Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Єгипет
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Полтавська обласна державна адміністрація
«Структура сайту влаштовує, інформація доступна для зацікавлених користувачів, функціональні можливості сайту відповідають потребам»

Украинские нефтепродукты
Аналіз металургійної галузі Республіки Єгипет (4 квартал 2009 р.)  
Параметри: Кон’юнктура ринків, ЗЕД, Товари чорної металургії

 

Аналіз металургійної галузі АРЄ (ІV квартал 2009 р.)
 
За даними Єгипетської палати металургійної галузі, єгипетські виробники арматури змогли скоротити імпорт турецької арматури після того, як зменшили ціни в середньому на 170 єг.ф. на власну продукцію наприкінці жовтня - початку листопада 2009 р. 

Так, «Ezz Company» знизила відпускну ціну до 2800 єг.ф./тонна, включаючи податки, «Beshay» - до 2750 єг.ф., «National Port Said Steel Company (NPSS)» - до 2770 єг.ф., компанія «Misr National Steel Company (ATAQA)» - з 2900 до 2775 єг.ф., «Al-Marakbi Steel Company» (агент «Beshay» і «ATAQA») – з 2825 до 2750 єг.ф., «Sarhan Steel Company» - з 2825 до 2725 єг.ф. «Al-Garhy» - до 2725 єг.ф., інші єгипетські заводи - до 2700 єг.ф., тоді ціна на турецьку арматура, яка не відрізняється від єгипетської, через декілька днів знизилась з 2800 до 2700 єг.ф.

У жовтні 2009 р. в Єгипет по старих контрактах було поставлено всього 20 тис. тонн турецької арматури. Передбачається, що у поточному місяці імпорт арматури в Єгипет значно скоротитися, оскільки, ціна на арматуру на внутрішньому ринку Туреччини на 20 дол. США вище експортної ціни в Єгипет. 

На думку менеджерів компанії «Ezz Company» скорочення ціни на арматуру на 170 єг.ф. на єгипетському внутрішньому ринку викликане скороченням світових цін на заготовку та брухт. 
 
За даними Єгипетської палати металургійної галузі, ціна на єгипетську арматуру найнижча в регіоні і зараз становить 485 дол. США без ПДВ.

Один із монополістів на єгипетському ринку металу компанія «Ezz Company» ініціювала через лондонську адвокатську фірму «Стенлі» антидемпінговий процес проти турецьких металургійних заводів.

У жовтні 2009 р. Міжнародний арбітражний суд прийняв рішення, яким підтверджуються демпінгові поставки арматури на єгипетський ринок турецькими металургійними компаніями, тоді як на складах металургійних заводів Єгипту знаходилось більше 1-го млн. тонн арматури. 

З початку 2009 р. приблизно 30 турецьких компаній експортували в Єгипет 2,5 млн. тонн арматури на суму 2 млрд. дол. США.

Єгипетські компанії вже підготували необхідні документи для запровадження антидемпінгових заходів проти турецької арматури, інтереси яких у судовому процесі представлятиме Єгипетська палата металургійної галузі. Відповідні документи стосовно судового процесу були передані Міністерству торгівлі і промисловості Єгипту.
 
Протягом маркетингового періоду 1 по 15 вересня 2009 р. Туреччина посіла перше місце серед експортерів на Єгипетський ринок арматури і цементу.

Експорт турецької арматури у кількості 6-ти партій склав 26,242 тонни на суму 71,93 млн. єг.ф. (13 млн. дол.).

Італія поставила одну партію арматури обсягом 8,98 тис. тонн, Норвегія – три партії обсягом близько 3,36 тис. тонн на суму 8,4 млн. єг.ф., Польща – одну партію 5,96 тис. тонн на суму 15 млн. єг.ф., Іспанія – дві партії обсягом 3,6 тис. тонн на суму 8,9 млн. єг.ф.
 
Протягом зазначеного періоду єгипетська компанія «Al-Shanab for Trade Agencies Company» імпортувала 12,5 тис. тонн турецької арматури, «Alia for Rebar and Cement Trade» – 5,96 тис тонн польської та 3,7 тис. тонн турецької, «Egyptian-German Company» – близько 8,9 тис. тонн італійської, «Al-Sharq for Imports and Exports» – 5 тис. тонн турецької арматури.

Серед постачальників цементу в Єгипет лідирують Туреччина і Франція, які експортували 4 партії по 28,6 і 24,6 тис. тонн відповідно.

На початку вересня 2009 р. 75% єгипетських арматурних заводів зупинили свої виробництва через низький попит на їх продукцію. В результаті працівники заводів були відправлені у відпустки з виплатою місячної зарплати до відновлення необхідного попиту на арматуру на внутрішньому ринку. Незважаючи на стабільність ціни на арматуру у межах 2800 - 3000 єг.ф., (507 – 543 дол. США) за тонну упродовж місяця заводи зазнали значних збитків від її продажу. Торгівля турецькою арматурою, ціна на яку коливалась на рівні 2850 – 2950 єг.ф., також зупинилася через надлишок поставок та низький попит.   
 
Працювали тільки 6 металургійних заводів, серед яких «Ezz Company», «Beshai», «Al-Komi» і «Misr Al-Watania», тоді як інші заводи тимчасово зупиняли свої виробництва протягом кінця серпня - вересня. 

З початком місяця Рамадана (третя декада серпня) заводи також припинили вкладати інвестиції у виробництво арматури. Деякі заводи спеціально зупинилися на ремонт, щоб не втратити репутацію на ринку, на якому почався спад.

Виробники та імпортери арматури очікують, що «Ezz Company» (монополіст на єгипетському ринку) встановить ціну у жовтні, знижуючи або збільшуючи її на 100 єг.ф. Існує також тенденція зменшення ціни від 2900 до 2850 єг.ф. на турецьку арматуру, з метою скорочення її імпорту, оскільки вона продається на 150 єг.ф. нижче своєї фактичної вартості.     
 
Російська «Leman Company» подала судовий позов проти єгипетської «National Port Said Steel Company (NPSS)», яка відмовилась отримувати 80 тис. тонн квадратної заготовки на суму 72 млн. дол. США після підписання контракту у минулому році. Згідно з контрактом, єгипетська компанія зобов’язувалась сплатити російській стороні 20% готівкою від вартості контракту (1270 дол. США/МТ), а іншу суму після його виконання.

Після зменшення ціни на заготовку на початку 2009 р. до 900 дол., а потім до 640 дол. США за тонну, єгипетська NPSS відмовилась від контракту, що змусило російську компанію збільшити обсяг поставки. В результаті, компанії «Ezz» і «Beshay» отримали партії за 400 дол. США за тонну, а «Leman Company» понесла значних збитків.

Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інше машинобудування Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Нетарифне регулювання Товари агропромислового комплексу Товари деревообробної промисловості Товари легкої промисловості Товари хімічної промисловості Товари чорної металургії Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки