Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Італія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
УКРАВТОПРОМ, Асоціація автовиробників України
«Асоціація підтримує створення порталу вітчизняних експортерів у мережі Інтернет, що безумовно буде сприяти поширенню конкурентоспроможної продукції українського виробництва на міжнародній арені»

Украинские нефтепродукты
Стан торговельно-економічних відносин між Україною та Італією (2007-2008 рр.)  
Параметри: ЗЕД, Економічне співробітництво

Стан торговельно-економічних відносин між Україною та Італією (2007-2008 рр.)

 
Упродовж останніх років Італія стабільно посідає місце одного з провідних торговельно-економічних партнерів України серед країн Європейського Союзу та світу (Італія займає трете місце серед європейських країн-торговельних партнерів України, поступаючись Німеччині та Польщі).
 
Україна, в свою чергу, протягом останніх років посідає друге місце за обсягом товарообігу Італії з країнами СНД, поступаючись Російській Федерації.
 
Аналіз структури українського експорту до Італії свідчить, що серед головних експортних позицій переважає сировина, зокрема метали та вироби з них, мінеральні продукти, зернові культури, жири та олія тваринного та рослинного походження.
 
Структуру українського імпорту з Італії визначають 6 основних товарних позицій, а саме: механічне обладнання, меблі, енергетичні матеріали, продукція легкої промисловості, взуття, електрообладнання.
 
Аналізуючи стан розвитку двосторонньої українсько-італійської торгівлі варто зазначити, що останнім часом при загальному збільшенні обсягів двостороннього товарообігу темпи зростання українського імпорту дещо випереджають темпи зростання українського експорту. Це, перш за все, може обумовлюватися прийняттям нашою країною відповідного законодавства в рамках вступу в СОТ, що передбачає зменшення торговельних бар’єрів та „відкриття” внутрішнього ринку для іноземних товарів та послуг.
 
На думку аналітиків, у найближчій перспективі в структурі двосторонньої торгівлі між Україною та Італію зберігатимуться окреслені тенденції з незначними коливаннями в плані експорту-імпорту за окремими товарними групами. У той же час, в умовах світової фінансово-економічної кризи, спаду виробництва як в Україні, так і в Італії не виключена можливість негативного впливу зазначених тенденцій на обсяги експортно-імпортних операцій за окремими видами продукції у двосторонній торгівлі.
 
На сьогодні в Україні успішно працює італійський капітал (спільна модернізація Алчевського металургійного комбінату компанією Duferco та Індустріальною Спілкою Донбасу; реконструкція потужностей АТ “Азовсталь” спільним консорціумом, до складу якого входять італійська компанія Danieli та український концерн “АзовМаш”). Компанія Danieli та „Інтерпайп” здійснюють будівництво сталеплавильного комплексу в м. Дніпропетровськ; загальна вартість проекту складає близько 600 млн. дол. США.
 
На сучасному етапі відбувається створення дієвої інфраструктури українсько-італійських відносин у фінансово-банківській та страховій сферах. Так, провідна італійська страхова компанія Assicurazioni Generali володіє в Україні компаніями „Гарант-Авто” та „Гарант-Лайф” ( нова назва „Дженералі Гарант” та „Дженералі Гарант страхування життя"). Італійська банківська група Uniсredit Group придбала 95% акцій українського банку. Капіталізацію Укрсоцбанку було оцінено в сумі 2,07 млрд. дол. США.
 
У м. Івано-Франківськ відбулося відкриття лінії з виробництва побутової електротехніки компанії Antonio Merloni S.p.А. Загальна сума інвестицій складає близько 51 млн. євро. Починаючи з 2009 року завод має вийти на повну виробничу потужність (800–900 тис. пральних машин торгової марки Аrdo на рік).
 
В рамках підписаного в червні 2007 року Меморандуму про взаєморозуміння між НКАУ та італійською групою Finmeccanica проходить переговорний процес щодо налагодження промислового на науково-технічного співробітництва між українськими та італійськими підприємствами аерокосмічної галузі, зокрема найближчим часом заплановано проведення переговорів між компанією Thales Alenia Space та НВП „Хартрон-Аркос” та ДКБ „Південне” з метою обговорення проектів співробітництва в галузі виробництва супутникового навігаційного обладнання та мікро супутників.
 
Під страхове покриття італійського страхового інституту SACE на 2007-2012 роки ВАТ „Укрексімбанк” було виділено 30 млн. євро інвестиційної спрямованості, пов’язаної з технічним переоснащенням, реконструкцією та модернізацією українських підприємств. На сьогодні SACE розглядає питання щодо збільшення суми ліміту для України, у тому числі для ВАТ „Укрексімбанк”.
 
У лютому 2008 року італійська банківська група Intesa SanPaolo підписала угоду щодо придбання 100% акцій українського „Правексбанку” на загальну суму 504 млн. євро, що дає можливість італійському банківському капіталу ефективно увійти на фінансовий ринок України.
 
Найбільшу взаємну зацікавленість в українських та італійських підприємців викликає співпраця в таких галузях як металургія та машинобудування, цивільне та промислове будівництво, банківська сфера, телекомунікації, агропромисловий комплекс, деревообробка та виробництво меблів, легка промисловість, виробництво будівельних матеріалів, транспортування енергоносіїв тощо.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Будівництво Вироби з чорних та інших некоштовних металів Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Нетарифне регулювання Товари агропромислового комплексу Товари кольорової металургії Товари легкої промисловості Товари чорної металургії Транспортно-експедиційні послуги Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки