Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Італія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Миколаївська обласна державна адміністрація
«Вважаємо, що сайт є зручним та інформаційно корисним для підприємств, які здійснюють зовнішню торгівлю, державних установ та інших користувачів»

Украинские нефтепродукты
Інвестиційне співробітництво між Україною та Італією. Двосторонні інвестиційні проекті (станом на 01.01.2010)  
Параметри: Інвестиції, ЗЕД, Економічне співробітництво

Русскоязычный заголовок: Инвестиционное сотрудничество между Украиной Италией. Двусторонние инвестиционные проекты (по состоянию на 01.01.2010)


Інвестиційне співробітництво між Україною та Італією. Двосторонні інвестиційні проекті (станом на 01.01.2010)



За даними Держкомстату України станом на 01.01.2010 року Італія інвестувала в економіку України
992,2 млн. дол. США, що складає 2,5 % від загального обсягу іноземних інвестицій. У порівнянні з попереднім роком зростання складає 8,5%. Серед 123 країн-інвесторів за обсягами інвестицій Італія, як і в минулому році, продовжує займати 11 місце.

За даними Держкомстату України на даний час зареєстровано 433 підприємства з італійським капіталом, які діють на території України та лише 3 підприємства з українським капіталом, які діють в Італії.

На сьогодні в Україні успішно працює італійський капітал (спільна модернізація Алчевського металургійного комбінату компанією Duferco та Індустріальною Спілкою Донбасу; реконструкція потужностей АТ “Азовсталь” спільним консорціумом, до складу якого входять італійська компанія Danieli та український концерн “АзовМаш”). Компанія Danieli та „Інтерпайп” здійснюють будівництво сталеплавильного комплексу в м. Дніпропетровськ; загальна вартість проекту складає близько 600 млн. дол. США.

На сучасному етапі відбувається створення дієвої інфраструктури українсько-італійських відносин у фінансово-банківській та страховій сферах. Так, провідна італійська страхова компанія Assicurazioni Generali володіє в Україні компаніями „Гарант-Авто” та  „Гарант-Лайф” ( нова назва „Дженералі Гарант” та „Дженералі Гарант страхування життя"). Італійська банківська група Uniсredit Group придбала 95% акцій українського банку. Капіталізацію Укрсоцбанку було оцінено в сумі 2,07 млрд. дол. США. У лютому 2008 року італійська банківська група IntesaSanPaolo придбала 100% акцій українського „Правексбанку” за 504 млн. євро.

У м. Івано-Франківськ відбулося відкриття лінії з виробництва побутової електротехніки компанії Antonio Merloni S.p.А. Загальна сума інвестицій складає близько 51 млн. євро. Починаючи з 2009 року завод має вийти на повну виробничу потужність (800–900 тис. пральних машин торгової марки Аrdo на рік).

У грудні 2008 року італійська
Gruppo Campari уклала договір про придбання 99% акцій ЗАТ "Одеський завод шампанських вин" загальною вартістю 12,6 млн євро. Операція передбачає придбання заводу в Одесі виробничою потужністю близько 15 млн пляшок на рік і портфель із понад 16 брендів преміального і масового цінових сегментів. 

В рамках підписаного в червні 2007 року Меморандуму про взаєморозуміння між НКАУ та італійською групою Finmeccanica проходить переговорний процес щодо налагодження промислового на науково-технічного співробітництва між українськими та італійськими підприємствами аерокосмічної галузі, зокрема найближчим часом заплановано проведення переговорів між компанією Thales Alenia Space та НВП „Хартрон-Аркос” та ДКБ „Південне” з метою обговорення проектів співробітництва в галузі виробництва супутникового навігаційного обладнання та мікро супутників.

У рамках виконання Плану заходів з реалізації домовленостей, досягнутих у ході VII спільного засідання Українсько-італійської Ради з питань торговельного, промислового та фінансового співробітництва розпочато співробітництво між Національною Комісією з регулювання в електроенергетиці України (НКРЕ) та Італійською Державною Адміністрацією з електроенергії та газу (AEEG) в рамках проекту Twinning у сфері газу. Зазначений проект спрямований на більшу інтеграцію українського ринку електроенергії та газу в європейський ринок та повністю фінансується Європейською Комісією в рамках проектів Twining.

Найбільшу взаємну зацікавленість в українських та італійських підприємців викликає співпраця в таких галузях як металургія та машинобудування, аерокосмічна, цивільне та промислове будівництво, банківська сфера, телекомунікації, агропромисловий комплекс, деревообробка та виробництво меблів, легка промисловість, виробництво будівельних матеріалів, транспортування енергоносіїв тощо.

У нижченаведеній таблиці надається інформація щодо перспективних проектів двосторонньої співпраці, які станом на сьогодні знаходяться у стадії опрацювання між зацікавленими сторонами. Наразі ведуться розрахунки щодо очікуваного обсягу інвестицій та економічної ефективності від реалізації зазначених проектів.
 

 

Перспективні проекти двосторонньої співпраці
 
Партнери в Україні
Партнери в Італії
1.
Спільне виробництво автобусів, обмін передовими технологіями, а також можлива участь українського виробника у тендерах на поставку автобусів різного класу для міських маршрутів та міжміського сполучення, а також автобусів туристичного класу.
Корпорація «Богдан»
Італійські компанії «Cacciamali S.r.l.» та
«Opere Generale S.p.A.»
2.
 
Спільне використання української наземної інфраструктури в рамках європейських навігаційних програм Галілео, Етнос та започаткування двостороннього виробництва окремих компонентів космічної техніки на базі українських підприємств
 
Українські підприємства аерокосмічної галузі
Група „Фінмекканіка”
 
3.
 
Створення спільних підприємств по виготовленню сільськогосподарської техніки, закупівлі та продажу сільськогосподарських машин
 
Українська Асоціація підприємств виробників та ремонтників
сільськогосподарської техніки
 
Національний Союз
виробників сільськогосподарської
техніки Італії UNACOMA
4.
 
Закупівля на пільгових умовах та виробництво на українських підприємствах установок і обладнання з переробки молока
 
Міністерство промислової політики України
 
Компанія «Pieralisi Group»
 
5.
 
Отримання грантів для реалізації проектів в енергетичній галузі, а саме, для покращення роботи очисних споруд та вироблення чистої води для потреб міста Одеси
 
Одеська обласна рада
 
Регіональний уряд Ломбардії
6.
 
Реалізація інвестиційного проекту з переробки біомаси для виробництва електроенергії
 
Міністерство промислової політики України
Компанія «VOMM»
 
7.
 
Співробітництво у сфері очисних споруд та реалізації інвестиційних проектів
 
Комунальне підприємство «Київводоканал»
 
Компанія «Pieralisi Group»
8.
 
Співробітництво у сфері проектування цивільних споруд та впровадження науково-дослідних розробок у галузі цивільного будівництва
 
Український зональний науково-дослідний та проектний інститут по цивільному будівництву ВАТ  «КиївЗНДШЕП»
 
Група італійських підприємств у сфері проектування цивільних споруд та впровадження науково-дослідних розробок у галузі цивільного будівництва.
9.
 
Співпраця у сфері дослідження та використання космічного простору в мирних цілях
 
Національне Космічне Агентство України НКАУ
 Італійське Космічне Агентство ASI


Динаміка італійських інвестицій в економіку України за даними Держкомстату України наведена у таблиці (млн. дол. США).
 

 
Станом на 1 січня відповідного року
 
 
01.01.2005
 
01.01.2006
 
01.01.2007
 
01.01.2008
 
01.01.2009
 
01.01.2010
 
Сума інвестицій
 
 
106,1
 
117,4
 
132,9
 
150,4
 
914,3
 
992,2

 
 
Шлях до збільшення італійських інвестицій в українську економіку полягає, передусім, у створенні зацікавленості для італійських компаній у спільних підприємствах в Україні за рахунок реалізації промислових та інвестиційних проектів, які стали б важливими індикаторами якісного рівня співробітництва, надаючи позитивні приклади можливості започаткування взаємовигідного співробітництва. 
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Будівництво Вироби з чорних та інших некоштовних металів Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Нетарифне регулювання Товари агропромислового комплексу Товари кольорової металургії Товари легкої промисловості Товари чорної металургії Транспортно-експедиційні послуги Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки