Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Торгівля з країнами світу
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Полтавська обласна державна адміністрація
«Структура сайту влаштовує, інформація доступна для зацікавлених користувачів, функціональні можливості сайту відповідають потребам»

Украинские нефтепродукты
Торговельно-економічні відносини між Україною та Індією. Загальна довідка  
Параметри: ЗЕД, Економічне співробітництво, Товари фармацевтичної промисловості

Русскоязычный заголовок: Торгово-экономические отношения между Украиной и Индией. Общая справка 

Торговельно-економічні відносини між Україною та Індією. Загальна довідка


Основні товари, що експортуються з України в Індію, включають продукцію хімічної промисловості, добрива, чорні метали, обладнання для електростанцій (в т.ч. для атомних реакторів) та сталеливарної промисловості, сталь, алюміній, залізничне обладнання, медичне обладнання, рослинні олії, продукцію паперової промисловості, електричні машини та обладнання, тощо.

Основні товари, що імпортуються з Індії в Україну, включають фармацевтичну продукцію, тютюн, каву, чай та спеції, косметику та парфюмерію, натуральну гуму, гов'ядину, харчові сільськогосподарські культури, готовий одяг, машини та інструменти, шкіру та вироби з неї, бавовняну пряжу, тканини та інші текстильну продукцію, сільськогосподарську продукцію, пластмаси та лінолеум, запаковані продукти харчування, тощо.

Відповідно до політики “Фокус на країни СНД” Уряду Індії, очікується, що торговельно-економічна співпраця з Україною буде збільшуватись, оскільки Україна є однією з семи країн, на які орієнтована ця програма. Під час візиту Президента Індії в Україну у червні 2005 року було узгоджено, що двосторонній товарообіг повинен досягнути 5 мільярдів дол. США до 2010 року.

Більшість індійських компаній, що представлені в Україні, займаються торгівлею. Фармацевтика є її основним сектором, на який припадає 30% експорту з Індії до України. Індія є основним експортером фармацевтичної продукції до України, за вартістю експорту поступаючись тільки Німеччині. Однак за об'ємом експорт з Індії - найбільший. Ряд індійських компаній, таких як Ranbaxy, Dr. Reddy’s Laboratries, Sun Group та інші мають представництва в Україні. Представництва найбільших фармацевтичних компаній заснували "Асоціацію індійських виробників фармацевтики" (IPMA).

***
Конфедерація Індійської Промисловості (CII) в липні 2004 року провела виставку "Підприємництво в Індії - 2004", на якій були представлені малі та середні підприємства, що виробляють інструменти, велосипеди та автомобільні запасні частини.

Останнім часом торгові делегації з Індії постійно відвідували Україну для участі у виставках та зустрічах, що були організовані у співпраці з Торговою та Промисловою Палатами в Києві. Серед інших були представлені такі сектори: дорогоцінне каміння та ювелірні вироби (Gem and Jewellery Export Promotion Council), сільське господарство (FICCI), вовна та вироби з неї (Wool and Woolen Export Promotion Council), лікувальні трави (PHARMEXCIL) та інші.

У 2000 році FICCI та Українська Трогівельна Палата сформували раду, перше засідання якої відбулося в липні 2003 р.

Спільний форум, проведений у вересні 2003 р. Українською Лігою Промисловців та Підприємців, буд відвіданий делегацією Конфедерації Індійської Промисловості (CII) в складі 7 членів.

В січні 2005 р. українська делегація із 23 членів від Палати міжнародної торгівлі відвідала Індію по запрошенню FICCI і підписала MOU з ASSOCHAM.


Щодо перспектив співпраці у промисловому секторі

Співпраця можлива в машинобудуванні, суднобудуванні, легкій промисловості, гірничій промисловості, можливі спільні проекти в металургії, сталеливарній промисловості, коксовій промисловості, побудові шляхів та залізниць на території Індії, тощо.

Україна є відомим виробником газових турбін світового класу для тепло-, гідро- та атомних електростанцій, компресорів, трансформаторів, насосів, електродвигунів змінного та постійного току для проведення ліній електропередач і т.д. Україна готова розглянути нові можливості спільних розробок проектів електростанцій в Індії.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації PR та реклама Будівництво Валюта Вироби з чорних та інших некоштовних металів Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інше машинобудування Інші послуги Каміння, скло, кераміка Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари деревообробної промисловості Товари кольорової металургії Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари целюлозно-паперової промисловості та друкована продукція Товари чорної металургії Точне машинобудування Транспорт Транспортне машинобудування Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки