Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Ліван
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Запорізька обласна державна адміністрація
«Структура та можливості створеного Вами інформаційного порталу, на наш погляд, цілком відповідають завданням державної політики з розвитку експорту та будуть корисні як підприємствам, так і фізичним особам»

Украинские нефтепродукты
Основні економічні події в Лівані (2 квартал 2009 р.)  
Параметри: Валюта, Економічні новини, Туризм

 

Основні економічні події в Лівані (2 квартал 2009 р.)
 
 
Стосовно бюджетного дефіциту Лівану за 1 квартал 2009 року
 
За  інформацією ліванської газети „DailyStar„  від 12 травня 2009 року міністерство фінансів країни заявило, що бюджетний дефіцит країни за перший квартал поточного року досяг 1,6 млрд. дол. США. Це на 26,49% більше ніж за такий же період минулого року. Дефіцит державної компанії „ ElectriciteduLiban „ на кінець березня 2009 року досяг 397 млн. дол. США.
 
Доходи ліванського уряду за 1 квартал 2009 року досягли 3,03 млрд. дол. США, збільшившись порівняно з таким же періодом минулого року на 35,5%. 
 
За інформацією міністерства фінансів головна причина великих виплат уряду пов’язана з діяльністю державної компанії „ ElectriciteduLiban „.
 
За оцінками експертів економічні реформи зможе розпочати лише новий ліванський уряд, який буде сформований після парламентських виборів 7 червня ц.р. Міністри від опозиції також не підтримали проект бюджету країни на 2009 рік, чекаючи результатів виборів.
 
 
Щодо вступу Лівану до СОТ
 
23 квітня 2009 року, виступаючи на прес-конференції організованій американо-ліванською Торговою палатою, міністр економіки та торгівлі Лівану Мохамад Сафаді заявив, що вступ Лівану до Світової організації торгівлі очікується в 2010 році.
 
За його словами, є країни, які виступають проти вступу Лівану до СОТ, які конкретно він не назвав. Сафаді підтвердив, що цей шлях не легкий і країна повинна ще багато попрацювати над своїм законодавством.
 
Ліванський міністр економіки та торгівлі сказав, що Ліван уже має певний досвід в цьому напрямку, тому що у нього вже підписані угоди щодо вільної торгівлі з арабськими країнами. Він пояснив, що вступ до СОТ не означає, що Ліван повинен повністю відкрити свої кордони для імпорту. У кожної країни своя економіка і свої особливості, тому Ліван буде сам вирішувати, що для нього добре, а що ні. М. Сафаді підтвердив, що ці переговори займуть багато часу, так як необхідно погодити кожний пункт стосовно імпорту та експорту продукції. Він погодився з тим, що в Лівані є корупція, але зараз вона зведена до мінімально низького рівня.
 
 
Щодо зміцнення національної валюти Лівану
 
За  інформацією ліванської газети „DailyStar„  від 6 травня 2009 року Губернатор Центрального банку Лівану Ріад Саламе заявив, що в 2009 році очікується зміцнення ліванської національної валюти (ліванський фунт або ліра). На його думку, це дасть можливість понизити розмір банківських кредитів на 2,25%. Зараз середня процентна ставка для приватного кредиту в ліванській валюті складає від 10,5% до 11%. Зниження кредитної ставки дасть змогу збільшити кількість кредитів, що в свою чергу буде стимулювати національну економіку.
 
Зі слів Р.Саламе, ліванський приватний сектор та промисловці вже давно просили Центральний банк країни зменшити процентні ставки по кредитам, щоб стимулювати виробничий сектор. Ліван одна з небагатьох країн світу, яким вдалося вникнути негативних наслідків світової фінансової кризи. В період між 1994 та 2002 роками Центральний банк Лівану провів реформи в фінансовому секторі, зменшивши кількість банків шляхом їх злиття та цим самим захистив кошти вкладників банків.
 
Центральний банк країни в 2008 році купив близько 8 млрд. дол. США, за перший квартал 2009 року було куплено 3 млрд. дол. США і цим самим зменшено процент доларизації з 77% до 67%. Окрім цього Центральний банк Лівану має більше ніж 9 млн. унцій золотого запасу і по цьому показнику лідирує серед країн Близького Сходу. Ці запаси можуть бути потрачені лише на захист ліванської валюти.
 
 
Щодо туристичної  галузі  Лівану в 2009 році
 
За даними економічної групи ліванського банку Byblos, які були опубліковані в квітні місяці 2009 року в місцевій газеті „DailyStar„, Світова організація туризму та подорожей (WTTC) оцінила вклад туристичної галузі Лівану в економіку своєї країни в 2009 році в розмірі 2,59   млрд. дол. США. Це буде еквівалентом 9,3% валового внутрішнього продукту країни.
 
За даними WTTC туристична галузь Лівану в проміжку між 2010 та 2019 роками буде зростати щорічно на 3%.
 
По вкладу туристичної галузі у валовий внутрішній продукт країни Ліван
займає 19 місце серед 181 країни світу.
 
На кінець 2019 року очікується, що туристична галузь Лівану буде вносити в економіку своєї країни 14,2 млрд. дол. США або 25,7% валового внутрішнього продукту.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Марокко Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Населення Національна символіка Святкові дні Товари агропромислового комплексу Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки