Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Єгипет
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Міністерство закордонних справ України
«Міністерство закордонних справ України вбачає створений під егідою Міністерства економіки України веб-портал «Державна підтримка українського експорту» є дієвим інструментом висвітлення торговельного потенціалу нашої держави та просування вітчизняної продукції на світові ринки»

Украинские нефтепродукты
Загальна інформація про міжурядову комісію (Єгипет, Україна)  
Параметри: Міжурядова комісія, Економічне співробітництво, Товари чорної металургії, Інше машинобудування

 

Загальна інформація про міжурядову комісію (Єгипет, Україна)
 
Міжурядова Українсько-Єгипетська комісія по економічному та науково-технічному співробітництву (далі – Комісія) створена згідно з Угодою про торговельно-економічне та науково-технічне співробітництво між Урядом України та Урядом Арабської Республіки Єгипет від 1993 року.
 
За час існування Комісії відбулося п’ять спільних засідань Комісії:
 
·          Перше - у Києві в січні 1995 р.,
·          Друге - в Каїрі у травні 1996р.,
·          Третє – у травні 2001 р. у Києві,
·          Четверте – у березні 2003 р. в Каїрі,
·          П’яте – у травні 2008 року в м. Києві.
 
Традиційно основними напрямами співпраці є співробітництво в машинобудівній та металургійній сферах, тому у різні роки Українську частину Комісії очолював Міністр промислової політики. А саме, Міністр промислової політики України Гуреєв В. М., Голова Державного комітету промислової політики України Новицький В. С., Міністри промислової політики України М’ялиця А. К. та Шандра В.
 
Наразі Головою Української частини Комісії є Міністр промислової політики України В. С. Новицький (призначено дорученням Прем’єр-міністра України Ю. Тимошенко від 16.02.2008 № 702/2/1-08).
 
З Єгипетської сторони Комісію очолює Міністр міжнародного співробітництва Єгипту пані Файза Абулнага (головувала на 4-му та 5-ому засіданнях Комісії).
 
Відповідно до домовленостей в ході П’ятого спільного засідання Комісії, Шосте спільне засідання Комісії заплановано на ІІ півріччя 2009 року у м. Каїрі.
 
Довідково: Пропозиція Української сторони провести Шосте спільне засідання Комісії орієнтовно у жовтні, враховуючи вересень – місяць рамадан.
 
В рамках 5-го засідання Комісії було проведено Третє засідання Українсько-Єгипетської Ділової ради та спільний бізнес-форуму за участю провідних українських та єгипетських ділових кіл. (відповідальний за організацію та проведення – ТПП України).
 
Комісія розглядається сторонами, як один із дійових допоміжних механізмів активізації двосторонньої співпраці, що сприяє підтриманню двостороннього діалогу на міжурядовому рівні, визначенню перспективних напрямів та форм співпраці та координації реалізації українсько-єгипетських домовленостей, досягнутих на всіх рівнях двосторонніх контактів, у т. ч найвищому для реалізації взаємовигідних проектів, напрацюванню та вдосконаленню двосторонньої договірно-правової бази та реалізації положень чинних договорів тощо.
 
За сприяння Української частини комісії, станом на сьогодні між АРЄ і Україною підписано 48 міждержавних, міжурядових та міжвідомчих угод та протоколів, з яких 38 є чинними. Серед них економічного спрямування – Угода між Урядом України і Урядом АРЄ про економічне та науково-технічне співробітництво; про сприяння та взаємний захист інвестицій; Конвенція про уникнення подвійного оподаткування та інші.
 
В рамках Комісії обов’язково розглядаються питання найбільш актуальних напрямів співпраці у галузевому розрізі, з визначенням конкретних проектів та об’єктів співпраці, зокрема, співробітництво в паливно-енергетичній сфері, щодо розвідки, експлуатації нафтогазових родовищ в Єгипті компанією «Нафтогаз України», поставки відповідного машино технічного обладнання та устаткування, питання налагодження співробітництва у сфері ядерної енергетики та вугільній промисловості, зокрема, можливості експорту високоенергетичного вугілля та залучення інвестиційний ресурсів Єгипту до будівництва нових шахт з видобутку такого вугілля, питання співробітництва в аграрному секторі, освітянській сфері тощо.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інше машинобудування Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Нетарифне регулювання Товари агропромислового комплексу Товари деревообробної промисловості Товари легкої промисловості Товари хімічної промисловості Товари чорної металургії Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки