Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Торгівля з країнами світу
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Міністерство закордонних справ України
«Міністерство закордонних справ України вбачає створений під егідою Міністерства економіки України веб-портал «Державна підтримка українського експорту» є дієвим інструментом висвітлення торговельного потенціалу нашої держави та просування вітчизняної продукції на світові ринки»

Украинские нефтепродукты
Щодо міжнародної конференції "Українсько-польський кордон: шанс чи бар’єр соціально-економічного розвитку" (28-30 березня 2011 р.)  
Параметри: Міжурядова комісія, ЗЕД, Економічне співробітництво, Економічні новини

 

Русскоязычный заголовок: О международной конференции «Украинско-польская граница: шанс или барьер социально-экономического развития» (28-30 марта 2011 г.)

 
Щодо міжнародної конференції "Українсько-польський кордон: шанс чи бар’єр соціально-економічного розвитку" (28-30 березня 2011 р.)

 
 
У минулому році експорт українських товарів до Польщі збільшився на 47%, і позитивна тенденція продовжується. Про це повідомив заступник Міністра економіки, заступник Голови української частини Українсько-польської Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва Василь Мармазов під час міжнародної конференції "Українсько-польський кордон: шанс чи бар’єр соціально-економічного розвитку".
 
У ході конференції було обговорено широкий спектр актуальних проблем прикордонного співробітництва, питання функціонування та розвитку прикордонної інфраструктури, а також було відзначено позитивну динаміку торгівельного співробітництва.
 
Як зазначив Василь Мармазов під час конференції, протягом 1999-2008 років експорт українських товарів та послуг до Польщі зріс у 7 разів, імпорт – більш ніж у 16 разів. Хоча у кризовому 2009 році обсяги торгівлі скоротились у двічі, у 2010 році відбулось помітне відновлення двосторонньої торгівлі: товарооборот зріс на 37% і перевищив 4,5 млрд. дол., експорт українських товарів збільшився на 47%, імпорт польських товарів в Україну - на 28%.
 
Заступник Міністра зауважив, що минулого року фізичний обсяг торгівлі тільки між Україною та Польщею склав 10,5 млн. тонн (9,4 млн. тонн – український експорт та 1,1 млн. тонн – польський). У той же час через українсько-польський кордон переміщується і значна частина товарообороту між Україною та іншими країнами Європи, між країнами Європи та СНД і Азії.
 
Водночас Василь Мармазов наголосив, що у поточному році очікуються ще більші темпи зростання торгівлі. За його словами, у січні 2011 року експорт українських товарів до Польщі зріс у 2,1 рази, імпорт – на 26%. Січневі обсяги українського експорту до Польщі – понад 180 млн. дол. – є рекордними за всю історія співробітництва двох країн.
 
Значний позитивний вплив на динаміку подальшого економічного співробітництва між Україною та Польщею матиме підписання угоди про створення всеохоплюючої та поглибленої зони вільної торгівлі Україна - ЄС, яке планується провести у другому півріччі 2011 року під головуванням Польщі в ЄС.  
 
 «Прикордонна інфраструктура стає все більш вузьким місцем на шляху українсько-польського співробітництва, а модернізація існуючих пунктів перетину кордону та будівництво нових суттєво відстає від динаміки розвитку торговельного співробітництва», - наголосив він.
 
Питання розвитку пунктів пропуску, прикордонної та транспортної інфраструктури на українсько-польському кордоні є одними із пріоритетних для Уряду України як з точки зору підготовки до проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році, так і в контексті створення умов для розвитку економічної співпраці з європейськими країнами. Тому ці питання регулярно розглядаються в ході засідань Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва та, особливо, Міжурядової Координаційної Ради з питань міжрегіонального співробітництва.



 

 

 

 

 
 
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Аргентина Бельгія Білорусь Болгарія Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Індонезія Ірак Іран Ісландія Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Киргизстан Китай Кіпр Куба Кувейт Латвія Литва Ліван Лівія Македонія Малайзія Мальта Марокко Мексика Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Пакистан ПАР Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Саудівська Аравія Сенегал Сербія Сирія Сінгапур Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туреччина Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швейцарія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації PR та реклама Будівництво Валюта Вироби з чорних та інших некоштовних металів Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інше машинобудування Інші послуги Каміння, скло, кераміка Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Мінеральна сировина Населення Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Страхування Товари агропромислового комплексу Товари деревообробної промисловості Товари кольорової металургії Товари легкої промисловості Товари фармацевтичної промисловості Товари хімічної промисловості Товари целюлозно-паперової промисловості та друкована продукція Товари чорної металургії Точне машинобудування Транспорт Транспортне машинобудування Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки