Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Іспанія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Міністерство закордонних справ України
«Міністерство закордонних справ України вбачає створений під егідою Міністерства економіки України веб-портал «Державна підтримка українського експорту» є дієвим інструментом висвітлення торговельного потенціалу нашої держави та просування вітчизняної продукції на світові ринки»

Украинские нефтепродукты
Огляд іспанських ЗМІ з економічних питань (станом на 22.04.2010)  
Параметри: Економічні новини

Русскоязычный заголовок: Обзор испанских СМИ по экономическим вопросам (по состоянию на 22.04.2010)

Огляд іспанських ЗМІ з економічних питань (станом на 22.04.2010)
 
(за період з 19.04.10 по 22.04.10)
 
19.04.10, ELPAÍS 24 y 25
Згідно оприлюдненого плану, протягом 2009-2013р.р. Уряд Іспанії передбачає скоротити на 4% видатки на утримання персоналу (біля 5 млрд. євро).
Зокрема, передбачається уповільнення заробітної плати та зменшення кількості робочих місць непрямим шляхом (будуть заповнюватись лише 10% вакансій).
Водночас таке скорочення не торкнеться медицини та освіти, сфери послуг по догляду за залежними особами, що відноситься до компетенції урядів іспанських автономних областей та місцевих об'єднань з населенням менше 5 тис. осіб.
Скорочення видатків на персонал є складним завданням для Уряду Іспанії, адже ¾ всіх державних працівників працюють на рівні автономій та муніципалітетів
 
EL PAÍS 32/EL MUNDO 39/ABC 41/LA VANGUARDIA 60/LA RAZÓN 46/EL PERIÓDICO 46/PÚBLICO 1,26/CINCO DÍAS 35/EL ECONOMISTA 33
За інформацією Міністерства житла Іспанії у І кв. 2010р. його вартість в Іспанії продовжувала знижуватися, хоча і меншими темпами, ніж раніше.
Так, середня ринкова вартість житла в Іспанії в І кв. ц.р. склала 1.865,7 євро/кв. м, або на 4,7% менше, ніж за аналогічний період 2009р., що відповідає показнику 10 річної давнини (2005р.).
Водночас вартість соціально захищеного житла в Іспанії за останні 12 місяців зросла на 1,9%, до 1.133,4 євро/кв. м.
 
21.04.10 EL PAÍS 23/EL MUNDO 1, 38/ABC 1 38, 39/EL PERIÓDICO 49/LA VANGUARDIA64/PÚBLICO 30/CINCO DÍAS 1, 3/EL ECONOMISTA 7/AGENCIAS
Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) 20.04.10 відкликала ліцензію на продаж авіаквитків у іспанської компанії "Viajes Marsans", яка належить президенту Іспанської конфедерації підприємницьких організацій "СЕОЕ" Х.Феррану та його партнеру Г.Паскуалю.
Асоціація прийняла відповідне рішення після складнощів протягом останніх двох місяців із отримання платежів від згаданого туристичного агентства та вимагає від "ViajesMarsans" надання авалю в сумі 20 млн. євро для поновлення діяльності.
Представники іспанської підприємницької групи Marsansбули здивовані таким рішенням та зазначають, що завжди вчасно здійснювали відповідні платежі. При цьому адвокати компанії вже готують "багатомільйонний" позов проти IATA, у т.ч. через погіршення ділової репутації підприємства.
З іншого боку 20.04.10 комерційний арбітраж №8 Мадриду оголосив про добровільні збори кредиторів авіакомпанії "AirComet", яка також належить згаданим іспанським підприємцям, та визначив заборгованість компанії в 310,4 млн. євро, що вдвічі більше, ніж оприлюднювалося раніше. Із судової ухвали зрозуміло, що авіакомпанія, скоріш за все, не зможе розрахуватися по своїм боргам.
 
21.04.10
Спільне українсько-американське підприємство "Вестрон" (Харків) досягло домовленостей щодо модернізації програмної системи іспанської АЕС "Аско" (пров. Таррагона, Каталонія).
Зокрема, підприємством підписано контракт з американською компанією "Westinghouse" на виконання серії робіт з модернізації центральної програмної системи реакторів 1 та 2 іспанської АЕС.
Харківське підприємство "Вестрон" відповідатиме за розробку функціонального програмного дизайну, програмування та тестування програмного забезпечення, адміністрування, аналіз надійності програмно-технічних комплексів, його інтегрування в систему АЕС, а також братиме участь в приймальних випробуваннях.
Передбачається, що відповідні роботу будуть виконані компанією "Вестрон" протягом 2011-2012р.р. (бюджет проекту на разі не оприлюднюється).
 
22.04.10, EL PAÍS 24/EL MUNDO 38/ABC 1,32,33/EL PERIÓDICO 52/LA VANGUARDIA 1,71/LA RAZÓN 1,56,57/PÚBLICO 26,27/CINCO DÍAS 1,36/EL ECONOMISTA 1,36,37
За останніми прогнозами МВФ, Іспанія за результатами 2010р. перебуватиме серед 18 із 186 країн-членів Фонду, які демонструватимуть негативні показники ВВП.
Зокрема, МВФ передбачає зменшення ВВП Іспанії на 0,4% ц.р., що краще, ніж попередні прогнози, оприлюднені установою в січні.
Крім цього Іспанія очолює перелік країн, які мають найвищі показники безробіття (19,4%), що на 0,6 в.п. більше, ніж Ірландія, яка перебуває на другому місці. Водночас у 2011р. безробіття в Іспанії трохи зменшиться (до 18,7%), а зростання ВВП становитиме 0,9%, що є найнижчим показником серед розвинутих країн світу.
Місцеві ЗМІ відмічають, що Іспанія відстає за показниками світового економічного зростання та перебуває поруч з такими "повільними" країнами як Греція, Португалія, Гаїті, Ірландія, Ісландія, Венесуела, Латвія та Литва.
За прогнозами МВФ бюджетний дефіцит в Іспанії складатиме 5,3% у 2010р. та 5,1% в 2011р.
Основними заходами з його подолання МВФ називає скорочення непродуктивних державних видатків та збільшення пенсійного віку відповідно до очікуваної тривалості життя в країні.
Другий Віце-прем'єр-міністр, міністр економіки та фінансів Іспанії Е.Сальгадо відмітила, що прогноз МВФ загалом наближається до передбачень Уряду Іспанії.
Оновлений прогноз МВФ свідчить про краще економічне відновлення Іспанії, ніж очікувалося раніше

 

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Бельгія Білорусь Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Китай Кувейт Литва Ліван Лівія Македонія Марокко Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Сенегал Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Географічне розташування Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Нетарифне регулювання Товари агропромислового комплексу Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки