Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Сирія
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
ЕНЕРНОАТОМ, Національна атомна енергогенеруюча компанія
«Інтернет-портал створений на досить високому технічному рівні і містить багато корисної інформації»

Украинские нефтепродукты
Інвестиційна діяльність в Сирійській Арабській Республіці (4 квартал 2009 р.)  
Параметри: Інвестиції, Економічне співробітництво, Товари хімічної промисловості, Будівництво

 

Інвестиційна діяльність в Сирійській Арабській Республіці (4 квартал 2009 р.)


Щодо будівництва в Сирії заводу з виробництва фосфорних мінеральних добрив

На початку жовтня 2009 року у міністерстві промисловості Сирії відбулись переговори з Головою сирійсько-кувейтської холдингової компанії М. А. Аль Нурі щодо проекту будівництва в Сирії заводу з виробництва фосфорних мінеральних добрив, що є вельми актуальним економічним проектом для САР. Спільна холдингова компанія була заснована у 2002 році з уставним капіталом 100 млн. дол.США з метою реалізації проектів у сфері водопостачання та обробки питної води, каналізаційних стоків, виробництва електричної енергії, тощо.
 
Наразі кувейтська сторона планує здійснити масштабні інвестиції у цей проект, зі свого боку Сирія надає відповідні дозволи та сертифікати, необхідні для діяльності спільної компанії у цій сфері. Запаси фосфатів в Сирії оцінюються у 1.8 млрд. тонн, Сирія вважається третьою за об’ємами експорту фосфатів країною у світі (3.3 млн.тонн) після Марокко та Йорданії.


Щодо проекту будівництва промислового центру CPC Industrial Complex
 
Визначною подією стало урочисте відкриття у жовтні 2009 року прем’єр-міністром Сирії М. Аль Отрі проекту будівництва промислового центру CPC Industrial Complex, який створений відомою саудівською компанією CPC Holding у м. Адра.

Проект, вартість якого оцінюється у 110 млн. доларів США, покликаний забезпечити сирійський ринок продукцією виробничого та будівельного призначення, створення додаткових робочих місць.

Доречно відзначити, що захід відбувся в рамках реалізації офіційних домовленостей на найвищому рівні, які відбулися між Сирією та Саудівською Аравією під час офіційного візиту до Сирії Короля СА Абдули на початку жовтня 2009 року, щодо розвитку економічного та інвестиційного співробітництва між двома країнами..
 
В рамках проекту планується організувати виробничу діяльність семи провідних промислових компаній: Precast Manufacturing Company Ltd., Bahra Steel Company, United Transport Company, United Chemical Product Company, United Steel Building Company, United Arab Aluminum Company, Syrian Company for Development of Construction and Trading, які входять саудівського холдингу.
 
 
Щодо інвестування проектів з очистки каналізаційних стоків у мм. Дамаск та Сувейда

31 жовтня 2009 року підписаний Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством будівництва та житлового господарства Сирії та спільною сирійсько-катарською холдинговою компанією Syrian – Qatari Holding (SQH) щодо інвестування проектів з очистки каналізаційних стоків у мм. Дамаск та Сувейда, яким передбачається будівництво двох станцій з метою забезпечення оборотною водою промислових та сільськогосподарських споживачів.
 
Спільна компанія SQH розглядає можливості фінансування та реалізації інших інфраструктурних проектів в Сирії, які мають виключно важливе значення для розвитку економіки країни у сферах енергетики, сільського господарства, виробництва мінеральних добрив та переробки фосфатів, охорони здоров’я, нерухомості та фінансових послуг. Щодо згаданих проектів SQH розглядає наразі пропозиції декількох іноземних компаній, зацікавлених в участі у проекті.
 
Згадані вище проекти двох станцій з обробки каналізаційних стоків будуть розташовані у пригородах Дамаску – Джарамані та Сувейді, де очікується збільшення мешканців в Джарамані з 183 тис. до 265 тис. відповідно у 2028 та 2043 році, та 179 тис. і 279 тис. у 2025 та 2040 роках для Сувейди.
 
Проект буде реалізований на основі механізму ВОТ (Build, Operate, Transfer), сирійське міністерство надає земельний відвід, відповідну інфраструктуру, та забезпечую узгоджену кількість та якість підведеної та відведеної водних потоків, доставку каналізаційних стоків до станції очищення та переробки відходів.  
 
Наразі Міністерством будівництва та житлового господарства Сирії представлена масштабна програма будівництва в країні близько 183 станцій з обробки каналізаційних стоків


 
 
 
 
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари легкої промисловості Товари хімічної промисловості Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки