Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Чехія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Херсонська Торгово-промислова палата
«Переконані, що Портал дозволить створити надійну інформаційну базу для діяльності вітчизняних експортерів та надасть їм всебічну підтримку з боку держави.
Ми впевнені, цей ресурс сприятиме популяризації України серед світової спільноти в якості надійного та стабільного торговельного партнера, поширенню конкурентоспроможної продукції українського виробництва на зовнішні ринки, а також створенню позитивного іміджу нашої країни у межах світового інформаційного простору»

Украинские нефтепродукты
Щодо цін на енергоносії в Чехії в 2010 році  
Параметри: Макроекономічні показники, Енергоносії

Щодо цін на енергоносії в Чехії в 2010 році 
 

Найбільші три енергетичні компанії в Чехії - постачальники електроенергії та природного газу оголосили про зниження цін для населення в 2010 році. «Празька енергетика» зменшить вартість в середньому на 3,5-5%. Більш вигідні для споживачів ціни планують запропонувати також компанія E.ON (на 3,95%), що функціонує у Південній Чехії і Моравії, а також «Чеські електрозаводи» (ČEZ) - 3,6%. 
 
Зменшення вартості енергоносіїв пов'язано, насамперед, зі зниженням споживання електроенергії у зв'язку з економічною кризою, зниженням ціни на вугілля (складає в енергетичному балансі країни 60%), а також падінням цін на Празькій енергетичній біржі.
 
Завдяки цьому, чеській компанії «Празька енергетика» вдалося закупити електричну енергію на 2010 рік на значно вигідніших умовах. За висновками провідних економістів, при цьому вартість електроенергії знизилася на 15%, однак інші складові тарифів (зокрема, мається на увазі половина оплачуваної споживачем ціни), які встановлюються Енергетичним регуляційним управлінням Чехії, реально збільшаться за рахунок зростання дотацій на відновлювальні джерела енергії та витрати на транспортування енергоносіїв.
 
У 2010 р. в ЧР також знизиться вартість газу для індивідуальних споживачів. «Празька газова компанія» оголосила про зменшення цін на 1,2%. Таку ж політику цін планує здійснювати компанія RWE, що працює в регіоні північної, центральної та західної Чехії, яка загалом має в ЧР близько 2,3 мільйонів замовників.
 
Зазначена фірма зменшує рівень цін вже в четверте поспіль (цього разу, на 1,1%). Третя велика компанія - E.ON, яка має в Чехії 110 000 замовників, знизить ціни на газ на 1%.
 
Проте, реальна економія для споживачів, у ряді випадків буде значно менша, з урахуванням того, що верхня межа ПДВ в Чехії в наступному році зросте на 1% і складе 20%.

*** 

Уряд ЧР направив Парламенту країни проект закону, який передбачає зниження гарантованих закупівельних цін електроенергії, яка виробляється сонячними електростанціями. Нині держава гарантує їх власникам оплату у розмірі 13 чес.крон за 1 кВт, що постачається в розподільну мережу. При цьому ринкова ціна електроенергії залишається в ЧР вдесятеро менше.
 
Значні суми дотацій стали причиною розбудови сонячних електростанцій в Чеській Республіці. Термін окупності такої електростанції в країні нині складає 10 років. Проте технологія виробництва електроенергії за допомогою сонця швидко і значно подешевшала. Водночас, держава може регулювати гарантовані закупівельні ціни сонячної електроенергії лише раз на рік і не більше на 5%.
 
Уряд Чехії пропонує понизити дотації і довести термін окупності сонячних електростанцій до 15 років. Власники звинувачують Уряд у гальмуванні розвитку солярної технології в країні та вимагають розробки довготривалої цінової політики, яка дозволить збільшити термін окупності лише до 11-12 років, як і в багатьох країнах ЄС.
 
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Бразилія Великобританія Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Росiя Румунія Саудівська Аравія Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
Будівництво Валюта Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інше машинобудування Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари фармацевтичної промисловості Товари чорної металургії Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки