Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Казахстан
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
УКРАВТОПРОМ, Асоціація автовиробників України
«Асоціація підтримує створення порталу вітчизняних експортерів у мережі Інтернет, що безумовно буде сприяти поширенню конкурентоспроможної продукції українського виробництва на міжнародній арені»

Украинские нефтепродукты
Огляд зовнішньоекономічних подій в Республіці Казахстан (листопад 2009 р.)  
Параметри: Митно-тарифне регулювання, Законодавство у сфері ЗЕД, ЗЕД, Макроекономічні показники, Економічне співробітництво, Економічні новини, Товари агропромислового комплексу, Енергоносії, Інше машинобудування

Огляд зовнішньоекономічних подій в Республіці Казахстан у листопаді  2009 р.


5 листопада

Проект Європейського Союзу (ЄС) «Розвиток центрів сертифікації обладнання для перевезення швидкопсувних продуктів у Центральній Азії» успішно завершив свою дворічну роботу. У Казахстані, Узбекистані, Таджикистані та Киргизстані були створені чотири спеціалізованих центри із сертифікації та перевірки транспортних засобів, організовано семінари для місцевої влади.
 

8 листопада

Відбувся візит Президента РК Н.Назарбаєва до Італії. На казахстансько-італійському бізнес-форумі, що відбувся в рамках візиту, були підписані документи загальною вартістю 1 млрд. доларів США.
 

9 листопада

Уряд Казахстану планує скасувати навесні 2010 року ліцензування експорту зерна, повідомив Міністр сільського господарства РК Акилбек Курішбаєв.
 
***
Білорусь запропонувала Казахстану 37 інвестиційних проектів, спрямованих на розвиток несировинного сектора економіки РК.
 

***
Казахстан має намір поставити до Китаю у 2010 році три мільйони тонн зерна, повідомив міністр сільського господарства Акилбек Курішбаєв.
 
***
Казахстан має намір узяти в оренду російські вагони-зерновози, щоб забезпечити своєчасну реалізацію планів щодо експорту казахстанського зерна, повідомив глава держхолдингу «КазАгро» Асилжан Мамитбеков.
 
***
Експортний потенціал Казахстану з зерна у 2009-2010 маркетинговому році оцінюється мінімум у 10 мільйонів тонн, заявив міністр сільського господарства Казахстану Акилбек Курішбаєв.
 

10 листопада

Китай готовий поставляти вантажні електровози для залізниць Казахстану. Дана пропозиція надійшла від заступника генерального директора компанії Сяо Гаохуа в ході переговорів, проведених між представниками АТ «Локомотив» і китайськими партнерами, повідомляє
прес-служба АТ «Локомотив».
 
***
Китайська зернова компанія Jilin Grain Group Co. Ltd. підписала меморандум про взаєморозуміння з Міністерствами індустрії і торгівлі та сільського господарства Республіки Казахстан по спільну реалізацію проекту з виробництва 5 мільйонів тонн сої на території Казахстану.
 

11 листопада

Підписано Угоду між урядом Республіки Казахстан і урядом Республіки Словенія про міжнародні перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом. Дана угода передбачає здійснення перевезень пасажирів і вантажів автотранспортом між двома країнами на дозвільній основі.

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв запросив словенський бізнес до участі в проектах у рамках реалізації стратегії індустріалізації республіки, розрахованої до 2020 року. «Особливо ми хочемо, щоб до нас прийшли словенські фармацевти, будівельники, особливо дорожні, зацікавлені в розвитку співробітництва в сфері машинобудування й інформаційних технологій», - уточнив Н.Назарбаєв.
 

16 листопада

Міністр індустрії і торгівлі РК Асет Ісекешев зустрівся з керівництвом великого турецького холдингу «Кібар» на чолі з головою правління Алі Кібаром. Головною темою зустрічі стало обговорення можливостей співробітництва в сфері металургії.
 
***
Асоціація європейських підприємців (BUSINESSEUROPE) направила лист на ім'я єврокомісара з торгівлі Кетрін Ештон із проханням довести до російської сторони на самміті Росія-Євросоюз стурбованість з приводу вступу в силу 1 січня 2010 року єдиного митного тарифу в рамках Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану. Асоціація стурбована, зокрема, тим, що мита в рамках єдиного митного тарифу будуть вище нині діючих.
 

17 листопада

Прем'єр-міністр Казахстану Карім Масімов запропонував викупити в Росії торговельну мережу для реалізації казахстанської сільгосппродукції.
 
***
Обсяг торгово-економічного співробітництва РФ і Казахстану знизився на 41% за вісім місяців 2009 року, заявив глава МЗС Казахстану Канат Саудабаєв.
 
***
Прем'єр-Міністр Республіки Казахстан Карім Масімов обговорив з делегацією Турецької Республіки на чолі з державним міністром Фаруком Челіком питання розвитку двостороннього співробітництва в торгово-економічній і культурно-гуманітарній сферах.
 

20 листопада

Прем'єр-Міністр РК Карім Масімов взяв участь у засіданні Ради глав урядів СНД. У ході візиту в Україну К. Масімов провів переговори з Прем'єр-Міністром України Ю.Тимошенко. Крім того, у другій половині дня в присутності К. Масімова і Глави уряду Росії В. Путіна відбулося підписання двосторонніх документів.
 
***

Росія і Казахстан домовилися про нові умови транзиту нафти. Відповідний документ був підписаний главою Міненерго РФ С.Шматко та Міністром енергетики і мінеральних ресурсів Казахстану С.Минбаєвим. Росія і Казахстан також домовилися про взаємовигідні тарифні умови перевезення вантажів. Угоду про створення сприятливих тарифних умов для перевезення казахстанських вантажів по території РФ і російських - по території Казахстану було підписано між міністерствами транспорту двох країн.
 
***
Російська автомобільна компанія "Солерс" і казахстанська "АзіАвто" підписали меморандум про наміри щодо створення спільного виробництва на території Казахстану. Компанія володіє виробничими площадками, на яких випускаються російські позашляховики УАЗ, корейські - Ssang Yong, легкові та комерційні автомобілі FIAT, японські вантажівки ISUZU, а також бензинові і дизельні двигуни ЗМЗ.
 

27 листопада

Глави держав Казахстану, Росії і Білорусі підписали протоколи, що регулюють діяльність країн у рамках Митного союзу. Це 4 протоколи: "про єдиний порядок застосування тарифних преференцій, надання тарифних пільг і застосування тарифних квот, а також застосування у виняткових випадках ставок відмінних від ставок ЄТТ (Єдиного митного тарифу)".


 

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Гвінея Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Інші послуги Каміння, скло, кераміка Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мультігалузевий захід Населення Нетарифне регулювання Страхування Товари агропромислового комплексу Товари деревообробної промисловості Товари кольорової металургії Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари чорної металургії Точне машинобудування Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки