Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Бразилія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Закарпатська Торгово-промислова палата
«Враховуючи сьогоднішню економічну ситуацію, необхідність у наданні практичної допомоги малому, середньому та крупному бізнесу України в налагодженні, відновленні чи створенні нових виробництв, які в свою чергу будуть сприяти створенню нових робочих місць., збільшенню доходів суб’єктів господарювання та зростання бюджетних надходжень, є одним з найбільш ефективних шляхів стабілізації економічного зростання нашої держави.
Члени Палати, Закарпатська ТПП всілякими ресурсами, всіма наявними можливостями готова підтримати Ваші кроки з популяризації українських товарів, українського товаровиробника не тільки на внутрішньому, але й на зовнішніх ринках»

Украинские нефтепродукты
Щодо зовнішньоекономічної ситуації у Федеративній Республіці Бразилія (3 квартал 2009 р.)  
Параметри: Інвестиції, ЗЕД, Макроекономічні показники, Валюта, Економічне співробітництво, Економічні новини, Енергоносії

 

Щодо зовнішньоекономічної ситуації у Федеративній Республіці Бразилія за ІІІ квартал 2009 року 
 

Звітний період характеризувався стабільною макроекономічною ситуацією та ознаками впевненого виходу економіки Бразилії з кризи. Так, станом на кінець вересня, золотовалютні запаси країни склали 223,5 млрд. дол. США, інфляція у серпні ц.р. склала 2,92%.

Спостерігається зміцнення національної валюти, курс якої по відношенню до долару США склав 1,77 реала за 1 дол. США (30.09.2009 р.) порівняно з 1,93 реала за 1 дол. США (01.07.2009 р.).

З початку року по другу декаду вересня 2009 року, торгівельний баланс ФРБ характеризувався позитивним сальдо – 21,3 млрд. дол. США, що на 12,3% вище за показники минулого року. Експорт за вказаний період склав 106,7 млрд. дол. США, та порівняно з відповідним періодом 2008 року знизився на 25,1%. Імпорт склав 85,4 млрд. дол. США, та зменшився порівняно з аналогічним періодом 2008 року на 30,8%.

Загальний обсяг зовнішньої торгівлі за цей період досяг $ 192 млрд. дол. США (середньодобовий показник –1,073 млрд. дол. США), що на 27,8% нижче аналогічного показника минулорічного періоду, коли середньодобовий рівень торгівлі складав $ 1,485 млрд. дол. США.

У зв’язку з певним гальмуванням зовнішньоторговельної діяльності урядом Бразилії вживаються заходи, спрямовані на активізацію співпраці з традиційними партнерами та пошук нових ринків для бразильської продукції.

Так, Міністерство розвитку, промисловості та зовнішньої торгівлі Бразилії, яке відповідає за просування національної продукції на зовнішні ринки, активно поширює практику здійснення ділових місій в інші країни за потужної офіційної підтримки держави.

Так, у звітний період відбулись місії до Венесуели, Панами, Перу (середина серпня) та Казахстану, Узбекистану та Туреччини (кінець вересня).

У червні відбулась ділова місія до Нігерії, Гани, Сенегалу та Екваторіальної Гвінеї, а на першу половину листопада планується організувати подібний візит до ПАР, Анголи та Мозамбіку.

Окрім цього, відбулись перші засідання бразильсько-французької Робочої групи високого рівня з питань торговельної та економічної співпраці (8 вересня 2009 р., м.Сан-Паулу) та українсько-бразильської Підкомісії з питань торгівлі та інвестицій (19 серпня 2009 р., м. Бразиліа).

Варто відзначити значну інтенсифікацію бразильсько-французького торговельно-економічного співробітництва, поштовх якому надав державний візит до Бразилії Президента Французької Республіки Н. Саркозі (6-7 вересня 2009 року).

За результатами двосторонніх переговорів Бразилія та Франція підписали контракт на суму 11 млрд дол. США щодо купівлі чотирьох підводних човнів та спільного будівництва (з передачею технологій) одного ядерного підводного човна. 

ФРБ також проводить послідовну політику щодо розширення економічної інтеграції країн Латинської Америки. Вже досягнуто принципової домовленості з урядом Мексики щодо започаткування у найближчому майбутньому переговорного процесу із створення зони вільної торгівлі між двома країнами.  Наразі, між Бразилією та Мексикою вже діє угода від 2001 року щодо вільної торгівлі автомобілями.

***

Нещодавно були офіційно оприлюднені уточнені дані щодо обсягів нафти у родовищах. Так, за даними розвідки, ці запаси становлять до 14 млрд  барелів підтверджених нафтоносних покладів. Потенційні запаси, за оцінками окремих експертів, можуть сягати 50-80 млрд барелів нафти середньої та високої якості. Зазначені родовища знаходяться на ділянці континентального шельфу завдовжки 800 кілометрів і шириною близько 200 кілометрів в межах виключної економічної зони Бразилії уздовж узбережжя південно-сходу та півдня країни.

Так чи інакше, залучаючи інвестиції у розробку та видобування нафти, у перспективі, Бразилія може стати однією з країн - найбільших постачальників нафтопродуктів у світі. Завдяки постійному розвитку нафтовидобувної галузі, країна планує до 2020 року виробляти 5,7 млн. барелів нафти.

Ще однією помітною тенденцією економічного життя Бразилії стала міграція виробництва з розвинутих країн до ФРБ. Близько 50 виробничих компаній звернулися до уряду Бразилії з проханням дозволу на перенесення виробництва з інших країн до ФРБ. Вважається, що криза спонукала виробників до переміщення виробничих ліній або навіть цілих заводів.

Заявки на імпорт виробничих ліній були отримані від багатьох виробників, в тому числі харчової, текстильної, хімічної, меблевої та гірничодобувної промисловості. Заявки було отримано від США, Канади, Франції, Португалії, Німеччини, Великобританії. Значна частина заявок була отримана від виробників автомобільних запчастин – сектор в який більше всього покриває ринковий попит.

Список компаній, які роблять ставку на виробництво у Бразилії очолюють такі транснаціональні гіганти як «Nestle» та «Motorola».

Окрім цього, зниження потужностей мультинаціональних компаній у США та країнах ЄС, які на даний час мають зайві потужності, надало можливість бразильським компаніям закупати виробничі лінії за пониженими цінами.

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Нетарифне регулювання Товари агропромислового комплексу Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари чорної металургії Транспорт Транспортне машинобудування Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки