у мирних цілях.
Крім того, єгипетській стороні надіслано Ноту ПУ в АРЄ 593 від 26.04.2009 № 6163/22-612/1 із запитом щодо ратифікації згаданої Угоди Єгиптом.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
До цього часу відповіді не отримано.
10
Сільське господарство
10.1. Сприяти збільшенню експорту та імпорту сільськогосподарської та харчової продукції належної якості відповідно до міжнародних вимог з безпеки.
 
Мінагрополітики,МЗС (згідно компетенції)
постійно
 
23.03.2010 Посол України в Єгипті Євген Микитенко провів переговори з Міністром сільського господарства АРЄ Аміном Абазом, якому було передано запрошення відвідати традиційну Міжнародну агропромислову виставку (Київ, червень 2010 р.)
 
Міністр сільського господарства АРЄ Амін Абаза 23.03.2010 відзначив, що Єгипет розглядає Україну як одного з головних постачальників до АРЄ зернових. У свою чергу, Єгипет зацікавлений у збільшенні поставок в Україну овочів, бобових, цитрусових і рису. Єгипетська сторона підтримує активізацію кроків для реалізації Програми співробітництва у сільськогосподарській галузі, підписаної у 2009 році.
 
 
 
10.2. Опрацювати заяву єгипетської сторони щодо зацікавленості у постачанні українських зернових, особливо харчової пшениці та надати сприяння у налагодженні контактів з відповідними компаніями.
 
 
ІІ півріччя 2008 р.
 
 
 
 
 
 
ПУ в АРЄ отримало від Міністерства аграрної політики України через МЗС України (лист № 630/6163-200-3508 від 10.06.2008 р.) перелік українських зернових компаній, які мають можливість експортувати свою продукцію в Єгипет.
Зазначена інформація була надіслана на адресу Міністерства міжнародного співробітництва АРЄ (нота від 12.06.2008№ 6163/24-210-639).
 
 
 
 
 
 
Зазначені пропозиції були надіслані ПУ в АРЄ Міністерству аграрної політики України (лист № 6163/14-210-810 від 12.06.2009) та в копії МЗС і Мінекономіки України.
Відповіді української сторони не отримано.
 
 
 
 
01.06.2008 р. Міністерство міжнародного співробітництва АРЄ звернулося з листом № 3238 до ПУ в АРЄ з проханням надати єгипетській стороні таку інформацію:
- список українських компаній-експортерів пшениці та зернових;
- обсяг с/г площ в Україні, в які єгипетські приватні компанії могли б інвестувати для вирощування зернових;
- порядок та умови інвестування у виробництво зернових в Україні.
Відповідний запит був надісланий ПУ в АРЄ на адресу Міністерства аграрної політики України (лист №6163/14-210-591 від 03.06.2008, в копії на Міністерство економіки України).
ПУ в АРЄ отримало лист (№ 19 від 07.06.2009) Міністерства сільського господарства і освоєння земель АРЄ з пропозиціями Центру с/г досліджень щодо реалізації Робочої програми науково-технічного співробітництва у сфері с/г досліджень. Лист надісланий ПУ в АРЄ на адресу Міністерства аграрної політики України.
 
 
10.3. Опрацювати питання щодо підписання меморандумів між Міністерством аграрної політики України та Міністерством сільського господарства та меліорації земель Єгипту у галузі карантину рослин та фітосанітарних заходів, а також у галузі випробування та охорони сортів рослин.
 
 
2008 р.
 
Меморандум парафований під час візиту Міністра аграрної політики України Ю.Ф.Мельника до Єгипту 22-25 березня 2009 року.
 
 
11.
Водне господарство
11.1. Здійснити обмін досвідом в галузі водного господарства, зокрема з виконання гідротехнічних робіт (спорудження водогосподарських об’єктів та їх експлуатація), запобігання повеням, опріснення морської води, технології підземних водосховищ та здійснити у цьому зв’язку обмін спеціалістами.
 
 
Держводгосп України, Міністерство водного господарства і іригації Єгипту
2008 р.
 
ПУ в АРЄ листом від 31.07.2008 № 6163/14-210-818 надіслало зазначену інформацією про тендер на адресу Державного комітету України по водному господарству.
26.08.2008 р. отримана відповідь Держводгоспу України про неможливість участі українських компаній у конкурсі.
 
 
Міністерство водних ресурсів та іригації АРЄ у липні 2008 року оголосило конкурс на відбір консультанта при проведенні робіт з відновлення іригаційних каналів Нубарія та Ісмаілія
 
11.2. Узгодити терміни проведення Першого засідання Робочої групи з питань водного господарства, яка створена відповідними відомствами двох країн.
 
 
ПУ в АРЄ надіслало зазначену інформацію на адресу МЗС України (лист № 6163/14-210-86 від 19.01.2009) та в копії Мінекономіки.
Відповідь української сторони не надходила.
 
Міністерство водних ресурсів та іригації Єгипту через Міністерство міжнародного співробітництва АРЄ надіслало лист від 28.12.2008, в якому висловлюється згода єгипетської сторони здійснити обмін візитами делегацій фахівців у сфері водного господарства у 2009 р., а також пропозиції щодо напрямків співробітництва.
 
 
12.
Охорона здоров’я та фармація
12.1. Опрацювати питання щодо можливості спрощення процедури реєстрації єгипетських лікарських засобів та ціноутворення, зокрема, в частині вимог та строків.
12.2. Здійснювати обмін інформаційно-аналітичними матеріалами про стан фармацевтичної галузі, а також знаннями та досвідом у цій галузі.
12.3. Опрацювати питання участі Української сторони в учбових програмах для медсестринського персоналу та щодо єдиної системи управління банками донорської крові.
12.4. Здійснити заходи щодо започаткування співробітництва у сфері санаторно-курортного лікування.
 
 
МОЗ, Державна служба лікарських засобів і виробів медичного призначення
ІІ півріччя 2008 р.
 
ІІ півріччя 2008 р.
 
 
 
ІІ півріччя 2008 р
 
 
 
 
ІІ півріччя 2008 р
 
 
Пропозиції від визначених ЦОВВ на адресу ПУ в АРЄ не надходили.
 
 
13.
Будівництво
Здійснити обмін інформацією щодо реалізації інвестиційних програм в будівельній сфері, проведення спільних науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт у галузі будівництва та архітектури, а також розглянути питання щодо створення спільних підприємств між українськими та єгипетськими будівельними компаніями.
 
 
Мінрегіонбуд
ІІ півріччя 2008 р
 
Нотою ПУ в АРЄ від 02.07.2008 № 6163/23-210-704 на адресу Міністерства міжнародного співробітництва АРЄ надіслані пропозиції кооперативно-державної корпорації “Украгропромбуд” про співробітництво з Єгиптом у сфері агропромислового будівництва.
ПУ в АРЄ листом від 02.02.2009 № 6163/22-210-186 надіслало на адресу Міністерства міжнародного співробітництва АРЄ пропозиції компанії “Укрбуд” щодо налагодження співробітництва з єгипетськими будівельними компаніями.
ПУ в АРЄ листом від 30.03.2009 № 6163/22-210-490 надіслало на адресу Міністерства міжнародного співробітництва АРЄ пропозиції Міністерства регіонального будівництва України щодо співробітництва у сфері будівництва.
 
 
 
Відповіді від єгипетської сторони не отримано.
 
 
 
 
 
 
 
 
Відповіді від єгипетської сторони не отримано.
 
 
 
 
 
 
 
Відповіді від єгипетської сторони не отримано.
14.
Культура та туризм
14.1. Здійснити обмін інформацією щодо туристичних заходів, а також фахівцями у сфері туризму та готельного господарства двох країн.
14.2. Сприяти залученню туристичних підприємств та організацій Єгипту до участі у щорічних Міжнародних туристичних виставках та культурних заходах, що проводяться в Україні.
14.3. Здійснити заходи щодо проведення тижнів культури з метою ознайомлення з культурною спадщиною двох країн.
 
 
Мінкультури та туризму, Держтуризму
ІІ півріччя 2008 р
 
У квітні 2009 р. підписано Угоду про встановлення дружніх і побратимських зв’язків між містами Ялта і Шарм ель-Шейх. Угода передбачає обмін інформацією та досвідом у адмініструванні, розвитку промисловості, будівництві, транспорту і торгівлі, у сферах екології і раціональному використанні природних ресурсів, культури і мистецтва, освіти і охорони здоров’я.
Українські виконавці періодично беруть участь у Міжнародних культурних фестивалях, що відбуваються на території Єгипту, та інших культурних заходах. У жовтні 2009 р. на 21-ому Каїрському міжнародному фестивалі експериментальних театрів Україну представляв львівський театр «Воскресіння».
Впродовж року Каїрська опера надає можливість виступати з концертами театральним та музичним колективам з України.
Інтенсивним був обмін на рівні поїздок спортивних команд обох країн на різноманітні спортивні змагання. Єгипет з цією метою відвідала команда українських спортсменів для участі у змаганнях з водного поло. Протягом 2009 р. десятки українських тенісистів брали участь у змаганнях, які проводилися на теренах Єгипту.
 
Опрацьовується питання здійснення візиту єгипетської делегації на чолі з Губернатором провінції Південний Синай Мухаммадом Шуша до Ялти. 
 
На запрошення української сторони у грудні 2009 р. на ІХ Міжнародному фестивалі «Jazz-Bez» виступив єгипетський джаз-колектив «The Hot Potato Project».
 
Планується участь єгипетських джазових колективи «Mazaher» та «RaBesk Jazz» у Сьомому Міжнародному фестивалі «Флюгери Львова».
 
Україну відвідували єгипетські спортсмени. для участі у семінарі з ушу/гунфу, змаганнях з боксу з кікбоксингу.
15.
Молодіжна політика та спорт
Надавати сприяння співробітництву між спортивними відомствами та організаціями країн, обміну спортивними командами та відповідними публікаціями.
 
Мінсім’молодь-спорт
постійно
 
 
 
 
16.
Розвиток договірно-правової бази
Вжити заходів для прискорення підписання двосторонніх договорів:
МЗС, міністерства та відомства України
(за списком)
 
 
 
- Договір між Україною та Урядом АРЄ про правову допомогу та правові відносини у цивільних справах
 
Мін’юст
Угода парафована в Каїрі у грудні 2009 року заступником Міністра юстиції України В. Лутковською.
Єгипетська сторона під час парафування Угоди про правову допомогу і правові відносини в цивільних та комерційних справах у грудні 2009 року в Каїрі погодилась на візит Міністра юстиції АРЄ в Україну у травні-червні 2010 року з метою підписання документу
 
- Договір між Україною та Урядом АРЄ про співробітництво у сфері взаємної охорони секретної інформації
 
СБУ
 
Документ до ПУ в АРЄ не надходив
 
 
- Угода між Урядом України та Урядом АРЄ про безвізові поїздки власників дипломатичних, спеціальних та службових паспортів
 
МЗС
 
 
Угода готова до підписання
 
 
- Угода між Міністерством освіти і науки та Міністерством освіти та наукових досліджень АРЄ про співробітництво в галузі вищої освіти і науки
МОН
Угода на розгляді української сторони.
 
 
 
- Угода між Урядом України і Урядом АРЄ про співробітництво у митних справах
 
Держмитслужба
ПУ в АРЄ Нотою від 20.06.2010 запросило МЗС АРЄ офіційно підтвердити готовність Єгипетської сторони до підписання Угоди про співробітництво у митних справах та у сфері боротьби з митними порушеннями.
Міністерство міжнародного співробітництва АРЄ листом від 11.01.2010 повідомило про готовність Державної адміністрації митної служби АРЄ до підписання Угоди
 
- Угода між Урядом України і Урядом АРЄ про військово-технічне співробітництво
 
Мінпромполітики
Українська сторона Нотою ПУ в АРЄ від 14.01.2010 запропонувала Міністерству оборони АРЄ розглянути питання щодо підвищення рівня Угоди до міжурядового.
Єгипетська сторона опрацьовує українську пропозицію щодо підвищення статусу угоди, зокрема укладання міжурядового договору замість міжвідомчого меморандуму.

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Казахстан Канада Киргизстан Китай Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туреччина Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інше машинобудування Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Нетарифне регулювання Товари агропромислового комплексу Товари деревообробної промисловості Товари легкої промисловості Товари хімічної промисловості Товари чорної металургії Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки