Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Південна Корея
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Івано-Франківська обласна державна адміністрація
«Веб-Портал Державна підтримка українського експорту» за умови постійного поновлення інформації забезпечить українським товаровиробникам необхідну інформаційну підтримку в здійсненні ними зовнішньоекономічної діяльності»

Украинские нефтепродукты
Огляд ринку автомобілів в Республіці Корея (станом на 05.10.2009)  
Параметри: Інвестиції, Кон’юнктура ринків, ЗЕД, Економічне співробітництво, Економічні новини, Товари чорної металургії, Транспорт, IT та телекомунікації

 

Огляд ринку автомобілів в Республіці Корея станом на 05.10.09

 
Очікується, що вже до кінця 2009 р. новий броньований автомобіль ДО-21 надійде на озброєння армії РК. Нова модель військового автомобіля призначена також для ураження вертольотів супротивника. Машина оснащена 40 мм гарматою та протитанковою системою озброєння.

***

Південнокорейська делегація, яка складалася з представників компаній, що виробляють автозапчастини, відвідала Японію із дводенним візитом. Метою візиту були переговори щодо спільної кооперації двох країн у розробці екологічно чистого автомобіля на основі використання розробок в області високих технологій. У переговорах взяли участь представники 39 корейських компаній - постачальників запчастин для автомобілів та холоднокатаного сталевого листа для виробництва кузовів машин.

В 2008 р. корейські компанії реалізували запасних частин на суму в 14 млрд. дол. США, що становить 4,3% світового сегмента ринку запчастин.

***

Моделі автомобіля SM3 і позашляховика QM5, вироблені корейською компанією Renault Samsung Motors Co., в 2009 р. одержали вищу оцінку за корейським стандартом Quality Excellence Index - (KS-QEI). Вибір було зроблено за результатами опитування 46 тис. 400 замовників і 232 компаній.

***

Завдяки податковим пільгам, введеним Урядом РК, у другому кварталі 2009 р. продаж автомашин на внутрішньому ринку країни зріс на 40%. За цей період продаж склав 387 тис. од. Значно зріс продаж у компанії KIA,-  на 49,2% у порівнянні з періодом минулого року. Продаж у Renault Samsung Motors Co. зріс на 37,7%, а компанії Hyundai Motor, - на 37,6%. І навпаки, продаж продукції компанії Ssangyong скоротився на 72,6 % у зв'язку з 77 денним страйком робітників, а компанії Daewoo -  на 29 %.

Найбільшим попитом користувалися позашляховики, їхній продаж збільшилися на 99,7 %. На малолітражні машини попит зріс на 56,5 %, а на машини представницького класу - на 42,6%. Продаж машин міського класу скоротився на 16,4 %, а машин середнього класу - на 3,8%. 

У першому півріччі 2009 р. збільшився продаж імпортних автомобілів з обсягом двигуна менше 2 л. на 4,9% (11 тис. 58 од.) у порівнянні з тим же періодом минулого року. З іншого боку, продаж імпортних машин із двигунами, що перевищують обсяг в 2 л., скоротився. Реалізація закордонних машин з обсягом двигуна від 2000 куб. см до 3000 куб. см скоротилася на 19,4%, а з обсягом від 3000-4000 куб. см , а також від 4000-5000 куб. см - на 30,2% і 38,9% відповідно. Продаж авто з обсягом двигуна від 5000 куб. см і вище скоротився на 12,7% у порівнянні з тим же періодом минулого року.

За січень-липень 2009 р. обсяг експорту автомобілів з Південної Кореї скоротився на 34,5% у порівнянні з тим же періодом минулого року.

Продаж іноземних машин у Південній Кореї в серпні 2009 р. скоротився на 26,1% у порівнянні з тим же періодом минулого року у зв'язку зі зниженням попиту через триваючу фінансову кризу. Дилери реалізували на внутрішньому ринку країни 3,612 іномарок, у тим же періоді минулого року було продано 4,894 машини. У порівнянні з липнем 2009 р. продаж іномарок у серпні скоротився на 10,5 %. Найбільш популярний авто в Кореї - BMW, його продаж склав 673 одиниць. Продаж  Audi склав  510 од, Mercedes-Benz - 435 од. За 8 місяців 2009 р. продаж іномарок у РК скоротився на 18,1 % (36,674 од. автомобілів) у порівнянні з тим же періодом минулого року.

За 8 місяців 2009 р. виробництво в країні вантажних авто і автобусів скоротилося на 4,3% у порівнянні з тим же періодом 2008 р., що становило 232,552 од. Продаж у країні скоротився на 13% - до 91,467 од., а експортні поставки скоротилися на 13,7%.

***

Починаючи з 2012 р. автомобілебудівні компанії Hyundai Motor Co. і Kia Motors будуть випускати автомобілі, обладнані можливостями нового високошвидкісного бездротового Інтернет-Сервісу. У цей час такий WiBro інтернет-сервіс для автомобілів розробляється найбільшим оператором зв'язку Південної Кореї - KT Corp.

Південнокорейський автогигант Hyundai-Kia Motors підняв квоту на збільшення персоналу з 2500 чоловік до 3000 чоловік у другій половині 2009 р. Збільшення штату компанії допоможе якнайшвидшому запуску в серійне виробництво нової моделі автомобіля c двигуном, що не забруднює навколишнє середовище. У липні 2009 р. компанією на виставці був представлений автомобіль "Аванте-Гібрид" з двигуном, що працює на суміші бензину та газу і з переходом на літієво-іонні полімерні акумулятори.

Група компаній Hyundai - Kia Automotive Group's вживають заходи щодо збільшення свого ринку продаж у Канаді. За вісім місяців 2009 р. групою було реалізовано 105,251 одиниць автомобілів, що на 24 % більше у порівнянні з таким самим періодом минулого року, з них Hyundai - 73,360 одиниць, а Kia - 31,891 од.

***

Найбільший виробник автозапчастин, - південнокорейська компанія Hyundai Mobis,-  виграла тендер американського виробника Chrysler щодо постачання комплектуючих для шасі, які містять у собі 11 компонентів. Обсяг замовлення становить 2 млрд. дол. США. Поставки запчастин починаються з травня 2010 р. Комплектуючі потрібні для  нових версій моделей Jeep Cherokee і Dodge Durando. Для цього Hyundai Mobis побудувала нову лінію, розташовану поряд із заводом Chrysler.

У цілому Hyundai Mobis у 2009 р. виграла контрактів на поставку запчастин на 2,7 млрд. дол. США. Щорічно компанія виробляє на своїх потужностях у країни 2,5 млн. одиниць виробів для трансмісії, 2,45 млн. одиниць виробів для салону автомобіля та 750 тис. одиниць комплектуючих. На своїх потужностях за межами країни компанія виробляє щорічно 2,83 млн. одиниць виробів для трансмісії, 2,98 млн. одиниць виробів для салону автомобіля і 450 тис. одиниць комплектуючих.

***

Спільне підприємство, утворене південнокорейською компанією Samsung SDI та німецькою компанією Bosch, інвестує 500 млрд. вон (407 млн. дол. США) у будівництво заводу з виробництва автомобільних акумуляторів, що дозволить зайняти 30 % даного сегменту світового ринку. Спільне підприємство SB LiMotive заклало будівництво заводу в м.Ульсан. Закінчення будівництва планується на 2011 р. Завод буде випускати літієво-іонні батареї для гібридних автомобілів і акумулятори для електроавтомобілів. За підрахунками експертів, до 2020 р.  ринок літієво-іонних батарей досягне 20,4 млрд. дол. США (в 2009 р. він склав - 180 млн. дол. США).

***

Найбільша будівельна компанія Кореї Doosan Infracore Co. і китайська компанія Xuzhou Construction Machinery створять спільне підприємство для будівництва заводу з виробництва дизельних двигунів. Проектна потужність нового заводу складе 50 тис. двигунів у рік (в 2013 р.). Протягом чотирьох років у будівництво підприємства буде інвестовано 100 млн. дол. США. В 2013 р. моторний завод у Китаї (розташований у м. Xuzhou) разом із заводом у Кореї (м. Інчон) вироблятимуть понад 100 тис. дизельних двигунів на рік.


 

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Інші послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Міжурядова комісія Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Товари агропромислового комплексу Товари чорної металургії Точне машинобудування Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки