Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Сирія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Міністерство регіонального розвитку та будівництва України
«Структура і функціональні можливості Інтернет-порталу державної підтримки українського експорту різнобічні і багатогранні та в майбутньому даний портал надасть всебічну підтримку просуванню українських товарів на зовнішніх ринках»

Украинские нефтепродукты
Огляд інвестиційної сфери Сирії (січень – березень 2010 р.)  
Параметри: Інвестиції, ЗЕД, Економічне співробітництво, Економічні новини, Фінансові послуги

Русскоязычный заголовок: Обзор сферы инвестиций Сирии (январь – март 2010 г.)

Огляд інвестиційної сфери Сирії  (січень – березень 2010 р.) 

 
Тривала ізоляція Сирії від зовнішніх фінансових ринків, окрім відносно позитивних наслідків, призвела до дефіциту наявних інвестиційних ресурсів приватного капіталу та відповідно його залучення до реалізації інфраструктурних проектів в САР. На порядку денному стоїть питання створення інвестиційного фонду та випуску державних облігацій.
 
Зважаючи на це, урядом країни проводяться заходи з залучення зовнішніх інвестицій в економіку країни. Заслуговує на увагу, зокрема, візит до Сирії наприкінці 2009 року групи представників всесвітньо відомих хеджевих та інших фондів колективного інвестування, що відбувся за участю та ініціативою європейського бізнесмена сирійського походження Рафіка Саіда та впливового американського бізнесмена Бартона Біггса, керуючого партнера хеджевого фонду Traxis Partners. В рамках візиту делегація мала зустріч з Президентом САР Б. Асадом.

До згаданої групи бізнесменів були включені також представники Legg Mason Capital Management, Maverick Capital, Citygroup, Morgan Stanley, Temasek Holdings, Abu Dhabi Investment Authority, а також інші менш відомі приватні інвестиційні компанії.

За результатами проведених зустрічей, світові фінансисти дали позитивну оцінку перспективам залучення приватних капіталів в сирійську економіку, стан якої оцінений як перспективний. Особливу увагу було звернуто на зменшення долі державного сектору в основних промислових галузях.

Проведені переговори засвідчили перспективу подальшого поліпшення міжнародного іміджу Сирії, що надасть позитивний імпульс адміністрації США щодо пом’якшення санкцій відносно Сирії.

***
 
В рамках продовження діалогу зі світовими фінансовими інституціями 9.02.2010 року відбулись чергові переговори на рівні Голови Державного комітету планування САР А.Х. Лутфі та Голови департаменту Близького Сходу Європейського інвестиційного банку Х. Діженева щодо співробітника у сфері фінансування проектів розвитку інфраструктури в Сирії. Сторонами зазначений плідний та перспективний характер поточної роботи по багатьом напрямкам спільної діяльності.

***
 
3 - 4.03.2010 року у м. Дамаск під патронажем Президента Сирії Б. Ассада відбулась 13-та Міжнародна конференція арабських інвесторів та бізнесменів, в рамках якої проведені презентаційні заходи щодо інвестиційної привабливості Сирії та проведення переговорів з зацікавленими діловими кругами країн арабського світу.
 
В рамках форуму відбулось укладання угоди між Державним комітетом планування САР та Кувейтським фондом арабського економічного розвитку (KFAED) щодо надання кредиту об’ємом 51 млн.дол.США для фінансування проекту реконструкції та модернізації системи забезпечення питною водою м. Дамаска. Прем’єр-міністр Сирії Н. Отрі та генеральний директор KFAED Абдул Вахаб Аль Бадер констатували успішний розвиток співробітництва у багатьох галузях сирійської енергетики, зокрема в енергетичній сфері, іригації, агропромисловому розвитку, постачання питаної води, у т.ч. іригаційний проект в районі р. Тигр та будівництва водоводу з р. Євфрат.  

***
 
Gulf Finance House (GFH), Бахрейн оголосив про створення в Сирії свого ісламського інвестиційного банку Syria Finance House (SFH) з власним капіталом 239 млн. Євро. GFH профінансує 60% інвестицій до власного капіталу , 10% очікується з боку місцевих сирійських бізнесменів, решту планується запропонувати інвесторам через Дамаську фондову біржу.

Наразі в Сирії функціонують 13 приватних банківських установ та 6 державних банків, останні мають переважну кількість фондів.

***

Між Сирійською інвестиційною агенцією та GFH укладений меморандум про порозуміння щодо залучення фінансових ресурсів SFH до проектів економічного розвитку сирійських регіонів, зокрема, будівництва об’єктів енергетики та розробки родовищ фосфатів.   

 

 

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари легкої промисловості Товари хімічної промисловості Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки