Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Китай
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Полтавська обласна державна адміністрація
«Структура сайту влаштовує, інформація доступна для зацікавлених користувачів, функціональні можливості сайту відповідають потребам»

Украинские нефтепродукты
Макроекономічні показники КНР (1 квартал 2009 р.)  
Параметри: Макроекономічні показники

 

Макроекономічні показники КНР у 1-му кварталі 2009 року
 
На початку 2009 року усі урядові центральні та провінційні органи Китаю працювали над втіленням заходів, прийнятих Урядом КНР та направлених на подальше стимулювання внутрішнього попиту з метою зменшення наслідків світової фінансової-економічної кризи. Результати економічного розвитку Китаю у першому кварталі поточного року, на думку китайського уряду, перевершили їх сподівання.
Згідно з попереднім статистичним розрахунком ВВП Китаю у 1-му кварталі поточного року склав 6,575 трлн. юанів (прибл. 0,963 трлн. доларів), збільшившись на 6,1% у порівнянні з відповідним періодом минулого року, але темп зростання виявився негативним – 4,5%.
 
Промислове виробництво зростало протягом січня-березня поточного року, але прибутки підприємств знизились. У 1-му кварталі 2009 р. додана вартість промислових підприємств збільшилась на 5,1% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, але темп зростання знизився на 11,3%. Березневий показник виглядає більш серйозним (8,3%) у порівнянні з показником перших двох місяців року (3,8%). Показник росту доданої вартості важкої промисловості склав 4,5%, а легкої промисловості – 6,8%. Із 39-ти промислових секторів 33 сектори показали позитивне зростання, а 6 інших мали негативний показник.Коефіцієнт збуту промислових товарів у першому кварталі року склав 97,07%. Загальне виробництво м’яса (свинина, яловичина, баранина) становило 16,15 млн. тонн (+6,0%).
 
За перших два місяці року прибутки промислових підприємств склали 219,1 млрд. юанів, що на 37,3% менше ніж за той же період минулого року. 23 промислових сектори мали зниження прибутків у зазначений період, 4 сектори мали збитки, інші сектори не мали значного росту прибутків або уникнули збитків.
 
Загальнонаціональні інвестиції в основні фонди за період січень-березень склали 2,813 трлн. юанів (прибл. 412 млрд. доларів), збільшившись на 28,8% у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року (темп зростання +4,2%). Інвестиції в основні фонди у міській місцевості збільшились на 28,6% (у березні на 30,3%), в сільській місцевості на 29,4%.
 
У перші три місяці року обсяг роздрібного продажу склав 2,94трлн. юанів (прибл. 430 млрд. доларів) і у  порівнянні з тим же періодом минулого року збільшився на 15%. Найбільші показники роздрібного та оптового продажу відносяться до продажу меблів (+24,1%), будівельних та декоративних матеріалів (+20,2%) та автомобілів (+11,1%).
 
У першому кварталі нинішнього року індекс споживчих цін у країні знизився на 0,6% у порівнянні з торішнім показником за той же період. При цьому тільки в березні він знизився на 1,2% проти того ж показника подібного місяця минулого року. У січні-березні ціни на продукти харчування, тютюнові вироби й алкогольні напої, предмети домашнього побуту і ремонтне обслуговування відповідно виросли на 0,5, 2,0 і 2,1 %, а ціни на одяг, транспорт і зв'язок, культурно-дозвільні й освітні товари і відповідні послуги і житло відповідно знизилися на 2,4, 2,7, 0,5 і 2,9%. Крім того, у першому кварталі роздрібні ціни на товари знизилися на 0,8%, зокрема у березні - на 1,5%.
Статистичні дані також показують, що в січні-березні заводські ціни на промислову продукцію знизилися на 4,6% проти торішнього показника за той же період; закупівельні ціни на сировинні матеріали, паливо й енергію знизилися на 7,1%; продажні ціни на нерухомість знизилися на 1,1%.
 
Загальний обсяг зовнішнього товарообороту склав 428,7 млрд. доларів, різко знизившись на 24,9%. Обсяг експорту становив 245,5 млрд. доларів (-19,7%), а імпорту183,2 млрд. доларів. Зовнішньоторговельний баланс залишився позитивним у розмірі 62,3 млрд. доларів, збільшившись на 20,9 млрд. доларів у порівнянні з тим же періодом минулого року. Обсяг фактично використаних прямих іноземних інвестицій склав 21,8 млрд. доларів, що на 5,6 млрд. доларів менше аналогічного показника 2008 року.
 
У січні-лютому 2009 р.у містах і селищах міського типу Китаю були працевлаштовані 1,62 млн. чоловік, що менше на 210 тис. чоловік у порівнянні з тим же періодом минулого року. Це майже 18% від наміченої на цей рік цифри із забезпечення працевлаштування.
 
У січні-березні 2009 р. середньодушові доходи у жителів міста і села у Китаї фактично виросли відповідно на 11,2 і 8,6% у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року (у абсолютних цифрах вони склали 4834 юані (прибл. 708 доларів) у міського населення та 1622 юані (прибл. 238 доларів) у сільського).
 
На кінець березня 2009 року національні валютні резерви склали 1,954 трлн. доларів, збільшившись на 7,7 млрд. доларів за звітній період.

 

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Бразилія Великобританія Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Росiя Румунія Саудівська Аравія Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туреччина Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Товари агропромислового комплексу Товари кольорової металургії Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари чорної металургії Точне машинобудування

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки