Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Іспанія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Херсонська Торгово-промислова палата
«Переконані, що Портал дозволить створити надійну інформаційну базу для діяльності вітчизняних експортерів та надасть їм всебічну підтримку з боку держави.
Ми впевнені, цей ресурс сприятиме популяризації України серед світової спільноти в якості надійного та стабільного торговельного партнера, поширенню конкурентоспроможної продукції українського виробництва на зовнішні ринки, а також створенню позитивного іміджу нашої країни у межах світового інформаційного простору»

Украинские нефтепродукты
Огляд іспанських новин з економічних питань (09-12.08.2010)  
Параметри: Макроекономічні показники, Товари агропромислового комплексу, Будівництво

 

Русскоязычный заголовок: Обзор испанских новостей по экономическим вопросам (09-12.08.2010)  

Огляд іспанських новин з економічних питань (09-12.08.2010)
 
 
09.08.10, (EL PAÍS 15, LA RAZÓN 35)

Поганий врожай сприяє зростанню цін на зернові культури в Іспанії.

Так, протягом останніх тижнів закупівельні ціни суттєво зросли у зв'язку із зменшенням врожаю та пропозицій імпортних зернових культур на ринку Іспанії. Крім цього, Росія заявила про обмеження обсягів експорту зерна у зв'язку із засухою та пожежами.

На зростання вартості вплинуло зменшення обсягів реалізації зернових транснаціональними компаніями, які очікують збільшення їх вартості, стабільний попит тваринницького сектору Іспанії на зерно та обмеженість обсягів кредитування операторів зернового ринку.

Окремі ЗМІ повідомляють про можливість суттєвого зростання цін на зернові культури до рівня 2007р., коли відбувалися спекуляції на ринку ф'ючерсів, хоча на сьогодні даних щодо підтвердження таких тенденцій ще немає.

Іспанські компанії не відіграють суттєвої ролі у виробництві зернових. За даними уряду та представників сільськогосподарського сектору, на сьогодні, прогнозні обсяги продажів озимого зерна в Іспанії (пшениця, ячмінь, овес та жито) складають 14-15 млн. т, що на 13-15% більше, ніж врожай минулого року, але менше рекордних показників врожаю в 20 млн. т. Врожайність зернових культур виявилася меншою за прогнози у зв'язку з поганими кліматичними умовами.

На ячмінь ціни в зонах виробництва вже перевищили 145 євро за тонну у порівнянні з 120 євро ще декілька тижнів тому. Фуражна пшениця котирується по 160 євро/т, а ціна на кукурудзу вже перевищила 210 євро/т.


10.08.10, EL PAÍS 6/EL MUNDO 26/ABC 1,30,31/EL PERIÓDICO 26/LA VANGUARDIA 40/PÚBLICO 16/CINCO DÍAS 27/EL ECONOMISTA 1,24

За прогнозом іспанського банку BBVA ВВП країни зменшиться ц.р. на 0,6%, а в 2011р. зросте лише на 0,7%, що загалом відповідає передбаченням Банку Іспанії. Прогнозоване падіння ВВП у ц.р. пояснюється зростанням ставок ПДВ, урядовими заходами із скорочення бюджетних видатків та волатильністю ринків.

Експерти BBVA вважають адекватними заходи Уряду Іспанії з фіскальної консолідації та зменшення бюджетного дефіциту, хоча налаштовані більш песимістично щодо економічних прогнозів розвитку Іспанії на 2010-2011р.р.

Так, представники банку BBVA вважають, що в 2010р. бюджетний дефіцит в Іспанії становитиме 9,6% ВВП (урядовий прогноз – 9,3%), а в 2011р. – 6,6% (урядовий – 6%). Водночас зазначається, що економічні прогнози на середньострокову перспективу виявилися кращими, ніж передбачалося декілька місяців тому.

У зв'язку з цим, банківські експерти вважають, що завдяки останнім урядовим заходам економіку Іспанії вдасться вивести на тренд зростання та досягти створення робочих місць вже у 2011р., зокрема, через реформування ринку праці.

На думку BBVA, з метою підвищення ефективності фіскальної системі урядові Іспанії потрібно вивчати можливість подальшого збільшення непрямого та зменшення прямого оподаткування.


11.08.10, ABC

Обсяги продажів житла в Іспанії за результатами червня ц.р. збільшились на 7%, що є нижчим за відповідний показник двох попередніх місяців (11,9 та 17,6% відповідно).

Загалом, за інформацією Національного інституту статистики Іспанії за 6 місяців ц.р. реалізація житла в країні зросла на 10,7%. У порівнянні до аналогічного періоду минулого року, в розрізі структури продажів обсяги реалізованого житла на вторинному ринку Іспанії склали 51,9% та зросли на 17,1%, а на первинному – зменшились на 2,1%. Натомість продажі соціального житла зросли на 9,8%.

Згідно з показником цін на нерухомість, який розраховуються іспанською оціночною компанією "Tinsa" у липні 2010р. загальна вартість об'єктів житлової нерухомості в Іспанії зменшилась на 4,3%, а найбільше її падіння спостерігалося в столиці та великих іспанських містах.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Росiя Румунія Саудівська Аравія Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Географічне розташування Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Нетарифне регулювання Товари агропромислового комплексу Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки