Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Єгипет
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Полтавська обласна державна адміністрація
«Структура сайту влаштовує, інформація доступна для зацікавлених користувачів, функціональні можливості сайту відповідають потребам»

Украинские нефтепродукты
Енергетична галузь Республіки Єгипет (4 квартал 2009 р.)  
Параметри: Інвестиції, Кон’юнктура ринків, Енергоносії

 

Енергетична галузь Республіки  Єгипет (4-й квартал  2009 р.)

 
Існує велика різниця між споживанням і виробництвом енергії в Єгипті, який імпортує 37% своїх потреб. Єгипет планує скоротити цю різницю до 10%. Для виробництва одиниці продукції вартістю 1000 дол. США в Єгипті використовується 0,5 еквіваленту тонни палива, в той час коли в Тунісі - 0,43, Туреччині – 0,34, Мексиці – 0,28, Греції – 0,17.

На промислову галузь Єгипту припадає 47% енергії, 40% енергії споживається у металургійній галузі (виробництво арматури), 22% - при виробництві добрив і 15% - при виробництві цементу. Якщо уряд не буде застосовувати відновлювальні види енергії, то різниця між споживанням і виробництвом через 15 років збільшиться до 67%. 
 
Міністр електрифікації та енергетики Х. Юніс заявив про завершення проектних робіт по будівництву першої сонячної теплової електростанції в Єгипті. Уряд Японії виділить пільговий кредит у розмірі 200 млн. дол. США на додаток 50 млн. дол. США, виділених Global Environment Facility для фінансування станції вартістю 2 млрд. дол. США. У грудні ц.р. планується запуск парового модуля третього блоку станції Аль-Кораймат потужністю 250 МВт/годин.

Уряд АРЄ виділив 1,5 млн. федданів (0,42 га) державних площ для будівництва вітрових електростанцій потужністю 30 000 МВт. За розробку і реалізацію проектів відповідає Адміністрація відновлювальної енергії. Ці проекти будуть запропоновані інвесторам з правом користування і управління і подальшою приватизацією цих площ відповідно до Декрету №168/2009 Президента Єгипту. Площі, придатні для будівництва вітрових станцій, що знаходяться в губернаторствах Бені-Суеф, Мінія і Асьют, виділені в рамках Програми розвитку відновлювальної енергії, виробництво якої єгипетський уряд планує довести до 20% від загального виробництва до 2010 р.

Міністерство електрифікації та енергетики Єгипту заявило про будівництво електростанції в Айн-Сохна (губернаторство Суец) за участі приватного сектору, що фактично є поступкою уряду після заборони приватизації об’єктів енергетичної галузі, оскільки інвестори не можуть покривати щорічні 3-х млрд. субсидії, які забезпечує державний сектор. 
Єгипетська холдингова електрична компанія – єдина компанія, яка відповідає за виробництво електроенергії і виділяє 3 млрд. єг.ф. субсидій для підтримання низьких цін. Виділення значних субсидій на виробництво електроенергії, що призводить до дефіциту бюджету, змушує уряд думати про часткову приватизацію електроенергетичного сектору з метою їх скорочення.

Часткова приватизація базується на партнерстві між урядом і приватним сектором, за умови, що уряд має контрольний пакет акцій не менше 51% акцій у проекті. Уряд заохочує приватний сектор до участі в проектах шляхом забезпечення близько 2 млрд. єг.ф. пільгових кредитів. Будівництво електростанції в Айн – Сохна буде завершено в 2012-2013 р.р. і буде першим таким спільним проектом при підтримці єгипетського банку «Аль-Ватані» та Національного банку Кувейту.

Єгипет підписав угоду з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про надання Єгипту 120 млн. євро займу для фінансування проектів по спорудженню вітрових і гідроелектростанцій. 

З метою фінансування проектів по спорудженню вітрових електростанцій заплановано також створення фонду з капіталом 500 млн. євро, засновниками якого будуть ЄІБ, German Bank, Building French Development Authority.



Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інше машинобудування Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Нетарифне регулювання Товари агропромислового комплексу Товари деревообробної промисловості Товари легкої промисловості Товари хімічної промисловості Товари чорної металургії Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки