Міністерство економічного розвитку і торгівлі України
Державна підтримка
українського експорту
Укр | Eng | Рус
Угорщина
Перелік країн
Контакти диппредставництв
Довідка про країну
Економічне співробітництво

Огляд економіки

Торговельно-економічні відносини

Торговельні обмеження

Кон’юнктура ринків
Товарообіг з Україною

Дані країни перебування

Дані Держкомстату

Торгівля послугами

Правові питання

Угоди з Україною

Законодавство країни перебування

Міжурядова комісія

Про МК та її склад

Пошук партнера

Комерційні пропозиції від фірм в країні перебування

Торги/тендери в країні перебування

Міжнародні бізнес-події

Інвестиційне співробітництво

Аналіз інвестиційного співробітництва

Галузеві об’єднання
Корисні посилання
Відгуки про Портал
Миколаївська обласна державна адміністрація
«Вважаємо, що сайт є зручним та інформаційно корисним для підприємств, які здійснюють зовнішню торгівлю, державних установ та інших користувачів»

Украинские нефтепродукты
Інформація про найважливіші події в економічному житті Угорщини (перша половина січня 2010 р.)  
Параметри: Економічні новини

Інформація про найважливіші події в економічному житті Угорщини (перша половина січня 2010 р.)

1. За попередніми підсумками, дефіцит державного бюджету Угорщини в 2009 році складе 918,6 млрд. фор. (4,8 млрд. дол.) замість прогнозованих раніше 992 млрд. фор. (5,2 млрд. дол.). Це складе 3,6% ВВП, що відповідає поставленому урядом завданню зберегти дефіцит державного бюджету в рамках 3,8% від ВВП.
В 2008 році дефіцит державного бюджету склав 910,6 млрд. фор. (5,3 млрд. дол.).
Остаточні результати фінансово-господарської діяльності Угорщини в 2009 році будуть підведені тільки навесні 2010 року. Якщо попередні дані підтвердяться, Угорщина увійде до числа країн-членів ЄС, що успішно завершили важкий фінансовий 2009 рік.
У міністерстві фінансів Угорщини впевнені, що з урахуванням муніципальних бюджетів міст і населених пунктів країни, дефіцит сукупного державного бюджету не перевищить 4,1% від ВВП, що відповідає прийнятим урядом на себе зобов'язанням.
Газета «Вилаггаздашаг» від 6 січня 2010 р.
2. Підведено підсумки виконання «Плану розвитку нової Угорщини» (UMFT).
У рамках цієї програми, у період з 2007 по 2009 рік включно переможці різних інвестиційних тендерів одержали з бюджету Угорщини в сукупності 736 млрд. фор. (3,9 млрд. дол.). Близько 38 тис. конкурсних інвестиційних програм претендували на субсидії з фондів ЄС, з яких 17300 проектів одержали в сукупності 3400 млрд. фор. (17,9 млрд. дол.).
Газета «Непсава» від 9 січня 2010 р.
3. Опубліковано попередні дані Центрального статистичного Комітету Угорщини щодо розвитку угорської промисловості в 2009 році. Падіння промислового виробництва в Угорщині за 11 місяців 2009 року склало 19,1% у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року. Рецесія в промисловості країни, що почалася з жовтня 2008 р. спостерігалася протягом усього 2009 року. На думку експертів, рецесія в промисловості, можливо, буде тривати й в 2010 році, щоправда, швидше за все вона буде демонструвати тенденцію зниження.
За підсумками листопада 2009 року падіння промислового виробництва склало 7%, а після коректування з урахуванням коефіцієнта кількості робочих днів цей показник зріс до 9,3% у порівнянні з листопадом попереднього року.
Газета «Непсава» від 9 січня 2010 р.
4. Відповідно до даних Статистичного інформаційного агентства «Оптен», протягом 2009 року в Угорщині збанкрутувало 15066 підприємств. Це на 31,5% більше чим у попередньому році. Особливо великий ріст банкрутств спостерігався в другому півріччі 2009 р. Кількість уперше зареєстрованих юридичних осіб в 2009 р. знизилося на 3,0%, що розглядається фахівцями позитивно й цілком закономірно. В 2008 р. усього було зареєстровано 48,5 тис. нових підприємств і фірм. У своєму прагненні збільшити цей показник, заради створення максимальної кількості робочих місць, уряд країни суттєво спростив процес реєстрації й ліквідації підприємств. Це, у свою чергу, привело до безконтрольного збільшення малих підприємств, що користуються пільгами й державними дотаціями й нічого не відраховують у бюджет і соціальні фонди, також були створені передумови для швидкої й практично безконтрольної ліквідації юридичних осіб, що бажають по тим чи іншим (не завжди чесним) причинам покинути ринок.
Газета «Вилаггаздашаг» від 6 січня 2010 р.
5. За підсумками біржових торгів за 2009 рік обсяг укладених угод на Будапештській фондовій біржі „BET” склав 10276 млрд. фор. (54,0 млрд. дол.) проти 10422 млрд. фор. (54,9 млрд. дол.) в 2008 р. Падіння склало 1,5%.
Динаміка укладених брокерських угод на Будапештській фондовій біржі в 2008 р. і в 2009 р. мають дзеркально протилежні картини. В 2008 році, з огляду на високу початкову базу - понад 1400 млрд. фор. (8,1 млрд. дол.) у січні місяці - обсяг торгів почав падати й у середині року досяг найнижчої оцінки в районі 550 млрд. фор. (3,2 млрд. дол.). Наприкінці третього кварталу обсяг торгів майже повернувся до базової оцінки січня місяця, а під кінець року знову впав на рівень 550 млрд. фор. (3,2 млрд. дол.). В 2009 році навпроти, обсяг торгів почався з надзвичайно низької бази в січні місяці, а наприкінці літа він значно виріс і майже досяг 1250 млрд. фор. (6,6 млрд. дол.). Під кінець року показники торгів знизилися й упали на рівень нижче 650 млрд. фор. (3,4 млрд. дол.).
Найвищі показники фондових угод на Біржі в 2009 році показали компанії „Erste Bank” - з річним оборотом угод по цінних паперах в 2220 млрд. фор. (11,7 млрд. дол.), банк „KBC” - 2025 млрд. фор. (10,7 млрд. дол.) і компанія „Cashline” - 831 млрд. фор. (4,4 млрд. дол.).
Газета «Напи газдашаг» від 5 січня 2010 р.
6.Угорський ринок праці завершує 2009 рік з рекордним показником безробіття за останні п'ятнадцять років. З вересня по листопад 2009 року рівень безробіття зріс на 2,7% у порівнянні з попереднім роком і склав 10,5%, що у свою чергу перевищує найбільш несприятливий показник 1995 року (10,2%). Прогнозується подальший ріст цього показника: за підсумками 2009 року він може скласти 10,7 - 11,3%, а в першому кварталі 2010 року - 11,0%.
Ріст безробіття в 2009 році простежувався щоміясчно. У серпні кількість безробітних склало 419 тис. чоловік, у вересні - 436 тис. у жовтні - 440 і в листопаді вже 445 тис. чоловік.
У підсумку, в 2009 році кількість зайнятих в Угорщині скоротилося на 120 тис. чоловік, кількість безробітних - збільшилося на 115 тис. чоловік.
Газета «Напи газдашаг» від 7 січня 2010 р.
7. За заявою прес-секретаря компанії «Будапештський Аеропорт» (BA) Міхая Харди, оборот авіапасажирів в 2009 році впав до 8,02 млн. чоловік - на 4,2% у порівнянні з попереднім роком.
Проте, М. Харди оцінив як перемогу підсумки авіапасажирських перевезень „BA” в 2009 році, з огляду на більш низькі показники центральних аеропортів сусідніх країн. У Відні, наприклад, падіння обороту авіапасажирів склало 9%; у Празі - 10% у порівнянні з попереднім роком.
Газета «Непсава» від 9 січня 2010 р.
8.АЕС «Пакш» в Угорщині завершила 2009 рік з рекордними для себе виробничими результатами. Протягом року було зроблено 15427 Гвт електроенергії, що склало 42,97% від всієї виробленої в країні електроенергії. Це на 6% більше ніж в 2008 році (37,2%).
За заявою директора АЕС по зв'язках із громадськістю Іштвана Миттлера, зростання показників і частки у вітчизняному виробництві електроенергії відбулося завдяки проведеним торік роботам зі збільшення потужності енергоблоків АЕС.
Газета «Непсава» від 12 січня 2010 р.
Подібна інформація про інші країни  
Австрія Азербайджан Алжир Бельгія Білорусь Боснія і Герцеговина Бразилія Великобританія В`єтнам Греція Грузія Естонія Єгипет ЄС Ізраїль Індія Ірак Іран Іспанія Італія Йорданія Казахстан Канада Китай Кувейт Литва Ліван Лівія Македонія Марокко Молдова Нідерланди Німеччина ОАЕ Південна Корея Польща Португалія Росiя Румунія Сенегал Сербія Сирія Словаччина Словенія США Таджикистан Туніс Туркменістан Угорщина Узбекистан Україна Фінляндія Франція Хорватія Чехія Чорногорія Швеція Японія
Інші документи по цій країні  
IT та телекомунікації Будівництво Валюта Географічне розташування Державний устрій Довідкова інформація Економічне співробітництво Економічні новини Енергоносії Законодавство у сфері ЗЕД Захист внутрішнього ринку Зв'язок ЗЕД Інвестиції Інформаційно-аналітичні послуги Інше машинобудування Інші послуги Консалтингові послуги Кон’юнктура ринків Макроекономічні показники Митно-тарифне регулювання Міжурядова комісія Національна символіка Нетарифне регулювання Святкові дні Товари агропромислового комплексу Товари кольорової металургії Товари фармацевтичної промисловості Товари чорної металургії Точне машинобудування Транспорт Транспортно-експедиційні послуги Туризм Фінансові послуги

 
Підписка на оновлення  

Українські експортери
ДИСКАВЕРИ БУРОВОЕ ОБОРУДОВАНИЕ (УКРАИНА), ООО
ул. Яворницкого, 41, г. Стрий, Львовская обл.
НЕПТУН, ООО
3-ий пер. Шевченка, 3, с. Б. Дальник, Беляевский район, Одесская область
КРАСОТА И ЗДОРОВЬЕ, ООО
ул. Сомовская, 12 Б, Харьков
КРИСТАЛЛ, ВИННИЦКИЙ ЗАВОД, ДП
ул. 600-летия, 21, г. Винница
Експортоспроможна продукція
KSG АGRO, ХОЛДИНГ
Туши и полутуши свиные

ТЕХНОТОН-ЛУГАНСК, ООО
Нить полипропиленовая мультифиламентная

КАЛИБР, ООО
Болты

Комерційні пропозиції
ФАРМАЦЕВТИЧНА КОМПАНІЯ "БАЄР АФЛАК"
Компанія зацікавлена в реалізації фармацевтичної прощукції в Україні

DOMESTAV, LTD.
Компанія зацікавлена в експорті ламелей для каркасу ліжка зі смереки, ялини, сосни, тополі або вільхи. ...

MIVINA S.R.O.
MIVINA s.r.o. зацікавлена в поставках з України: сантехніки, керамічної плитки, покрівельних матеріалів, ...

Тендери за кордоном
Бововняний очіс
Security Paper Mill India

Відбор компаній для проведення незалежних сертифікації та інспектування прибережних проектів
Oil and Natural Gas Corporation Ltd.

Аукціон на право користування надрами родовища кам'яного вугілля "Ташкумирське"
Держкомітет промисловості, енергетики та надрокористування Киргизької республіки