Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Єгипет
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Миколаївська обласна державна адміністрація
«Вважаємо, що сайт є зручним та інформаційно корисним для підприємств, які здійснюють зовнішню торгівлю, державних установ та інших користувачів»

Украинские нефтепродукты
Аналіз металургійної промисловості АРЄ (станом на 01.10.2009)  
Параметри: Кон’юнктура ринків, ЗЕД, Економічні новини, Товари чорної металургії

 

Аналіз металургійної промисловості АРЄ (станом на 01 жовтня 2009 р.)

(за матеріалами єгипетських ЗМІ)


Арабський союз заліза і сталі заявив, що у світлі протистояння арабською металургійною промисловістю викликам світової фінансової кризи Єгипет вважається одним з найбільших імпортерів арматури серед країн Близького Сходу.

Так, протягом І кварталу 2009 р. єгипетський імпорт металопродукції у загальному арабському імпорті виріс до 22% і склав 2,2 млн. тонн, а щомісячний імпорт арматури виріс приблизно до 225 тис. тонн з початку поточного року.

Згідно з прогнозами, в арабських країнах внутрішнє споживання арматури виросте на 24%, тоді як споживання залізного листа скоротиться на 12% у поточному році, на основі показника споживання у І кварталі ц.р., протягом якого попит на арматуру збільшився з 1,3 до 1,6 млн. тонн, а на залізо скоротився на 2%. Протягом наступних 9 місяців зросте попит на арматуру на ринках арабських країн, що призведе до підвищення цін на цю продукцію.

Арабський союз закликав іноземні компанії не проводити демпінгову політику на ринках арабських країн, що негативно відображається на конкурентоздатності місцевих виробників металургійної продукції. 

Зростання імпорту арматури в Єгипет підтверджується тим, що наслідки світової фінансової кризи майже не вплинули на сектор нерухомості, а також правильними заходами Уряду АРЄ щодо контролю за внутрішнім ринком. Світова фінансова криза вплинула на обробну та автомобілебудівну промисловість. 47% імпорту залізного прокату в Єгипет припадає на країни Європи, за яким йдуть Саудівська Аравія (35%) та Лівія (11%). 

За даними Міністерства торгівлі і промисловості АРЄ потреби Єгипту в арматурі виростуть до 12 млн. тонн в 2013 р. Сьогодні в Єгипті виробляється 5,4 млн. тонн арматури та 8,5 млн. тонн губчатого заліза.

Відповідно до встановленого Міністерством торгівлі і промисловості АРЄ порядку щодо офіційного оприлюднення цін на металургійну продукцію протягом першого тижня на початку кожного місяця, металургійні підприємства Єгипту оголосили ціни на свою продукцію у вересні ц.р.

Так, впродовж поточного місяця ціни піднімуться на 200 єг.ф. (36 дол. США)/тонна. Так, відпускна ціна на металургійну продукцію для кінцевого споживача виробництва заводу “Еzz–Dakhila” становитиме 3130 єг.ф. (566 дол. США)/тонна проти 2910 єг.ф. (526 дол. США) у серпні ц.р., ціна на арматуру заводу “Еzz Rebars” – 3170 єг.ф. (573 дол. США), “Ezz Steel Plant” – 3130 єг.ф. (566 дол. США), “American Steel Rolling Co.” – 3100 єг.ф. (560 дол. США), “Egyptian Company of Steel & Metal Products” – 3100 єг.ф. (560 дол. США), “Helwan Meatad Co.” – 3150 (569 дол. США), “Mady Steel” – 3005 єг.ф. (543 дол. США) та “Suez Metal & Stell Company” – 3005 єг.ф. (543 дол. США).
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інше машинобудування Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Нетарифне регулювання Товари агропромислового комплексу Товари деревообробної промисловості Товари легкої промисловості Товари хімічної промисловості Товари чорної металургії Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки