Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Єгипет
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Міністерство регіонального розвитку та будівництва України
«Структура і функціональні можливості Інтернет-порталу державної підтримки українського експорту різнобічні і багатогранні та в майбутньому даний портал надасть всебічну підтримку просуванню українських товарів на зовнішніх ринках»

Украинские нефтепродукты
Зерновий ринок Республіки Єгипет (4 квартал 2009 р.)  
Параметри: Кон’юнктура ринків, ЗЕД, Економічне співробітництво, Товари агропромислового комплексу

 

Зерновий ринок Республіки Єгипет (4-й квартал 2009 р.)  


У Каїрі відбулась зустріч між представниками Американської зернової організації, Міністерства торгівлі і промисловості АРЄ і єгипетських імпортерів пшениці, щоб переконати єгипетську сторону збільшити квоту для американської пшениці на єгипетському ринку і, таким чином, спробувати послабити позиції Росії, які зміцнилися за останніх чотири роки.  

Через декілька днів після цієї зустрічі Французька зернова асоціація повідомила про проведення 20 жовтня ц.р. зустрічі з Міністром торгівлі і промисловості Єгипту Рашидом Мухаммедом Рашидом, Міністром сільського господарства і меліорації Єгипту Аміном Абазою та Міністром міжнародного співробітництва Єгипту Файзою Абульнагою. Під час зустрічі за участі Посла Франції в АРЄ Джона Фелікса Багано та Голови Французської Асоціації експорту зернових будуть розглянуті французькі специфікації зернових культур, щоб продемонструвати їх високу якість, а також аграрну техніку для високоякісного їх виробництва, зокрема, продовольчої пшениці.  

За словами керівника Французької зернової асоціації, світові ціни на пшеницю знизились до 180 – 200 дол. США за тонну проти 450 дол. США у минулому році в результаті удосконалення зернових культур, вироблених у більшості країн. Світове виробництво пшениці оцінюється приблизно в 666 млн. тонн. Він зазначив, що, незважаючи на зменшення виробництва на 21 млн. тонн порівняно з історичним урожаєм 2008 р. і повільним зростанням міжнародного попиту, який становить 643 млн. тонн, світове виробництво поки залишається вищим за попит і міжнародний ринок має тенденцію до реструктуризації запасів пшениці.   

За даними Французької Асоціації експорту зернових, Франція була і є одним з найбільших виробників і експортерів пшениці на міжнародному ринку. У цьому році зібрано 37,5 млн. тонн, що на 500 тис. тонн більше урожаю 2008 р. Половина цього обсягу реалізована у Франції. Він також додав, що Франція є ключовим експортером зерна в Єгипет, експорт якого до цієї країни у 2009-2010 маркетинговому році має становити приблизно 900 тис. тонн.

Згідно даних Палати виробництва зерна Єгипетської федерації промисловості, за показниками минулого року список найбільших експортерів пшениці в Єгипет очолюють Росія (3 млн. тонн), Україна (1 млн. тонн), Казахстан (1 млн. тонн), США (7оо тис. тонн), Канада, Аргентина, Австрія (450 – 500 тис. тонн кожна). Єгипет залишається одним з найбільших імпортерів пшениці у світі. Країна імпортує приблизно 7 млн. тонн щоб забезпечити річний попит у обсязі 14 млн. тонн.    


Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інше машинобудування Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Нетарифне регулювання Товари агропромислового комплексу Товари деревообробної промисловості Товари легкої промисловості Товари хімічної промисловості Товари чорної металургії Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки