Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Росiя
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
ЕНЕРНОАТОМ, Національна атомна енергогенеруюча компанія
«Інтернет-портал створений на досить високому технічному рівні і містить багато корисної інформації»

Украинские нефтепродукты
Навантаження ВАТ РЖД у квітні знизилося на 22,7 %  
Параметри: Транспортно-експедиційні послуги

Навантаження ВАТ РЖД у квітні знизилося на 22,7 %

 
У квітні обсяги перевезень вантажів і пасажирів залізницею продовжили зменшуватись. Але вантажні перевезення, які забезпечують основний прибуток російських залізниць, показують тенденцію до стабілізації падіння: у квітні, як і в березні, спад у порівнянні з 2008 роком втримався на рівні не набагато більшому 22 %. Це дає змогу експертам вважати, що такий рівень падіння збережеться на весь 2009 рік, якщо країну не захлисне друга хвиля кризи.
ВАТ "Російські залізниці" (РЖД) опублікувало дані про підсумки роботи в квітні 2009 року, які свідчать про продовження спаду перевезень залізничним транспортом. Обсяг вантажних перевезень знизився на 22,7 % у порівнянні з квітнем 2008 року – до 89,2 млн. тонн. У порівнянні з березнем (- 21,8 % у порівнянні з минулим роком) спад не значним чином зменшився. В середньому за чотири перших місяці 2009 року навантаження в мережі ВАТ РЖД впало на 26 %. За даними держмонополії, більш за все постраждали перевезення кам'яного вугілля (спад на 20,4 %) і коксу (на 40,8 %), залізної і марганцевої руди (на 26,4 %), чорних металів (на 32,5 %) і металобрухту (на 48,9 %). Зросли лише перевезення зерна і продуктів перемолу – на 21,9 %.
У пасажирському комплексі спад розвивається приблизно такими ж темпами: у квітні ВАТ РЖД перевезло 94,4 млн. чоловік, що на 13,8 % менше, ніж у квітні минулого року. Перевезення пасажирів поступово зменшується починаючи з початку року: у січні зменшення склало 4,5 %, у лютому – 10,9 %, у березні – 13 %. Для запобігання лавиноподібного спаду в літній період з 1 червня по 31 серпня ВАТ РЖД вперше ввело систему скидок на квитки від        20 % до 40 % у залежності від напрямків і умов перевезення і оплати. В ВАТ РЖД очікують, що планований фінансовий ефект від знижок складе 3 млрд. руб.
 
Експерти констатують, що попит на послуги залізниці відображає поточну ситуацію в економіці Росії. Так експерти відзначають, що динаміка промислового виробництва в Росії має схожу картину: після різкого спаду на початку року обсяги трохи стабілізувалися. Динаміка останніх місяців додає впевненості експертам в тому, що й у цілому по року падіння залізничних перевезень залишиться на рівні 25 %. ВАТ РЖД у своїх припущеннях поки виходить з більш оптимістичного прогнозу середньорічного падіння в 19 %. Аналітики відзначають, що позитивна тенденція – пожвавлення одного з найбільших торгових партнерів Росії, Китаю: у квітні вперше з початку року китайські порти перевалили 500 млн. тонн, що менше квітневих показників 2008 року лише на 1,9 %. У зв'язку з цим, на думку експертів, експорт масових вантажів з Росії, принаймні, у східному напрямку незабаром почне відновлюватися. Але погрози другої хвилі кризи все рівно залишаються. Криза неплатежів по кредитах може дестабілізувати банківську систему, унаслідок чого скоротиться і кредитування реального сектору, вважають фахівці. В таких умовах промвиробництво, а за ним і навантаження залізниць знову можуть піти вниз.


Подібна інформація про інші країни  
Алжир Бельгія Білорусь Бразилія Великобританія Грузія Естонія Єгипет Індія Іспанія Італія Казахстан Канада Кувейт Литва Македонія Молдова Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Росiя Саудівська Аравія Сирія Туреччина Туркменістан Угорщина Україна Хорватія Чехія Швейцарія
Інші документи по цій країні  
Вироби з чорних та інших некоштовних металів Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інше машинобудування Інші послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари деревообробної промисловості Товари кольорової металургії Товари легкої промисловості Товари хімічної промисловості Товари чорної металургії Точне машинобудування Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки