Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Польща
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Запорізька обласна державна адміністрація
«Структура та можливості створеного Вами інформаційного порталу, на наш погляд, цілком відповідають завданням державної політики з розвитку експорту та будуть корисні як підприємствам, так і фізичним особам»

Украинские нефтепродукты
Соціально-економічна ситуація в Республіці Польща (станом на 05.11.2009)  
Параметри: Макроекономічні показники, Економічне співробітництво, Економічні новини, Фінансові послуги

 

Соціально-економічна ситуація в Республіці Польща (23 жовтня – 05 листопада 2009 р.)
 
(За даними польської преси)
 
 
Придбання помешкань у Польщі без участі банківського кредиту
 
За результатами досліджень експертів фірми «Reas» понад половину інвестицій, призначених для придбання помешкань на період з вересня 2008 р., девелопери реалізують без участі банківського кредиту.

Експерти перевірили 208 проектів на купівлю помешкань у Варшаві, Кракові, Вроцлаві, Гданську, Гдині, Сопоті, Познані і Лодзі, з яких виявилось, що половина реалізованих проектів (53%, тобто 110 наявних інвестиційних проектів) виконуються без кредитної банківської підтримки. Натомість, 47% проектів, а це 98 інвестиційних проектів, мають банківську підтримку.

За результатами аналізу експертної фірми «Reas» випливає, що лідером серед банків, з огляду на кількість запропонованих банківських кредитів, виступає польський банк PKOBP, який кредитує 48% інвестицій. Друге місце займає банк BZWBK, який запропонував вдвічі менше кредитів (15%) у порівнянні із PKOBP. Чергові місця зайняли банки
Pekao SA (8%), Kredyt Bank (4%), BRE Bank Hipoteczny (4%).
 
 
У 2010 р. рівень державного боргу РП перевищуватиме допустиму норму
 
На думку експертів, у 2010 р. рівень державного боргу РП перевищуватиме допустиму норму, яку передбачає польське законодавство, а саме, 55% ВВП РП. Польська опозиція уряду РП готова підтримати зміни у польському законодавстві, але за умови проведення спеціальних фіскальних реформ.

Міністерство фінансів РП підготує на найближчі два роки пакет дій, який допоможе утримати державну заборгованість на рівні не вище 55% ВВП РП. Йдеться про необхідність замороження рівня державного дефіциту, замороження підвищення рівня заробітних плат для бюджетників, а також розміру пенсій.

На думку представників урядової партії «Громадянська платформа», різке обмеження рівня витрат може сповільнити економічний ріст Польщі. За попередніми обрахунками, уряд РП оцінює державну заборгованість по відношенню до ВВП РП на рівні 54,7%. Натомість, за даними Європейської Комісії, заборгованість Польщі сягатиме 59,7% ВВП РП
 
 
 
Фонд держмайна РП розпочав процедуру продажу 85% капіталу гірничого підприємства «Ремаг»
 
Решту 15% акцій підприємства можуть безплатно придбати працівники підприємства. Термін подачі попередніх пропозицій закінчується 22 грудня 2009 р. о 14:00 год. за польським часом.

Процес приватизації підприємства відбувається у ході переговорів. Предмет переговорів – ціна за пакет акцій, програма розвитку підприємства, яка охоплює зобов’язання щодо підвищення капіталу, а також інші інвестиційні зобов’язання з питань охорони навколишнього середовища та захисту інтересів працівників.   
 
 
За результатами жовтня ц.р. рівень річної інфляції знизився з 3,4% до рівня 3,1% у порівнянні до попереднього місяця
 
За даними Міністерства фінансів РП, за результатами жовтня ц.р. рівень річної інфляції знизився з 3,4% до рівня 3,1% у порівнянні до попереднього місяця. Натомість, більшість економістів прогнозували, що рівень інфляції у жовтні ц.р. складе 3,2 – 3,3%.

На думку Міністерства фінансів РП, зниження рівня інфляції можна пояснити повільнішим зростанням споживчих цін у порівнянні з минулим роком, а також повільнішим зниженням рівня цін на пальне (на 2%).

Експерти вважають, що плани Ради грошової політики РП щодо досягнення інфляції на рівні 2,5% стануть реальними лише у другій половині наступного року. На думку економістів Банку національної економіки РП (Bank Gospodarstwa Krajowego), кон’юнктура Польщі буде ефективнішою з огляду на помітне покращення економічної ситуації в Німеччині, головного торгівельного партнера Польщі.
 
 
Цінні папери польського банку PKOBP з’явились на Варшавській біржі цінних паперів
 
Так, з 7 по 20 жовтня банк продав 250 млн. акцій по ціні 20,5 злотих за одну акцію (7,3 дол. США). Таким чином, банк здобув 5, 125 млрд. злотих (1,830 млрд. дол. США).

Щодо купівлі виставлених нових акцій банку, інвестори подали понад 67,7 тис. запитів на 247,9 млн. акцій, а це означає, що інвестори використали, таким чином, 99,16% прав щодо купівлі акцій.

Решта 2,1 млн. акцій були передані інвесторам, які подали додаткові заявки на купівлю акцій.
 
 
Мазовецьке воєводство з центром у м. Варшава займає перше місце з огляду на економічний розвиток
 
За даними Головного статистичного управління РП, з 2000 р. Мазовецьке воєводство з центром у м. Варшава займає перше місце з огляду на економічний розвиток у порівнянні з іншими польськими воєводствами, а отже стало багатшим на 2/3 у порівнянні із Західнопоморським воєводством, яке підвищило свої показники доходів лише на 40%.

Так, у Мазовецькому воєводстві на одного мешканця припадає 49,4 тис. злотих національного доходу (17,6 тис. дол. США), що становить близько 85% середнього показника ЄС.     


 
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації PR та реклама Будівництво Валюта Вироби з чорних та інших некоштовних металів Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари кольорової металургії Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари целюлозно-паперової промисловості та друкована продукція Товари чорної металургії Транспорт Транспортне машинобудування Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки