Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Марокко
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Міністерство регіонального розвитку та будівництва України
«Структура і функціональні можливості Інтернет-порталу державної підтримки українського експорту різнобічні і багатогранні та в майбутньому даний портал надасть всебічну підтримку просуванню українських товарів на зовнішніх ринках»

Украинские нефтепродукты
Загальна інформація про міжурядову комісію  
Параметри: Міжурядова комісія, Економічне співробітництво

 

 Загальна інформація про міжурядову комісію
 
На підтримку висунутої Міністром закордонних справ України А.Зленком (під час візиту до Марокко у грудні 2001 року) ідеї створення змішаної українсько-марокканської міжурядової комісії зі співробітництва, Міністерство закордонних справ і співробітництва (МЗСС) Марокко у січні 2002 року подало на розгляд української сторони проект відповідної Угоди.
 
Опрацьований Міністерством економіки та з питань європейської інтеграції України зустрічний проект Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Марокко про створення Міжурядової Українсько-Марокканської комісії з торговельно-економічного, науково-технічного та культурного співробітництва був переданий на розгляд МЗСС Марокко 22 січня 2003 року.  
 
У березні 2003 року МЗСС Марокко знову передало українській стороні доопрацьований з урахуванням пропозицій Мінекономіки України зустрічний проект Угоди про створення змішаної комісії зі співробітництва між Урядом Королівства Марокко та Урядом України.
 
03 травня 2006 року в рамках візиту до Марокко групи українських експертів відбулися переговори в МЗСС Марокко, за підсумками яких сторонами було остаточно погоджено та парафовано французький варіант проекту угоди між Урядом України та Урядом Королівства Марокко про створення Міжурядової комісії з питань торговельно-економічного, науково-технічного та культурного співробітництва.
 
В ході візиту Міністра закордонних справ і співробітництва Королівства Марокко М. Бенаісси 13 липня 2007 року було підписано Угоду про створення Міжурядової Українсько-Марокканської Комісії, що стало фундаментальною основою налагодження та розвитку двосторонніх відносин між Україною та Королівством Марокко. На даний час сторонами проводяться внутрішньодержавні процедури, необхідні для набуття Угодою чинності.
 
Під час підписання зазначеної Угоди сторонами було досягнуто домовленості провести Перше спільне засідання Комісії у квітні 2008 року у м. Рабаті. Однак, МЗС України листом від 18.02.2008 № 630/14-210-953 повідомив про перенесення марокканською стороною термінів проведення Першого спільного засідання Комісії орієнтовно на початок липня 2008 року. Пізніше за оперативною інформацією Посольства України в Марокко Марокканська сторона запропонувала перенести проведення 1-го спільного засідання Комісії 20-21 жовтня 2008 року в м. Рабаті.
 
Пропозиція Української сторони провести засідання в 19-21 листопада 2008 року в м. Рабаті. Зазначена пропозиція погоджена з Головою Української частини Комісії, Першим заступником Міністра економіки С. А. Романюком та направлена до МЗС України листом від 30.07.2008 № 114-21/152 з метою узгодження з марокканською стороною (попередня згода марокканської сторони отримана під час зустрічі Міністра економіки України Б. М. Данилишина з Послом Королівства Марокко в Україні А. Саубрі 28.07.2008).
 
Однак, у зв’язку з тим, що на сучасному етапі українська економіка перебуває під впливом наслідків світової фінансової кризи, одним із шляхів подолання негативних наслідків стало скорочення фінансування міжурядових заходів за бюджетною програмою КПКВК 1201030 «Забезпечення двостороннього співробітництва України з іноземними державами та міжнародними організаціями». Тому проведення Першого спільного засідання Комісії в запропонований термін виявилось неможливим у зв’язку з відсутністю фінансування.
 
На сьогодні сторонами погоджуються терміни проведення Першого спільного засідання Комісії 26-28 жовтня 2009 року в м. Рабаті.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Товари агропромислового комплексу Транспорт Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки